Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Praca vs. RD

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prajem krasny den,,,, riesim toho casu dilemu, ani vo sne by mi nenapadlo, ze dostanem po roku v novej praci ponuku natrvalo,,,co beriem ako sancu slusne si zarobit,,,,v dnesnej dobe, kde sa prepusta.....no toho casu mi konci MD, v septembri by som mala nastupist, ale to bude mat dcerka 7 mesiacov, ak Boh da stale ju kojim,,,,1,syncek bude mat 4 roky v auguste, pojde do skolky, teraz sme ho nedali, kvoli malej, na odporucanie detskej lekarky, nech nenosi domov choroby, kym nebola ockovana,,,,,no jeu strasne chybaju deti,,,tak september to isti....ale mna trapi dcerka ...... totizto sama vie
    m, ze malu nezverim hocikomu, a chcem si ju vypiplat sama,,,,babicky este pracuju, takze nemam komu ju nechat, aby som sa citila v praci kludna, ze je o nu postarane,,,ale stale mi vrta v hlave, ze taka sanca na pracu sa dvakrat nenaskytne,,,,,co robit,,,,,nech sme spokojne obe, snad najma mala?????

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Rozhodne dieťa matku v tomto útlom veku potrebuje. A ženy nie sú iba matkami, ale majú aj iné potreby. Musíte sa teda rozhodnúť, či uprednostníte svoje potreby a budete sa hnevať na seba ako matku, ktorá sa dostatočne nestará o svoje malé dieťa alebo uprednostníte svoju dcéru a budete sa hnevať, že musíte pustiť takú pracovnú príležitosť. Ak máte šancu nájsť spoľahlivú osobu, jednu, ktorá by sa o vašu dcérku postarala, kým vy budete v práci, mohla by to byť uspokojujúca voľba pre vás obe. Dieťa potrebuje stabilnú osobu, ktorá sa oň stará v tomto útlom veku, ak sa už nemôže starať matka. A možno sa bude dať skrátiť úväzok... A čo otec? Nemohol by byť on na rodičovskej?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: