Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • skuska

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, uz niekolko mesiacov riesim takyto problem. Pred 7 mesiacmi som stretol dievca a dost sme sa do seba zalubili. Vsetko je super, mame vela spolocneho a aj byvame spolu uz niekolko mesiacov. Ma to vsak hacik - este pred tym ako sme sa spoznali planovala so svojim byvalim partnerom narocnu turisticku akciu v trvani 3 mesiacov. Ked sme sa dali dokopy, tak uz mala kupenu letenku a rozbehnutu pripravu ... aj ked boli uz niekolko mesiacov rozideny po 5 rocnom vztahu. Teraz pomaly kazdy den sa dost trapime co dalej ... ja sa s tym neviem zmierit, ze pojde s byvalim, ktory je sice pomaly 30 rokov od nej starsi, niekam prec, budu mat vela spolocnych zazitkov, budu spavat v spolocnom stane ... Partnerka mi vravi, ze ona by uz s nim nic nechcela, co jej verim, ale berem to tak, ze teraz urcite nie. Po niekolkych tyzdnoch / mesiacoch co budu stale spolu sa vela moze zmenit. Tiez ju to dost trapi a rozmysla ci vratit letenku, len od toho ju ja odhovaram, lebo to by bolo este horsie a mal by som vycitky. Nas vztah je este dost cerstvy a toto je velmi tazka skuska ... a mne sa vynaraju otazky ako co bude potom, ked je teraz schopna tak riskovat nas vztah? Neviem ako to riesit, lebo ci pojde, alebo nie - ani jedno nieje dobre. Riesime to skoro kazdy den a neprospieva nam to vobec ...
    Dakujem za radu / nazor.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Kajo.
    Nuž ťažko radiť, obe možnosti v sebe skrývajú potenciál možného rizika - ak pôjde na turistickú akciu s bývalým môže ich to zblížiť a ak sa rozhodne kvôli vám neísť môže to natoľko naštrbiť vzájomný vzťah, že s vami nakoniec nezostane.
    Na druhú stranu, odchod na tri mesiace môže priniesť definitívne potvrdenie ukončenia ich 5 ročného vzťahu, a pre vás oboch môže byť potvrdením, že váš čestvý, ešte sa len rodiaci vzťah je už natoľko významný pre oboch, že prežije i takúto skúšku.
    Ak by nešla a zrušila výlet, možno ho oželie rýchlo a váš vzťah to nepoznačí.
    Pri rozhodovaní to bude nazaj rozhodnutie pre veľkú neznámu. Rozhodovala by som sa srdcom - cez dôveru, že ťažké skúšky môžu priniesť veľký dar - vzájomné utvrdenie sa láskou toho druhého.
    Želám vám veľa šťastia.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: