Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,285 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • eozinofily

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa poradit, co znamena zvysenie lymfocytov (59.8, pricom vrchna hranica je 40), znizene neutrofily (23.9) a zvysene eozinofily (7 pricom vrchna hranica je 5). Dcerka ma osem mesiacov a bol jej robeny KO, zistena anemia a popritom sa zistili aj tieto hodnoty. Ja mam atopicky ekzem a robim vsetko preto aby ho dcera nedostala. Este stale kojim, vylucila som zo stravy vsetky mozne alergeny, dcerku umyvam len cistou vodou aby som jej nevysusila pokozku... Myslite ze zvysene eozinoffily znamenaju potencionalny atopicky ekzem? Mala sa mi zda inac v poriadku, len jej idu zubky takze zle spava. Moze to mat nieco spolocne so zvysenymi lymfocitami? Dcera berie Maltofer a pyridoxin, odporucali by ste brat aj nieco ine v suvise s tymito vysledkami? Co este mozem spravit aby dcera nedostala ekzem?Dakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Vy môžete spraviť to, čo robíte doteraz: vylúčiť alergény z vašej aj dcérkinej stravy, kojiť, ošetrovať správne kožu. Výsledky, ktoré popisujete neviem bez kontextu s vyšetrením dieťaťa objasniť. Zvýšené IgE môžu ale nemusia znamenať alergiu alebo hrozbu ekzému. Mierne odchýlky v krvnom obraze bývajú a pokial nie sú sprevádzané klinickým obrazom nejakého ochorenia, nie je potrebné ich hneď riešiť.

Podobné otázky

  • Plucne chlamydie a dojcenie

    , Autor:

    Dobry den. Pred 2mes som mala silny zapal hrtanu, najskor som mala suchy kasel, neskor som vykasliavala no nemohla som sa toho vyse mesiaca zbavit. Teraz po 2mes mi dr odhalila plucne chlamydie a mycoplasmy. Nanestastie si ale dr zlomila ruku a do septembra bude praceneschopna. Atb mi teda predpisala bez mojej pritomnosti a to azithromycin 3x500mg. Prefotila som si vysledky z karty:
    Pn chlamydie IgA: 1,1, Igm 0,05, IgG 67,2.
    Anti mycoplasma pn : Iga 0,55 , IgM0,220 , IgG 154,5. V krvnom obraze vsetko v norme okrem :
    B hemoglobin 116,
    B. Str.obj hb v eryt 25,9
    B. Eozinofily abs.p 0.4.
    Mam este 15mes syna, kt stale dojcim. Chcem sa spytat ci mi dane atb treba uzivat i ked uz symptomy odzneli a celkovo sa uz citim ok, len mam nocne potenie na hrudi a aj to nie kazdu noc a teraz ma napr slabo bolia dutiny na cele. Stitnu zlazu mam ok. Treba mi prosim tie atb? Neprejde to aj bez nich? Neublizia malemu? Dakujem za odpoved. Pytam sa, pretoze s mojou dr sa do sept nebude dat skontaktovat. V ordinacii je len sestra. Pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané baktérie patria medzi pohlavne prenosné ochorenia, ktoré je potrebné preliečiť. Boli Vám predpísané vhodné antibiotiká. Počas liečby je nutné dojčenie prerušiť.