Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • imunita

    , Autor: andula1

    Dobry den. A je bezne ze deti v 15 mesiacoch mavaju takto znizenu imunitu?Lymph 68,norma 35-50, Neut 21 norma 40-53, Imunoglobulin G, 4 norma 5-10, Imunoglobulin A 0,19 norma 0,40-1,25 . Hlavne to IGG a IGA ma zaujima alebo su na tom deticky lepsie s imunitou ako syn.Stale dojcim proste som si myslela ze syn bude mat imunitu v poriadku. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Podľa výsledkov sa nejedná o žiadnu závažnú poruchu imunity. Závisí aj na tom, či dieťa býva často choré, aké sú to ochorenia, ako na nereaguje, ako dlho ochorenie trvá, či sa dostavia komplikácie. Postupne sa imunitný systém buduje a ani uvedené hodnoty neznamenajú, že imunita bude v budúcnosti narušená.

Podobné otázky

  • Otužovanie a imunita

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    rada by som vedela či možem moju 9 mesačnú dceru nejakym sposobom otuzovat. Ci uz vlaznou vodou alebo nejak inak. Chcela by som od utleho veku posilnit jej imunitny system, mozete mi poradit ako???? A chcem sa spytat ci jej mozem davat kyslomliecne produkty napr. acidko atd.

    Dakujem a prajem pekny den

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V tomto veku je potrebná láskyplná starostlivosť a hlavne kojenie!! na posilnenie a správny vývoj imunity. Taktiež pobyt na čerstvom vzduchu, správna výživa a ak nekojíte, môžetepodávať probiotickú floru. Rôzne experimenty s otužovaním chladnou vodou neodporúčam.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: