Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,099 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • rada

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    viete mi prosím Vás poradiť dobrého psychológa alebo psychoterapeuta
    v Topoľčanoch? Nie drahého, keďže peniažkov nazvyš nie je.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Mirka
    kontakt vám pošlem na vašu mailovú adresu - pošli te mi ju prosím.

Podobné otázky

  • AMH - rada

    , Autor: MH

    Dobrý deň, p. doktor. Som po 2 zamlknutych potratoch (prirodzene pocatie). Mam 31 rokov.
    Absolvovala som rozne vysetrenia. Hematologia pozitivny protrombin (apla). Naposledy vsak hormonalny profil, z ktoreho som ostala mierne v soku, nakolko vysledok AMH 0,93 ug/ml (hladina nizka). Z osobnych dovod sme s manzelom tohto roku tehotenstvo chceli odlozit. Odporucili by ste v mojom pripade mrazenie vajicok?
    Dakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vhodné je ešte realizovať okrem hematologického vyšetrenia aj endokrinologické, imunologické a genetické vyšetrenie. Ak neplánujete otehotnieť tento rok, je vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie, kde s Vami preberú všetky možnosti, aj čo sa týka zmrazenia vajíčok.

  • Zmena cyklu

    , Autor: Vanessitta

    Dobry deň, od kedy sa snažime o babo - bude to pol roka. Sa mi dosť meni cyklus, nemala som nikdy pravidelny vačsinou 26-28 dňoví. Poslednu dobu až 31-33 dňovi. Prečo to je tak? Na podporu beriem kyselinu listovu a gynex . A stale nič.. nejaka rada aj? Ďakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, aj spomínané užívané preparáty môžu mať vplyv na menštruačný cyklus. Pri snažení sa otehotnieť odporúčam praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Odsledujte si to.

  • Cestovanie po ket

    , Autor: Katuska322

    Dobrý deň pán doktor,
    Rada by som poznala aj Váš názor na cestovanie po KET, v nedeľu 16.7 som absolvovala KET, budúci týždeň 28.7 mám cestovať vlakom do Berlína na pár dní, kedy ešte možno nebude jasné, či som tehotná, je takéto cestovanie bezpečné? A v prípade skorého štádia tehotenstva je možná napríklad aj dovolenka v Chorvátsku pri mori? Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v cestovaní vlakom nevidím žiadny problém, rovnako tak ani v dovolenke pri mori. Nepoznám však žiadne bližšie informácie týkajúce sa, okrem iného, aj vkladu, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa informovať v centre asistovanej reprodukcie, kde ste sledovaná a kde sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Stimulácia

    , Autor: Katuska322

    Dobrý deň, mam 37 rokov, som v druhom cykle IVF, momentálne stimulujem už 16ty deň decapeptyl a pergoveris 300,predtým gonal 300, vzhľadom na nízku ovarialnu rezervu AMH 0,84 a vyššiu nadváhu, po včerajšej kontrole utz budem mať odber vajíčok v utorok, jedno je už dokonca prezreté, avšak mam ešte do zajtra pichať, problém je, že som veľmi nafúknutá, mám úplne tvrdé bruško a bolesť v pravom vaječníku, nevoľnosť, snažím sa piť dostatok tekutín, ale rada by som vedela aj druhý názor lekára, či je v poriadku takto dlho stimulovať aj napriek značne nafúknutému bruchu, prip či mi nehrozí Ohss pri tak dlhej stimulácii? Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, riziko OHSS tu určite je. Platí to prakticky pre každú jednu pacientku, ktorá je stimulovaná. Najobjektívnejšie sa Vám však vedia vyjadriť lekári centra asistovanej reprodukcie, kde ste sledovaná, kde majú o Vás k dispozícii všetky informácie, výsledky vyšetrení a nálezy, ako aj poznajú všetky okolnosti.

  • MEDOCRIPTINE

    , Autor: _Alex001_

    Dobrý deň rada by som sa spýtala,mávam 28dnovy cyklus,minulý mesiac som mala až 33dnivy cyklus,následne mi gynekologička brala krv na prilaktina progesteron,potom mi nasadila lieky MEDOCRIPTINE lebo že mám zvýšenú štítnu žľazu (hodnota 27) . Ovulacis prebehla na 17den cyklu,kedy (merala som bazalnu teplotu aj ovulscne testy používam-pozitívne boli) aj gynekologička potvrdila ovuláciu, Teraz som 31deň cyklu,robila som si ovulačny test (jedno tehotenstvo mi už ukázal,ale išlo o zamlknutý potrat) a vyšiel pozitívny. Je možné že dom tehotná slebo ovulačny test môže len reagovať na liečbu medocriptinom?

    Vopred ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bol nasadený Medocripitne, predpokladám, že ste mali zvýšený prolaktín. Ovulačný test môže byť pozitívny aj v prípade tehotenstva, nevidim však dôvod na jeho realizovanie. Tehotenský test si môžete realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.