MUDr. Lenka  Reismüllerová

Poradňa gynekológa

MUDr. Lenka Reismüllerová

Počet otázok: 4272

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Lenka Reismüllerová, ktorá pracuje na II.Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Bratislave a súčasne pôsobí v Centre asistovanej reprodukcie ISCARE Bratislava.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.


Z dôvodu čerpania dovolenky pani doktorky je poradňa gynekológa do 29. septembra 2013 pozastavená. Svoje otázky môžete zadávať opäť po tomto termíne. Ďakujeme za pochopenie.

Témy
Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta MAMA a ja! Registrácia
Odkaz na otázku

cakacia doba

bubla22, 04.08.2013 (19:50)
dobry den , cchcem sa spytat ci je na umele oplodnenie nejaka cakacia doba a ake kroky su pred samotbym umelym oplodnenim dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
čakacie doby sú rozdielne v závislosti od centra asistovanej reprodukcie. A čo sa týka krokov pred umelým oplodnením, ideálne je navštíviť centrum, kde vás dôkladne vyšetria a navrhnú potrebné vyšetrenia resp. liečbu.
Odkaz na otázku

Inofolic

Nina, 02.08.2013 (22:56)
Dobry den,
uz ste mi odpovedali na moju otazku, ohladom cajov a podobne, a odporucili ste mi Inofolic. ak som to spravne pochopila, on sa odporuca pri polycystickych vajecnikoch, lebo to mi ako prve lekar povedal pri sone prednedavnom, ked som za nim sla ohladom snazenia sa o babatko.a este sa chcem opytat, ci je vhodny pre mna, aj ked mam trombofilny stav, neberiem ziadne lieky, len som kazdy rok sledovana, kedze ho ma aj starsia sestra, ktora lieky uziva. dakujem velmi pekne za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
trombofilný stav obzvlášť ak ste len sledovaná a bez terapie nie je prekážkou v užívaní Inofolicu.
Odkaz na otázku

moze pomoct gel?

Nina, 01.08.2013 (14:22)
dobrý den,
chcela by som sa opýtat, ci by mohol pomoct k otehotneniu lubrikacny gel Conceive Plus, vraj sluzi na podporu pocatia. Pripadne som pocula o kvapkách Gynex, alebo o caji z Alchemilky alebo pakostu smradlaveho.
S manzelom sa snazime 4 mesiac, a zacali sme chodit po vysetreniach, mne uz brali krv na hormonálny profil, mala som zvyseny prolaktin a testosteron, ale doktor povedal, ze je to v norme, ze odchylky su len desatinne. Manzel ide na spermiogram a mne este budu robit dalsie testy, vratane folikulometrie.
Dakujem Vam za odpoved a radu.Pekny den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
vami spomínané prípravky ak nepomôžu tak určite nueškodia, bohužiaľ efekt je otázny. Ak sa nepotvrdia ovulácie a prípadne syndróm polycystických ovárii začnite s užívaním Inofolicu 2 x denne. držím palce.
Odkaz na otázku

tehotenstvo po 40

rossa, 31.07.2013 (11:08)
Dobrý deň, mám 41 rokov, už mám 2 deti, teraz s priateľom chceme mať ešte jedno dieťatko, avšak pri ročnej kontrole mi povedali, že mám ureaplazmu a 2 cm cystu na vaječníku. Priateľ má 34 rokov a má obavy, či je problém u neho, keďže zatiaľ sa mi nedarí otehotnieť. Obavu mám skôr ja, vzhľadom na môj vek a uvedené zistenia pri vyšetrení. Preto by som sa chcela spýtať, či v tomto veku ešte mám skúsiť jedno tehotenstvo a či je nie je veľmi rizikové otehotnieť v tomto veku a pri týchto výsledkoch. Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ureaplazma a dvoj centimetrová cysta na vaječníku nie sú v skutočnosti žiadnou prekážkou v tom aby ste nemohli otehotnieť, problém môže byť skôr v genetike vajíčok, ktoré po 40 roku sú už viac nekvalitné, ale na druhej strane sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Odporučila by som vyšetrenie spermiogramu a následne u vás kontrola na 10-12 deň či dochádza k ovulácii.
Odkaz na otázku

