Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • cytomegalovirus a ockovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pani doktorka,
    dcera ma 16 mesiacov a doteraz nebola ani raz chora, ma len zvacsene uzliny za usami, na zaklade coho sme boli poslani na hematologicke vysetrenie.
    mam nasledovnu otazku: o 2 tyzdne mame naplanovane povinne ockovanie, osypky, mums, rubeola + kiahne. dnes sme dostali vysledky z hematologie, kde vysiel pozitivny cytomegalovirus 1:4800. Na naleye je napisane: Pravdepodobne anamnesticke protilatky po CMV infekcii v minulosti - latentna infekcia.
    Priznam sa, ze to slovicko pravdepodobne ma dost metie, co ak infekcia prebieha v skrytej forme a ja ju dam teraz zaockovat? Prosim poradte mi co mam robit .
    Dakujem a prajem vsetko dobre.
    Biba

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nález znamená, že dieťa sa s infekciou CMV stretlo. zväčšené lymfatické uzliny môžu ale nemusia byť dôsledkom tejto infekcie. Ak dieťa nie je choré, riadne sa vyvíja, ekár ho pred očkovaním iste vyšetrí, preto nevidím dôvod obávať sa očkovania. Otázka CMV je veľmi zložitá a komplikovaná, skúste sa poradiť aj na hematologii ako máte postupovať v prípade očkovania. Záleží aj na tom, v akej triede sú protilátky a ako sa mení ich hladina v čase.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: