Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 15 dnova slecna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    chcem sa spytat ci je nutne, aby som moju 15 dnovu slecnu dojcila aj v noci, ona totiz celu noc prespi, poslednykrat papa cca o 21.00 hod a potom az cca o 6.00 hod, takto je to uz od jej 5 dna, nechcem ju v noci nasilu budit, ako mi to poradila pediatricka, aj tak papala max. 2 min a potom uz len plakala, cez den papa velmi casto, zrejme dohana nocne papanie, neobmedzujem cas ani frekvenciu, chcem len vediet, ci musim dojcit aj v noci, kvoli tvorbe mlieka, alebo staci tak ako si babatko urci same.
    Inak dcerka pekne pribera a aj rastie do dlzky, ma asi 7 mokrych plienok za den, nezda sa mi nejaka hladna.

    Dakujem

    Vlada

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, pani Vlada, urcite dcerku v noci nebudte. Pokial sa sama nezobudi, urcite ju nebudte. Mohlo by to skor sposobit narusenie jej rytmu a nasledne problemy. Nechapem, preco Vas pani doktorka na toto navadza, ked dcerka krasne pribera, pekne cika a spokojne spinka. Tento stav nepotrva stale. Vasa dcerka si po urcitom case zmeni aj rytmus a predpokladam, ze sa zacne budit aj v noci. Vychutnavajte si teda cas, kedy sa mozete pokojne vyspat a zregenerovat. Vsetko je v najlepsom poriadku a nemusite sa nicoho obavat. Kazde dietatko treba chapat ako individualnu osobnost a netreba ho porovnavat s tabulkami a chovanim inych deti, ak celkovo prospieva a je pokojne. Prajem Vam, aby ste si co najdlhsie mohli uzivat taketo pokojne noci a Vasa dcerka bola spokojna. S pozdravom Jana W.