Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • vzťah mama a dcéra

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám 4.r. dcérku a 1.r. syna. Posledné týždne sa zmenil vzťah mojej dcérky ku mne. ak jej niečo vravím tak ma vôbec nevníma a ani nereaguje na nič. vraví mi že ma nemá rada, že mňa počúvať nemusí, lebo nie som jej pani učiteľka, že chce byť celý rok v ľkôlke, alebo keď jej vravím aby nerobila zle bračekovi, tak sa mi smeje do očí. pre ňu je učiteľka viac ako ja. neviem ako mám na to reagovať a ani neviem kde som urobila chybu, že sa to takto zmenilo. môže to byť tým že máme druhé dieťa? má ho veľmi rada ale aj zároveň veľmi žiarli a správa sa ako on. povedala som jej že sa mi to nepáči.
    ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    To je veľmi zraňujúca situáciu pre matku. No niekedy sa dieťa tak stotožní s pani učiteľkou, ktorá naozaj akoby do istej miery prebrala úlohu matky, že vlastnej mame dáva najavo opak. Niekedy sa to udeje s babičkou, ak sa o dieťa veľa stará.
    No matka je matka a vždy ňou bude.
    Pokúste sa brať celú situáciu tak, že je to spôsob, ako sa vaša dcérka vyrovnáva so škôlkou a s tým, že netrávite spolu toľko času, koľko by si ona želala. A navyše "ten brat" je s vami doma!!! Potom "nezostáva nič iné, len aby pani učiteľka boa nová mama". Len tak sa to dá potom v zdraví prežiť. Preháňam, samozrejme, no niečo v tomto duchu sa deje v tej detskej duči, zrejme.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: