Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Endiex v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na jednú otázočku, ktorá ma veľmi trápi. Ešte predtým ako som zistila, že som tehotná, som mala hnačku a dala som si Endiex, 3 tablety. Potom hneď za dva dni som zistila, že som tehotná. Chcela by som sa opýtať, či to, že som užila Endiex môže ovplyvniť plod? Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, nemusite sa obavat vplyvu na babatko. Liek Endiex sa sice v tehotenstve neodporuca, ale to neznamena, ze v pripade prevysujuceho rizika, ktorym dlhotrvajuca hnacka na tehotenstvo je, sa v odovodnenych pripadoch moze uzit. Kedze ste uzili len tri tablety, naozaj sa nemusite obavat o zdravie svojho babatka. Samozrejme vsak odporucam vzdy uzivanie liekov konzultovat s lekarom, kedze teraz uz viete, ze ste tehotna. Prajem Vam vela radosti z ocakavaneho babatka a vela zdravia! S pozdravom Jana W.

Podobné otázky

  • Endiex v tehotenstve

    , Autor: shfsxbfoasdbvkasmvn

    Dobrý deň Pán Doktor, som v 32 tt a dnes som zjedla niečo, čo mi asi zle sadlo na žalúdok a začala som mat hnačku. Zo zúfalstva som si dala endiex. Až neskôr som čítala, že sa nesmie uzivat v tehotenstve. Môže to mat nejaký zlý dopad na plod? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jednorázové užitie spomínaného preparátu na tehotenstvo nebude mať žiadny vplyv. Nemusíte sa obávať. Vhodnejšie je užívanie preparátu Smecta, Hylak Forte alebo čierneho uhlia.