Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • očkovanie priti hepatitíde a alergii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, v januári 2010 cestujeme do Indonézie, dnes 07.10.09 som sa dala zaočkovať prvou vakcínou TWinnix, druhú o 4 týždne a poslednú dávku si môžem dať pichnúť v decembri? A chcem sa opýtať, či si môžem dať zároveň pichnúť 3 dávky proti alergii Polynex? A Brušný týfus.Aké intervaly musím doržať?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Schéma, ktorú udávate, nie je možné, ak dostanete druhú dávku po mesiaci, tak tretia dávka až po piatich mesiacoch od druhej. Inak nie je zaručená správna a dlhodobá tvorba protilátok. Vo vašom prípade by som volila zrýchlenú schému: 7.10. druhá dávka 14.10. tretia dávka 28.10., v tejto schéme je potrebná štvrtá dávka v dvanástom mesiaci po prvej. Už po prvých troch dávkach ste samozrejme proti ochoreniu chránená.
    Polynex a jeho aplikácia je plne v rukách alergologa. Aplikuje sa zväčša začiatkom roka, takže to musíte vyriešiť s alergologom.
    Brušný týfus je možné podať buď súčasne v jeden a ten istý deň s treťou dávkou twinrixu , samozrejme do inej končatiny, alebo o dva týždne po tretej dávke twinrixu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: