Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • MMR

    , Autor: arian

    Dobry den pani doktorka.
    Chcela by som Vas poprosit o radu tykajucu sa ockovania MMR.
    Syncek sa narodil 1.11.2004. Absolvoval tieto ockovania. - na slovensku

    8.11.2004 Tbc vakcina

    30.3.2005, 17.10.2005, 14.2.2007 Diteper + Act-MIb POLIO.- neviem ci som to spravne napisala, je to zle citatelne.

    23.2.2006 PRIORIX

    9.2.2005, 30.3.2005, 17.10.2005 EVUAX

    27.3.2006 NEISCVAC-C

    14.2.2007 PNEUMO 23

    6.9.2007, 4.4.2008 Havrix (hep-A)

    Teraz zijeme v zahranici. Syn bude mat v novembri 5 rokov a nastupil do skoly. 15.oktobra sa v skole kona den ockovania MMR a budu zaockovani vsetci prvaci. Je to v poriadku, alebo by mal byt syn zaockovany neskor? Co obsahuje tato vakcina, proti comu je ockovanie? Preockovava sa este aj neskor? Podla ockovacieho kalendara by sme mali absolvovat este aj ine ockovanie? Velmi pekne vam vopred dakujem za zodpovedanie otazky.Prajem vam krasny den. Dakujem.
    Maria

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak by ste ďalej chceli pokračovať v slovenskej očkovacej schém e tak ako päťročný by mal dostať Infanrix polio proti záškrtu, čiernemu kašľu, tetanu a detskej obrne. očkovanie MMR je proti osýpkam, ružienke a mumpsu. U nás sa očkuje v jedenástich rokoch druhý krát. Môže sa v zásade očkovať najskôr 6 týždňov po prvej dávke. Ak budete v mieste kde žijete dlhodobo, nie je dôvod nenechať ho zaočkovať a v jedenástich rokoch na Slovensku už očkovanie nebude nutné.

Podobné otázky

  • kaša a MMR očkovanie

    , Autor: lulinka33

    Dobrý deň, mám 6,5 mesačnú dcérku, 2 týždne už dávam príkrmy so striedavým úspechom - masovozeleninový, teraz začínam po 14 dňoch s ovocným dopoludnia, dcéra je plne dojčená, odkedy môžem pridať kašu ? Mlieko si neviem odstriekať, tak sa chcem spýtať, či môžem po 7.mesiaci krupicovú z DM bez mliečnu, alebo môžem už po 7.mesiaci kupovať mliečnu, alebo radšej HA mliečnu kašu, vzhľadom na to, že muž je alergik, alebo stále iba bez mliečnu, ale to sa obávam, či jej bude chutiť. A ešte druhá otázka, keď má dieťatko po očkovaní MMR vakcínou reakciu, je v tom čase infekčné ? Ďakujem pekne za Váš čas.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Po MMR očkovaní dieťa aj napriek tomu že má horúčku a niekedy aj vyrážku podobnú tej osýpkovej nie je infekčné!
    Kašu, mliečnu pridávame po siedmom mesiaci, samozrejme z umelého mlieka, formuly. Môžete kúpiť aj mliečnu kašu, ktorá sa rozrába s vodou ale pozor, hľadajte takú, ktorá nemá príchute. AK manžel nemá alergiu na bielkovinu kravského mlieka, nie je potrebné dávať HA mlieko, ale ktorékoľvek umelé mlieko, do neho môžete zamiešať bezmliečnu kašu babylove z DM a kašu máte hneď hotovú. Existuje aj bezmoiečna osmzrnná nestlé.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: