Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • možnosť otehotnenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať, či hrozí nejaké riziko pri otehotnení počas očkovania proti rakovine krčka maternice. Mám vakcínu Cervarix a v máji ma čaká posledná vakcína. Ďakujem Petra

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Nie sú popísané riziká počas prebiehajúceho očkovania. O tom, kedy sa podá posledná dávka, rozhoduje to, či už budete alebo nebudete tehotná.

Podobné otázky

  • Plodné dni

    , Autor: Alexx

    Dobrý deň, chcem sa opýtať s partnerom sme mali nechránený pohlavný styk v čase ovulácie, partner sa urobil mimo, je možnosť otehotnenia ?Každopádne by nás potešilo keby sa to podarí ..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku, bez ohľadu na ejakuláciu do pošvy, navyše počas plodných dní, sa tehotenstvo vylúčiť nedá.

  • Antifosfolipidovy syndrom

    , Autor: laura73

    Dobry den.
    Cca pred 2rokmi som prekonala trombozu pravej nohy hlboka žilova tromboza praveho predkolenia.
    Chodim k reumatologovia a k hematologovi pravidelne.
    Chcela by som babatko ale sa bojim o stratu babatka pripadne komplikacii.
    Poprosila by som vaš nazor na moje hodnoty a co by ste mi radili.
    Ako postupovat pred snazenim sa ake vitaminy brat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, to, že ste prekonali hlbokú žilovú trombózu pravého predkolenia nevylučuje možnosť otehotnenia. Dôležité sú výsledky hematologického, ako aj reumatologického vyšetrenia, či je potrebná liečba, prípadne nejaké preventívne opatrenia. Ak ste mali všetky výsledky vyšetrení v poriadku a nie je zo strany hematológa, či reumatológa potrebná žiadna, ani preventívna, liečba, postačí užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne aspoň 2 mesiace pred snažením sa a nie je dôvod na obavy. Postupujte podľa odporúčaní hematológa, reumatológa, či Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Možnosť otehotnenia

    , Autor: Lianaa

    Dobry deň p. doktor chcem sa opytat pred vyše mesiacom som prestala užívať antikoncepciu.
    Po menstruacii približne 8, 9 dni som mala nechránený styk.
    Viem, že niesom chránená, ale či je možné otehotnenie po hak.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak neužívate hormonálnu antikoncepciu, tehotenstvo sa v prípade nechráneného pohlavného styku nedá vylúčiť.

  • Moznost otehotnenia

    , Autor: Niki0812

    Dobry den pan doktor
    Prosim Vas,snazime sa o babatko s psrtnerom. A chcela by som sa opytat ci je mozne otehotniet 3 dni pred menstruaciou s tym ze ta menstruacia aj kvazi pride.pisem ako blba ja viem ale neviem vam to inak.
    Ide k to ze sme mali pohla.styk 3 dni kazdy den za sebou ale s tym ze uz je skoro pred koncom cyklu tak z toho asi nic nebude.no a menstruacia prisla no svetloruzova,na 3.den aj viac krvi no co som si vsimla bez hrudok..iba cista krv. Dnes som 9dc a nakolko mi je 2 dni dost zle,spravila som si test a druha ciarka testovacia je slabsia ako kontrolna ale je tam..dva vysli tak.isto.je toto vobec mozne alebo ide len o nejaky hormonalny ošial?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky za istých okolností je možné otehotnieť prakticky počas celého cyklu. Niektoré ženy majú kvázi menštruáciu aj počas tehotenstva. Ak tehotenský test vyšiel pozitívne, ste tehotná. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí tehotenstvo.

  • Predejakulačná tekutina

    , Autor: Petra1234

    Dobrý deň, prosím vás ja mám otázku ohľadom predejakulacnej tekutiny...na internete som čítala veľa článkov o tom či môže alebo nemôže obsahovať spermie ale nikde som sa nedozvedela jasnú odpoved...tak prosím vás aká je pravdepodobnosť, že sa dá aj takto otehotnieť ak sa muž predtým neejakuloval a je to iba so vzrušenia. Rada by som poznala na to odbornú odpoved. A ešte sa chcem spýtať niekde som čítala, že žena môže otehotnieť aj z tzv. prstovania a že tejto tekutiny ak ju ma muž na prstoch...je to možné? Prepáč, za takéto otázky ale naozaj ma to zaujíma...ďakujem pekne a prajem ešte pekný deň!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, prostatický sekrét, alebo laicky predejakulačná tekutina, môže obsahovať spermie, takže aj pri nedosiahnutí ejakulácie pri nechránenom styku je možnosť otehotnenia. Ak sa akýmkoľvek spôsobom zavedú spermie, či už mechanicky, nechráneným pohlavným ale aj nepohlavným stykom, do pošvy, tehotenstvo je v rôznej miere pravdepodobnosti za súhry okolností možné.