Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • povinne ockovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    moj syn,ktory ma momentalne 5 mesiacov bol zaockovany 21.5.2008 hexa vak.po tyzdni sa na nozickach objavili petechie,ktore boli v mensom mnozstve,preto som pockala na dalsiu reakciu.po dalsom tyzdni petechie mal na nozickach,rukach,ciastocne na tvaricke a hrudniku.okamzite sme boli hospitalizovani na 2.detskej klinike na internom oddeleni.transplantacia kostnej drene.diagnoza idiopaticka trombocytopenia purpura.pocet trombocytov klesol na 18000.hrozila aj punkcia kostnej drene.pokial som dobre informovana,tak bezpecna hranica je 30000trombocytov,pod tuto hranicu hrozi krvacanie do mozgu.naozaj si tato spolocnost si mysli,ze ockovanie je tak potrebne?!skoro mi to zabilo syna.dalsie ockovanie odmietam.pediatricka ma poucila o rizikach,ked nedam dieta zaockovat.preco nikto nepouci rodica o moznych reakciach ,ked dieta dam zaockovat?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nikto nespochybňuje, že reakcie na očkovanie sú a opakovane som uvádzala, že práve preto jeočkovanie realizované až po vyšetrení dieťaťa.
    Idopatická trombocytopenia je idopatická preto, že nikto nevie aká je jej príčina, preto sa ani nedá identifikovať, že príčinou ochorenia vášho dieťaťa bolo očkovanie. Je úplne na mieste byť opatrný pri ďalšom očkovaní a malo by byť realizované v ambulancii pre komplikácie očkovania alebo priamo počas hospitalizácie na detksej kinike.
    Uáverom musím povedať, že si nemyslím, že ochorenie vášho dieťaťa súviselo s očkovaním.

Podobné otázky

  • Povinné očkovanie a zápal očka

    , Autor: Lucia12345

    Dobrý deň pani doktorka. Chcela by som sa opýtať aký máte názor na prvé očkovanie bábätká po prekonaní zápalu očka. Pred nedávnom malo moje bábätko-2 a pol mesačné slzavé len jedno očko preto sme sa šli ukázať na očné, kde nám pani doktorka predpísala kvapky Vigamox. Momentálne ich používame asi štvrtý deň a je vidieť mierne zlepšenie ale ešte to očko nie je úplne čisté. Zároveň nás o 2 týždne čaká prvé povinné očkovanie a očkovanie na rotavirusy. Je potrebné očkovanie o nejaký čas odložiť a ak áno po akom čase je možné bábätko očkovať?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očká by mali byť zhojené do jedného týždňa. Očkovanie o dva týždne je, pokiaľ sa samozrejme neobjaví niečo iné, určite možné. Očkovanie proti rotavírusom by som neodkladala ani kvôli zapálenému očku. V každom prípade pred očkovaním dieťatko vyšetrí lekár a on rozhodne či je alebo nie je možné dieťatko očkovať

  • Očkovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    pani doktorka chcem sa opýtať, či môže povinné očkovanie vplyv na prospievanie dieťaťa .

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Veˇdho aj má, veľmi pozitívny: dieťa neochorie na ochorenia, proti ktorým je očkované. Asi pred dvoma mesiacmi som to videla v priamom prenose v mojej ambulancii: deti, ktoré boli očkované proti rotavírusom neochoreli a tie , ktoré neboli očkované ochoreli, mnohé skončili v nemocnici na infekčnom oddelení.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: