Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 2,5 ročná dcéra odmieta jesť

    , Autor: mariannah

    Dobrý deň, mám 2,5 ročnú dcéru. Doteraz papala celkom dobre, mala jedlá ktoré jej nechutili, ale to je podľa mňa normálne. Papali sme tak, že som sa snažila aby aspoň čosi zjedla sama (ak chce, vie sa najesť aj sama, aj chlebík, aj polievku lyžicou, aj vydličkou). postupne ale začala úplne odmietať jesť sama, všetko som jej musela ja dávať do pusy. teraz ku koncu už ani na kocky nakrájaný rohlík nechcela jesť sama. tak som jej teraz povedala, že stačilo, také veľké detičky už papajú samy a bude aj ona. odvtedy odmieta jesť. je schopná byť úplne bez raňajok, potom na veľké prosenie raňajky zje okolo 10:00. s obedom a večerou je to rovnaké. Dnes je napríklad bez večere úplne.
    Čo mám robiť? Mám ju nechať trošku pohladovať? Podľa mňa ma len skúša, či nepovolím.
    ďakujem za Vašu radu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťa vidí v tom, že ju kŕmite určitý spôsob komunikácie medzi vami a vyžaduje si túto pozornosť. Neviem bližšie okolnosti v rodine, možno sa jej narodil súrodenec a takto si vyžaduje vašu pozornosť, alebo ste začali pracovať.
    Nemyslím si, že ju treba vyhladovať. Treba sa prispôsobiť jej prianiu, z nejakého dôvodu sa chcem kŕmiť, tak ju kŕmte ale samozrejme vždy na ňu môžete pôsobiť výchovne, slovne, že veľké deti papajú samé. Postupne sa aj ona začne do kŕmenia a stolovania zapájať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: