Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Denny spanok u 6 mesacneho babatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Vazena pani Magistra,
    precitala som si snad vsetky Vase rady ohladom spanku, ale akosi som predsalen nenasla odpoved na svoj problem. Moja 6,5 mesacna dcera ma od 5 mesiacov problem zaspat pocas dna, napriek tomu, ze javi jasne znamky unavy. Ked ju dam do postielky place, az by som povedala priam zurivo. Nez som si precitala Vase prispevky, aj som ju tam nechala plakat dlhsie, ale nieco vo mne mi nedalo a chodila som za nou v cca 3 minutovych intervaloch, aj ked ju to neukludnovalo. Teraz ju uz nechcem nechat plakat a tak som najnovsie vymyslela, ze si k nej lahnem v nasej manzelskej posteli a pockam, kym zaspi. Tiez si trosku poplace, ale zaspi a nakoniec sa celkom dobre vyspi. Prosim, poradte mi, co moze sposobovat jej spravanie. Vecer ju po nakojeni a kratkom objimani kludne ulozim do postielky a ona sa na mna aj usmeje a v klude zaspi. V noci sa vsak od 5. mesiaca budi 1 a viac krat. Hoci do 5. mesiaca spala celu noc. Snad som ju aj naucila, ze jej dam v noci prsnik a ona ich oba vypije a zaspi. Snazim sa vsak urobit tak az ked zacne plakat a nepomoze moje utisovanie a hladkanie. Som s nou doma. Doma je klud, moj vztah s manzelom je vyborny a obaja dceru velmi lubime. Viete mi poradit v nasej situacii ako riesit jej zachvaty placu spojene s dennym zaspavanim a ci ju mam este v noci kojit?
    Vopred Vam dakujem za Vasu pomoc. Vazim si, ze takato sluzba existuje.
    Srdecne pozdravujem, Maria

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    S denným spánkom ste predsa našli nejaké riešenie: keď si k nej ľahnete, zaspí. A to je super! Možno neskôr, keď podrastie, bude potrebovať, aby ste jej niečo prečítali alebo aby počúvala nejakú rozprávočku z cédečka.
    A v noci ju pokojne môžete kojiť, hlavne ak je to len raz. Niektoré deti potrebujú aj v tomto veku ešte aj opakované nočné dojčenie. Ak vás to neunavuje, pokojne v tom pokračujte.
    Mimochodom, spánok sa u dieťaťa mení a vyvíja, výraznejšie počas celého prvého roku, ale aj potom zhruba do troch rokov je možné si všimnúť určité zmeny. Takže sa nemusíte znepokojovať, je to pomerne bežné a prirodzené.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: