Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Ziarlivost aj po rozchode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som 3 mesiace po rozchode. nedávno som vysla do spolocnosti, kde som sa zoznámila s jedným sympatickým chalanom. ako sme sa v jednom podniku spolu bavili a da sa povedat tak trocha aj maznali tak v tej chvili do miestnosti vstupil moj ex, ktorý bol informovaný ze som v danom podniku. POzeral sa na mna ako keby som bola stále jeho partnerkou a v tej chvili ho podvádzam a on nas pri tom pristihol. isla som za nim ale poslal ma prec so slovami daj mi pokoj. A potom nasledovali esemsky typu: nepis mi nevolaj mi, uz sa mi v zivote neozvi, nechcem ta vidiet, uz sa mi nedovolas. Chcela by som vediet co týmto sleduje, preco sa takto chová? Ved sme sa rozisli, mam právo byt s tým s kým chcem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    dobrý večer, Gabriela,

    toto nie je len o "práve", ale o tom čo bolo medzi vami. rozišli ste sa a on aj tak žiarli. je to svojim spôsobom normálne. možno k vám čosi cíti, možno nechce, aby ste sa mali dobre bez neho. aký ste mali dôvod na za ním ísť ked prišiel? načo ste sa za ním išli rozprávať? v tejto chvíli sú dôležité hranice, ktoré budete držať... téma je pravdepodobne komplexnejšia a obaja máte nejaké zámery, ktoré navzájom nepoznáte. ak ste s ním rozídená, správajte sa ako rozídená a nedávajte mu žiadnu nádej... ak iarli, nech si to dorieši, hlavne ked vás nežiada o spoluprácu.

    áno, oddeľte sa od neho a žite si svoj život, nech vnímate jeho pohľad akokoľvek. ak vás to však bude máteť, možno vaše city k nemu sú stále nejaké... aj tak je to na vašom rozhodnutí. ak ho nechcete riešiť ako svojho priateľa, nerobte to.

    prajem veľa zdaru

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: