Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Angína???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, do všeobecnej poradne sa nedá vložiť otázka, tak píšem sem. Dúfam, že nevadí...Pani doktorka, chcem Vás poprosiť o radu, aj keď viem, že je to ťažké, keď dieťatko nevidíte.
    Mám 2 ročnú dcérku a býva dosť často chorá. Momentálne riešim nasledovnú dilemu:včera začala mať vysoké teploty-39 a ani po kúpeli a podaní liekov jej teplota pod 39 neklesla. Ale viac nemala. Radšej som volala pohotovosť a pani doktorka jej prišla pichnúť nejakú injekciu, po ktorej už teplota klesla a vlastne doteraz je dcérka bez teploty. Bola som u doktorky, tá nás poslala na krčné- mala už 2x zápal stredného ucha- po pneumokokovom očkovaní :o(. Pán doktor zhodnotil angínu a trošku viac prekrvené jedno uško. Na to moja doktorka povedala, že hrdielko môže mať červené aj z podávania sirupov na zrazenie teploty..ale dala jej na odporučenie krčiara antibiotiká. No som teraz na váškach, lebo celý deň už teplotu nemá, tak neviem, či jej tie lieky mám vôbec dať.Zobrali jej aj výter z hrdla, ale to bude až o týždeň. čítala som aj tu, že pri vírusovom zápale sa môže stav prechodne zlepšiť, a potom zase zhoršiť. Ona akože vôbec nevyzerá chorá, aj včera bola hravá- len na večer jej stúpla teplota. Aj pekne pije a papá. Síce aj kícha a má trošku aj soplíky, ale to naozaj len málo. Do toho jej vychádzajú všetky 4 očné zuby a navreté má aj stoličky...
    Čo by Ste mi poradila? Mám začať antibiotickú liečbu, alebo počkať, ak sa opäť objavia teloty?

    Ďakujem! A pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môj prvý pocit je:bojím sa odpovedať! Podľa údajov, by som s antibiotikami počkala, na druhej strane ak skúsený lekár odporučil antibiotiká, nevidím dôvod ich nedávať. Ak ste sa nerozhodli pre antibiotiká, mali by ste zajtra navštíviť vašu lekárku. Veľmi by pomohlo vyšetrenie CRP, podľa toho sa dá celkom rozhodnúť antibiotiká áno alebo nie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: