Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • poruchy ucenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Mame velke problemy so synom-prvacikom..
    Ma poruchy spravania a ucenia-diagnostikovali mu ADHD.V skole sme pristupili na integraciu,kedze mu to ide velmi tazko a velmi pomaly..Zaciatky boli celkom dobre,pismenka pisal pekne-najkrajsie z triedy..no casom sa mu zacali pliest.Uz je to trochu lepsie,no najvacsi problem je v pisani a citani..Citat cita aba po slabikach-cele slovo nedokaze precitat.Pisat nevie vobec,iba prepisovat..Slabiky napise no slovo nie..A j ked mu dam jednoduche slovicko ako je "tato"slabiku ta-napise aj to-no spolu nedokaze..velmi sa trapime.
    No najviac ma trapi pristup ucitelky..chce ho nechat prepadnut,hoci je integrovany..a ja velmi dobre viem,ze tymto sa to nespravi..V skole sa s takymto pripadom este nestretli-este stale nechapu co znamena slovo-dyslexia.Stale ho porovnavaju s ostatnymi detmi,pisu poznamky za behanie...hoci maju lekarske spravy od psychologicky,psychiatricky a neurologicky..stale ho beru ako ine deti co sa tyka zvladnutia uciva.
    Sme zufali,prosim Vas o radu-ako mame postupovat???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    V prvom rade treba situáciu konzultovať s psychologičkou, ktorá navrhla integráciu a požiadať o riešenie. V druhom rade pri takýchto ťažkostiach by váš syn mal byť v intenzívnej starostlivosti psychológa a špeciálneho pedagóga buď v centre pedagogicko - psychologického poradenstva a prevencie alebo na škole, ak škola má psychológa alebo špeciálneho pedagóga. Dieťa s takýmito ťažkosťami totiž potrebuje rozvíjať oslabené funkcie a na to mu škola zvyčajne nestačí.