Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ako a kedy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Doby den prajem. Prosila by som o objasnenie:
    Dcerka ma 16 mesiacov - v 15. mesiaci nebola ockovana, nakolko bola chora, teraz cakame na 14-dnovu lehotu po dobrati ATB. Potom vraj mozeme pokracovat podla ockovacie kalendara.
    Chcem sa spytat, kedy je plánované u nej dalsie ockovanie a ci je potrebne tiez ho o mesiac posunut??? Chcela by som ju zaroven s povinnym ockovanim zaockovat proti pneumokokom.
    Narodila sa v 12/07. V prvom roku som ju nechcela zatazit tolkym ockovanim, aj ked viem, ze vy mate na to iny nazor. Je poistena vo VsZP. Neviem ci som pochopila spravne: podľa schemy by mala dostat vakcinu Prevenar v dvoch davkach??? A v akom casovom odstupe?
    Ďakujem za vase cenne rady.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Ďalšie povinné očkovanie po zaočkovaní mumps rubeola morbilli/MMR/ je až v piatich rokoch života.
    Šesť týždňov po tomto očkovaní môže dostať vakcínu Prevenar, v jej veku kompletné očkovanie obsahuje dve dávky v odstupe najmenej dva mesiace. Vo vašom prípade je vakcína plne hradená rodičmi, pokiaľ nemáte nárok na bezplatné očkovanie dané indikačným obmedzením.