Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • PROSBA

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DOBRY DEN PANI DOKTORKA. MOJ SYN NICOLAS MA 15 MESIACOV A MAME S NIM TAKY PROBLEM: V POSLEDNEJ DOBE KED NIECO NEDOSTANE ALEBO MU NIECO NECHCEM DOVOLIT TAK SA BIJE RUCKAMI PO HLAVE ALEBO SI BUCHA HLAVU O STENU ALEBO O ZEM. TIEZ SA V NOCI BUDI A MUSIM HO BRAT K NAM DO POSTELE ASPON NA 3 HODINY,KED HO CHCEM VRATIT DO POSTIELKY SKOR TAK PLACE. PROSIM PORADTE MI CO MAM ROBIT HLAVNE S TYM BUCHANIM DO HLAVY.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Búchanie do hlavy alebo bitie sa rukami po hlave sa u detí v tomto veku niekedy objavuje. Je to prechodné a po čase tento prejav v správaní odoznie. Vhodné je teda počas tohto obdobia na jednej strane dávať pozor, aby sa dieťa nezranilo. Na druhej strane môžete dieťa učiť, ako inak si môže svoju nespokojnosť vyventilovať - môže búchať do vankúšika, udierať rukami na bubon, hádzať plyšákov do steny atď. Je teda dôležité, aby mal k dispozícii vhodné spôsoby vyjadrenia hnevu či sklamania.

Podobné otázky

  • prosba

    , Autor: krumplicka

    Dobrý deň, pani doktorka, mám 2-oj mesačného chlapčeka..posledné dni mava tvrdu stolicu niekedy je uplne tmavo zelena inokedy zltozelena..kakal krasne sam no posledny tyzden mu musim pomahat aj masirujeme brusko cvicime mame rektalnu rurku pri kakani strasne place a nielen pri tom place stale..papame bebu pro 1 a nemal to pred tym..doktor povedal ze to je asi z nej a mame ju vymenit ale doteraz to nemal.mam strach ci nemoze mat nieco s crevami alebo pecenou prosim poradte . ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to byť všetko: aj problém s mliečkom, ktoré mu nesadlo ale aj problém s črevami. Skúsila by som vymeniť mlieko za Sunar premium, pridala probiotika, v tomto veku sxis lactobacilky pre deti alebo bio gaia a ak sa situácia behom dvoch troch týždňov po zmene nezlepší, je dôvod hľadať príčinu inde a konzultovať chirurga.

  • paracenteza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den , moj synovec podstupi paracentezu, cely problem nastal po pol roku od nastupu do skolky, kedy ho obvodna lekarka liecila len kvapkami od kaslu a po niekolkych prosbach o vytery mu bol zisteny nakoniec streptokok. Ako babetko prekonam haemophilus influenze v ockach. Na pneumokoka nieje ockovany, pretoze obv. lekarka odmietla ockovat z dovodu, ze bol stale chory a mal nadchy. Nasledne isiel k inej lekarke, ta ho okamzite poslala na usno, nosno krcne a tam mu bolo zistene na audiometrii, ze nepocuje dobre, podstupil vybratie madli, ale neprislo k zlepsenie. Takze bude musiet podstupit tento zakrok. Mame obavu ci sa nejedna o nieco vazne, ci nebude poskodeny sluch. Neviete mi trosku popisat zakrok, popripade sa vyjadrit k tomu, ci bolo mozne pochybenie zo strany obv. pediatricky. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    K pochybeniu sa absolutne neviem vyjadriť.
    Paracentéza je prepichnutie bubienka za účelom uvolnenia pretlaku, zväčša spôsobeného hnisom v dutine stredného ucha. Zväčša sa vykonáva ako akútny, náhly výkon pri akútnom hnisavom stredoušnom zápale. Je to jednoduchý, krátkotrvajúci/ sekundy/ výkon.Viac neviem v danej súvisosti napísať.

  • Prosba

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som vysvetlit tzv.chorobu 5dna!a este ci su kiahne nebezpecne pre 11mes.dieta!ja som este kiahne nemala,mam 29a malu plne dojcim!ak nahodou kiahne dostanem aj ja mozem stale kojit?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nevolá sa to choroba piateho dňa ale piata choroba. je to vírusové ochoreie, ktoré spôsobujú parvovirusy, majú ho zväčša deti školského veku a prejaví sa vyrážkou, ktorá bez liečby odozneje. Dieťa je samozrejme infkečné amôže to postihnúť aj viac deti v kolektive.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: