Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • strach so skoly

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mila pani doktorka chcela by som sa opytat ako mam svojho syna ktory na stupil do prveho rocnika presvedcit aby rad chodil do skoly.Prvy den bolo vsetko super ale po druhom a tretom dni len place a nechce tam ist kvoli strave vraj davaju velke porcie skusali sme vsetko a nic nepomaha,vraj v skolke davali mensie porcie vysvetlovala som mu ze nemusi zjest vsetko ale aj tak to nezabera je to nocna mora .Vopred vam velmi pekne dakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Otázka je, čoho veľkú porciu váš syn v škole dostáva. Na jednej strane to môže byť naozaj len o strave, no na druhej strane, je to naozaj veľké sústo pre mnohé deti - zvyknúť si na všetky tie nové veci, nových ľudí, nové pravidlá a požiadavky... Všetky deti chcú uspieť, chcú obstáť v tejto veľkej životnej skúške, chcú zvládnuť, čo sa od nich očakáva. Potrebujú čas na to, aby si zvykli, aby pochopili, ako to funguje, majú rôzne obavy a neistoty, ktoré zvyčajne ani nevyslovujú, len sem tam z nich nejaká vypadne (dnes som dostala dvojku - budem musieť ísť k pani riaditeľke? alebo môžem ísť aj dnes na obed? včera som bol...)
    Dôležité je venovať dieťaťu zvýšenú pozornosť, veľa lásky v tomto náročnom období a samozrejme, ak by mu pomohlo, keby dostával menšie porcie, dohovorte sa v kuchyni, že mu dajú menej a že ho učiteľky alebo kuchárky nebudú kvôli jedeniu konrolovať a nechajú na ňom, koľko spapá.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: