Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Depresia - nespavosť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem , chcem Vás poprosiť o Váš názor - som 2 a pol roka n prvej materskej s malou a pred rokom mi diagnostikovali strednú endogennu depresiu - beriem lieky - cipralex , elontril a sem tam niečo na spanie - pred tým som pracovala ako právničká v štátnych sférach . Moj doktor mi nevie povedať kedy lieky vysadiť - mám dosť časté výkyvy - snažím sa vážne žiť naplno - malú máme zlatú v pohode - stále niekde chodíme , nie sme samé , snažím sa veľa spať aj keď len za pomoci liekov , proste nemám žiadne problémy a aj tak mám depresie - stavy úzkosti , neviem sa nadýchnuť , bolesť v hrudi ako keď Vám niekto blízky umrie - môže sa to preniesť aj na malú ???? Depresia mi zobrala 80 = môjho sebavedomia - už nemôžem veriť ani svojím vlastným pocitom - lebo ani tie neviem ovládať - bojím sa ako sa začlením naspäť do práce - a pravdupovediac nemám ani chuť ísť do práce, nie že by s ami nechcelo pracovať ale nezaujímajú ma ľudia ako taký - čo s tým ?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    dobrý deň,

    odkiaľ pochádza to presvedčenie, že musíte ovládať svoje pocity?
    ktoré pocity to konkrétne sú a čo s nimi robíte, ked máte pocit, že ich ovládate?
    a čo sa deje s vami, ked ovládajú oni vás?

    stavy, ktoré popisujete sa ženám na MD dejú často, v rôznej intenzite.časť aj vymizne po návrate do práce alebo ked dôjde k nejakej významnej zmene v živote, či životnom štýle.

    ak by ste sa k tomu vedeli odhodlať, psychoterapia by vám mohla priniesť odpovede. možnosť zistiť, že v čom tkvie vaše sebavedomie a ako sa s ním znovu skontaktovať.

    prajem veľa zdaru

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: