Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • strata energie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Existuje zariadenie príp. pobyt (nie nemocnica),kto mi zistí prečo nevládzem a mám závrate. Lekára navštevujem už 10 rokov a mám, že nevie odhadnúť čo spôsobuje moje ťažkosti, čo mi veľmi prekáža v plnení povinností. Začínam sa báť, že pribúdajú ďalšie ťažko sa mi chodí, rozpráva. Beriem lieky na upokojenie - pretože antidepresíva neznášm- je mi po nich hrozne zle.Psychologička ma hodnotí ako veľmi zodpovedného a silného človeka a vďaka mojeje pracovnej pozícii, kedy musím dodržiavať určitý spoločenský protokol a chodiť vždy upravená sa dá ťažko uveriť, že nejaké problémy mám. Cítim hroznú beznádej a mám strach čo bude ďalej. Moje kamošky, ktoré mali takého problémy po užití antidepresív boli fit. Prečo na mňa nič nefunguje.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Alena,
    verím že sa vám podarí zistiť čo spôsobuje vaše závraty i ďalšie pribúdajúce ťažkosti - nie som lekár, ani neviem presne k akému lekárovi - špecialistovi chodíte 10 rokov - určite je potrebné vylúčiť organickú príčinu vašich ťažkostí - neurologické vyš. a pod. To predpokladám že máte za sebou. A antidepresíva je niekedy potrebné hľadať - a zaberú až druhé alebo tretie, tiež dávka sa vyľaďuje istý čas.
    Ak by ste chcela kontakt na psychiatra, tak sa mi ozvite, môžem vám odporučenie na niekoho poslať na Vašu mailovú adresu. Existuje i možnosť zaradiť sa stacionárnej liečby - kam klienti dochádzajú tri krát do týždňa. Záleží na dostupnosti takého zariadenia vo Vašom okolí.