Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • prve ockovanie u pediatra

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam dcerku 2,5 mesiaca a vcera sme boli na poradni kde sme mali byt prvy raz zaockovani. Dcerka vsak malo pribera, je plne kojena. Narodila sa mi 15.6. s vahou 3000g, domov sme sli takmer 2,9kg. Dnes ma 4,1kg a pani doktorka mi ju odmietla zaockovat lebo nema 5 kil. Pritom dcerka papa, pije kedy chce, je dost placliva ale spinka celu noc - vtedy si pyta papat 2-3 krat. Takze je dovod neockovat ju? Bojim sa, lebo mam doma 5 rocnu skolkarku aby jej nepriniesla nieco nepekne domov... Dalsiu poradnu mame az 16.10. bojim sa chripky a pod.
    Podotykam ze prva dcera rastla na nutrilone a vzdy vazila veeelmi vela. Druhorodena sa pekne prisala a je velmi zive dieta -kopka, posuva sa po podlozke, hlavkou a rucickami vrti... tak neviem. Naozaj by som ju mala rada uz zaockovanu.
    Dakujem.
    Miriam

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Nevidím osobne dôvod na nezaočkovanie, ale keď málo priberá, tiež to niekedy tak urobím / bez ohľadu na absolútny hodnotu hmotnosti/, že dieťatko pozvem na očkovanie ale o týždeň!!!!!!!kedy skontrolujem týždenný prírastok hmotnosti. Hmotnosť ako taká nie je dôvod na neočkovanie, očkujeme aj deti s nižšou hmotnosťou, dôležitý je vek a odstup od očkovania proti tbc v pôrodnici. Viac neviem napísať, o očkovaní vždy rozhodujem ošetrujúci lekár, ktorý za očkovanie ale aj neočkovanie nesie zodpovednosť.