Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zvýšená teplota pri dojčení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, synček bude mať tri mesiace a ja ho úspešne dojčím od začiatku. Mliečka mám viac ako spapá, poctivo si ho odsávam, denne odsajem tak 250-300ml, snažím sa, aby mi neostali prsia preplnené. Zhruba pred 3 týždňami som mala 3dni teploty až do 38,6 °C, ľavý prsník som mala len mierne citlivý a bolel ma chrbát, ale inak mi nič nebolo. Lekár ma videl a povedal, že na mastitídu to nevyzerá. Problémy prešli, ale ďalší týždeň sa mi opäť zvýšila teplota, ale len tak 37,1 °C, a inak nič, ani pobolievanie prsníkov. Bola som u mojej obvodnej, vzala mi krv - krvný obraz i CRP mám v norme. Opäť to prešlo, no a dnes mi opäť teplota bez iných ťažkostí vystúpila na 37°C. Chcela som sa spýtať, či by zvýšená teplota nemohla súvisieť s dojčením, keď sa mliečka tvorí viac? Nemáte s tým nejaké skúsenosti? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, ano, myslim si, ze zvysena teplota ma suvis s prsnikmi. Pokial sa v mliekovodoch zmnozi mliecko, mliecne zlazy tlacia na cievy a lymfaticke cievy, co sposobi spomalenie ich prietokov a nasledny opuch, bolest, zacervenanie a teplotu. najlepsim liekom na toto je prikladanie babatka podla potreby a zbytocne neodsavanie po kojeni, pokial necitite silny tlak, napatie, bolest, hrcky alebo nemate zvysenu teplotu. Prajem vam vela pohody a radosti z vaseho babatka. S pozdravom Jana W.