Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,303 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Skôlka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa opytat dcera ma 3 roky aj 9 mesiacov a od septembra chodi do skolky.Pomerne rychlo si tam zvykla,v poslednej dobe sa stavalo ze len rano v skolke troska pomravcala.No posledne dni nam vravela pani ucitelka ze place stale a nevie si s nou radi.Mala si stale vyzaduje aby ju pani ucitelka postiskala ze je jej smutno no od druhych deti sa nechce dat postiskat ani dako dotykat hlavne od vhlapcov.Ucitelka vravela ze ked place tak ma az horucu hlavu a tak jej meraju teplotu no teplotu nema,no neplace az velmo ani sa nehadze o zem a s detmi sa hra normalne.V skolke sa nas pytali ci nemame doma nejake problemy ale u nas je v setko v poriadku ako predtym nic sa nezmenilo.Ked sa malej na to spytam tak povie ze sa jej v skolke paci ma vsetkych rada ale ze jej je smutno.No na pani ucitelku je to uz vela lebo mala si vyzaduje jej pozornost a stiskanie a ona sa potom nemoze venovat ostatnym detom.tak by som sa chcela opytat ci mi neviete poradit v com je problem ci mala daco preziva alebo maju byt na nu pani ucitelky prisnejsie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Vaša dcérka zjavne niečo prežíva a sama to vie aj pomenovať a vie presne aj to, čo potrebuje, aby jej to uľahčilo situáciu. A ak by pani učiteľka mohla, bolo by to moc fajn, aby si ju pritúlila a postískala. Veď zrejme neplačú všetky deti naraz, že by ich musela objímať. Po čase sa dcérke zaiste uľaví a objatie jej pomôže prekonať túto prechodnú dobu a podporí ju v dôvere, že môže dostať podporu aj od pani učiteľky, čo bude mať zaiste pozitívny vplyv na ich vzťah.