Inofolic

Marta, 29.07.2013 (15:06)
Dobry den, chcela by som sa spytat, ci ma inofolic neziaduce ucinky, ako napr. zmenu cyklu. Ja som po IVF v maji, ktory sa nepodaril a doktor mi predpisal Inofolic, kym sa nerozhodneme, co bude dalej. Nasledovne mi prisiel menzes az na 35. dc, kym ja mam vzdy rovnaky cyklus 29 - 30, a to bolo 11/7 a tiez len taky slabucky 2 dni. Opatovne mi prisiel menzes za niekolko dni 22/7 a raz je velmi slaby alebo potom silny a to celych 7 dni! Ak to suvisi s inofolicom, mam ho prestat uzivat? Moj doktor je momentalne v zahranici. Dajujem za skoru odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nepredpokladám, že by Inofolic spôsobil poruchu menštruačného cyklu. Pokračujte v užívaní.
Odkaz na otázku

vysledky spermiogramu

betula, 27.07.2013 (09:19)
dobry den chcem sa spytat moj partner mal vysledky spermiogramu a bolo nam povedane ze pohyblivost ma v norme ale tvarovo spravnych je 0,5 percent co to znamena? nestihla som sa spytat tak vas prosím keby ste mi to napisali dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
normospermia teda spermiogram, ktorý je správny vo všetkých parametroch by mal mať patológiu maximálne 95 %. Ak vás správne rozumiem vo vašom prípade, ak by išlo o 0,5% morfologicky správnych spermií, by musela patológia dosahovať až 99,5 %. a to už je naozaj veľmi vysoká patológia a je nutné ďalšie vyšetrenie u urológa a genetika.
Odkaz na otázku

mozem byt?

petra, 24.07.2013 (14:17)
Dobry den,zaujima ma Vas nazor.Vo februari som podstupila laparoskopiu koli mimomater.tehotenstvu.Vsetko dopadlo v poriadku,ale museli mi zobrat lavy vajcovod.V marci som dostala normalne menstruaciu,v aprili a v maji tiez (cca 30-32 dnovy cyklus) ale v juni som nedostala a minuly tyzden som mala dostat dalsiu ale nic.Uz skoro tyzden ma strasne bolia bradavky na dotyk ale prsia nie,a obcas ma tak pobolieva v podbrusku,inak nemam ziadne zmeny a pred menstruaciou nemavam ani ziadne bolesti ani nic.Posledne dni sa mi zda ze som castejsie hladna ale neviem ci si to uz nenahovaram kedze velmi tuzim po babatku a to "prve" tehotenstvo ma velmi mrzelo ako to dopadlo.Je tu nadej ze by som mohla byt tehotna podla Vas?Vopred dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
samozrejme, že je tu šanca, že môžete byť aj tehotná. Urobte si tehotenský test.
Odkaz na otázku

Missed abort a nepravidelne cykly

Mary, 16.07.2013 (16:39)
Dobry den pani doktorka
Pred dvomi mesiacmi som potratila (9 tt - chybajuca akcia srdiecka - prve tehu) a chcem sa vas spytat na par otazok. Odjakziva mam velmi dlhe cykly a nepravidelne, ale aj napriek tomu sa nam podarilo otehotniet na prvykrat, pretoze vzdy citim kedy mam ovulaciu (byva to vacsinou az na 40 den a menzes mavam cca raz za dva mesiace - cize mam oneskorenu ovulaciu). Preto sme sa velmi potesili, ze sa nam babatko zadarilo hned pri prvom pokuse. Myslite si, ze by som si mala dat cyklus upravit tabletkami aj napriek tomu, ze sa nam podarilo otehotniet, resp moze moj potrat suvisiet s tym, ze mam taketo nepravidelne cykly? Docitala som sa, ze to moze byt problem ak je lutealna faza kratka, ale nemyslim, ze to by mohol byt moj problem. Moja dr mi vravela, ze nemusim ist na ziadne vysetrenia, lebo vraj 1x MA je bezne, ale ja sa s tym neuspokojim. Myslite, ze by mi niekde mohli spravit vysetrenia aj bez odporucania mojej gynekologicky? a ake vysetrenia by to mali byt? hormonalne profily, alebo aj nieco ine? V tehotenstve som pocitovala take zvlastne pocity zimy, mavala som cez den triasku, a v noci som sa velmi potila. Akonahle som podstupila kyretaz tieto priznaky zmizli. Nestretla som sa tymto pocitom pred tym a ani s tym, ze by to mal byt bezny priznak tehu. Myslite, ze to moze signalizovat nejaky problem s hormonmi? Co by ste mi odporucili? V poslednom case citam o zenach ktore potratili viackrat. Neviem si to predstavit a chcela by som urobit maximum, aby som tomu predisla. dakujem velmi pekne za radu
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
vaša pani doktorka má pravdu a bohužiaľ po prvom missed abortion nie sú indikované žiadne špecializované vyšetrenia, Na druhej strane rozumiem vašim obavám a túžbe vyhnúť sa opakovaniu podobnej situácie. Dajte si urobiť hormonálny profil a požiadajte o vyšetrenie štítnej žlazy.
Odkaz na otázku

