Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,303 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rotarix

    , Autor: polovnicka

    Dobrý deň.
    Chcela by som sa vás opýtať na Rotarix..dočítala som sa,že sa rotarix pichá? A mne naša doktorka povedala,že sa pije a podáva v dvoch dávkach..a chcela by som sa opýtať, že koľko stoja tie dva dávky ktoré sa musia piť..a ešte by som sa chcela opýtať na očkovanie proti pneumokokovi..že či je lepšie si dať prevenar 13 alebo synflorix. A ak môžem ešte poslednú otázočku, tak by to bolo na šupinky na hlavičke..doktorka nám poradila BIODERMA ABC DERM BABYSQUAM 40ML.Ale nikde ju nemajú..skúsila som objednať cez internet, ale neviem či príde.tak čo by som namiesto toho mohla dať.aký výrobok.Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Ešte na šupinky vo vláskoch existuje šampón od firmy babe na mliečnu chrastu, zvyknem ho však dávať až po šiestom mesiaci.
    Rotarix sa určite podáva do úst dieťatka, ktoré ho vypije, prehltne. Jedna dávka stojí cca 47 eur, potrebuje dve.
    Synflorix aj Prevenar sú dve kvalitné, účinné očkovacie látky. V zásade je rozdiel v tom, že Synflorix chráni proti 10tim druhom pneumokoka a prevenar proti 13tim druhom.