Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Ubližovanie v školke

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Dnes sme mali rodičovské v MŠ, a som velmi sklamaná z reakcie p. riaditelky ktorej som podala stažnost na učitelku ku ktorej chodí moja dcéra.Dcéra je velmi živé dieta,a je velmi rada v kolektíve.Po príchode z MŠ mi povedala že už nechce íst do školky, lebo p. učitelka ju udrela po hlave pri obede.Hned som volala kamoške nech sa opýta syna kt. chodí s nou do triedy či niečo videl.(nieže by som dcére neverila )a on povedal že pri obede nesedel s nou pri stole ale ked kakala na záchode si spievala pesničku a pani učitelka jej dala dve facky. Tak som sa jej spýtala či dnes kakala a či si spievala a následne sama povedala že pani učitelke sa to nepáčilo a dala jej dve facky. potvrdil to ešte jeden chlapec .Tak som zvolala rodičko, lebo viac rodičov má problém s autoritatívnym prístupom učitelky deti sáče vraj tahá za vlasy,kričí kým sa nerozplačú núti ich jest, nedovolí im íst na toaletu ked potrebujú(dideti pred spaním nemožu kakat len pišat,lebo deti stoja v rade na WC a na kakanie neni čas.)Niektoré deti sa začali pomočovat a zakazuje im žalovat teda deti sa boja niečo na nu prezradit tak zistujeme nenápadne vrámci hry.Pani učitelka všetko poprela a riaditelka sa zanu postavila a povedala že neverí tomu že dala facku dietatu.Takže neviem či toto všetko je v poriadku,ale učitelka povedala že jej len chytila usta aby bola ticho a moja dcera a dvaja chlapci tvrdia že to bola bitka. Čo mám robit?Ako postupovat?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Rozhodne podajte písomnú sťažnosť riaditeľke a ona na základe sťažnosti musí jednať, musí prípad prešetriť. Prípadne sa obráťte na zriaďovateľa a podajte sťažnosť u neho.
    Učiteľka si nesmie dovoliť dieťa udrieť, ani mu zakazovať kakať či cikať, nesmie mu držať ústa, aby bolo ticho ani nič podobné. To nie je pedagogický prístup.
    Ak by vás odbili aj v škôlke aj u zriaďovateľa, dajte podnet na inšpekciu alebo si zistite na ministerstve, ako postupovať.
    Ak máte inú možnosť a veci sa nebudú hýbať dosť rýchlo, preložte dcéru do iného zariadenia alebo ju dajte opatrovateľke.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: