Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,289 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • laska

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den moj priatel ma uz asi nelubi nikdy mi to nepovie nepracujem uz poroka a vycita mi ze si neviem najist pracu vsetko musi platit on a toho najviac stve chova sa kumne ako k lahkej zene len vtedy je mili ked chce sex ja uz neviem ako co mam robit ja ho milujem prosim vas poradte mi co najskor janka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Janka
    bude to možno znieť paradoxne - ale čo by ste mohla robiť - je mať rada samu seba, vážiť si seba i vtedy keď sa vám nie všetko darí, keď nemáte zamestnanie, keď neprinášate peniaze do spoločnej domácnosti. A partner okrem výčitiek vie byť pre vás oporou? Čo na ňom máte rada, čo medzi vami dvoma funguje? Viete čo by ste od partnera potrebovala? A viete si to pýtať?
    Často sa stáva, že keď nemáme hodnotu pre seba samých, nebudeme ju mať ani pre partnera.

Podobné otázky

  • zvýšené ochlpenie

    , Autor: luciy

    Dobrý deň, mám 25 rokov a aj keď sa zatiaľ s priateľom o bábätko nesnažíme, veľmi ma v poslednom čase začala trápiť jedna otázka. Zhruba v období puberty som si všimla, že mám v podstate na celom bruchu výraznejšie chĺpky. Nie je to síce nič hrozné, keďže som tmavovláska, chĺpky sú tmavšie a v lete si ich odfarbujem, aby neboli také výrazné. Chĺpky mám však aj pod pupkom, medzi prsiami a pár ich mám i okolo bradaviek. V poslednej dobe som sa dočítala nejaké informácie o zvýšenom testosteróne u žien, s jeho príznakmi a s ním súvisiacimi problémami s plodnosťou. Menštruáciu mávam zhruba pravidelnú (aj keď mám väčšinou 32 dňové cykly s menšími odchýlkami). Keďže by som v budúcnosti veľmi chcela bábätko (cca o 2 roky) rozmýšľam, že ak by sa náhodou zvýšený testosterón u mňa vyskytol, či nie je potrebné začať to riešiť už teraz ? Neviem posúdiť, či je moje ochlpenie ešte v norme (i keď mne sa zdá zvýšené) a obávam sa prípadných problémov s otehotnením. Pri bežnej gynekologickej prehliadke lekár nezistil žiadne ochorenie. Ak by sa teda preukázalo, že mám zvýšený testosterón, ako sa dá tento problém riešiť okrem užívania antikoncepcie a ako dlho trvá takáto liečba? Je možné otehotnieť aj so zvýšeným testosterónom? (zatiaľ však neviem, či mám takýto problém)
    Ďakujem za vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    prv než začnete uvažovať o liečbe vysokej hladiny testosterónu je nutné navštíviť lekára aby vám zmeral hladinu testosterónu, následne sa zváži terapia. Veľmi často je zvýšená hladina testosterónu súčasťou syndrómu polycystických vaječníkov - vtedy je liečba komplexna.