tehotenstvo

Lucia, 10.07.2013 (16:14)
Dobry den, chcela by som sa opytat , mam 23 rokov dost velku nadvahu 85kg a vyska 165 cm (pasovu obezitu) moj menstruacny cyklus je priblizne 40 dnovy a moja menstruacia je neznesitelne bolestiva, s priatelom sa snazime o babatko 5 mesiacov a nedari sa nam. Kedy je vhodne navstivit lekara? Je mozne ze som neplodna ? Prosim o nejaku radu ( vitaminy, lieky) nieco co by mi pomohlo otehotniet. Antikoncepciu som brala 3 mesiace asi pred piatimy rokmi.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nepravidelná menštruácia a nadváha sú jednými so sprievodných znakov polycystických vaječníkov, pričom tento syndróm je sprevádzaný hormonálnou poruchou a anovulačnými cyklami - to znamená, že počas vášho menštruačného cyklu nedochádza k ovulácii. Ak by sa tento syndróm potvrdil je opodstatnené užívanie Inofolicu 2x denne, no predovšetkým je nutné stanoviť diagnózu.
Odkaz na otázku

predcasne ovarialne zlyhanie

nana, 02.07.2013 (14:10)
Dobry den chcem sa spytat mam 22 rokov a zistili mi ze mam predcasne ovarialne zlyhanie odporucili mi centrum asistovanej reprodukcie a chcela by som vediet ci bude mozne oplodnit moje vajicko alebo bude potrebne daravane. Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
postup v centre asistovanej reprodukcie závisí od toho aké sú hladiny vašich hormónov, ak sú už príliš zvýšené je možné, že ani stimuláciou vysokou dávkou sa nedosiahne dozretie vajíčka. Každopádne držím palce!
Odkaz na otázku

Stitna zlaza a otehotnenie

Gabika, 28.06.2013 (22:45)
Dobry den, caka ma operacia stitnej zlazy, konkretne odstranenie laveho laloka kvoli strume. Chcela by som sa spytat, ci moze mat odstranenie laveho laloka stitnej zlazy vplyv na otehotnenie? budem moct mat este v buducnosti dieta alebo to moze byt z dovodu odstranenia casti stitnej zlazy uz problem? Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nepredpokladám, že by táto operácia spôsobila neplodnosť, je však dôležité po operácii skontrolovať ako štítna žlaza funguje a v prípade, že by jej funkcia nebola dostatočná je nutná substitúcia - teda náhrada hormónov štitnej žlazy.
Odkaz na otázku

Problemy s otehotnenim

-Barbora-, 28.06.2013 (16:49)
Dobry den!

Moj problem je neznamy.Zdravotne sme obidvaja podla vysetreni uplne v poriadku.Vek mame: Ja-32 a partner 39.Mam 14 rocneho syna s inym partnerom.S aktualnym partnerom sa snazime o babatko uz stvrty rok a bez vysledku.Mame za sebou dva neuspesne ivf.Odobrali mi obidva razy nad 10 oocytov z toho sa 9 oplodnilo,pri prvom ivf po predlzenej kultivacii zostali dve blastocisty,obidve vlozili a nic.Pri druhom ivf tiez 9 oplodnenych vajicok.3 zmrazene hned a 6 dane na predlzenu kultivaciu.zostali zas len 2 aj tie zaostale vo vyvoji a vkladali mi ich na 6.den od opu.Samozrejme neuspesne.Strasne tuzime s partnero po babatku a uz sme beznadejny.Asi jedine vysetrenie nemame urobene a to je geneticke.Moze byt problem v genetike,ze embrya sa prestanu vyvijat?Co by ste nam poradali vy?Za odpoved Vam vopred dakujem!
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
bohužial dnes vieme vyšetriť len časť možných príčin neplodnosti to ostatné je nami nepoznané. Oplodnenie ovplyvňuje množstvo faktorov preto je ťažké predpokladať kde je problém, respektíve následne ho riešiť. Do ďalšieho cyklu je nutné ísť s prídatnou terapiou (prednison anopyrin - aj keď na to nie je indikácia) + odporučia by som pred IVF užívať Inofolic - zlepšuje kvalitu vajíčok. Genetické vyšetrenie je na vašom zvážení a aj finančných možnostiach. Každopádne držím palce!
Odkaz na otázku

zvrasty

misa111, 27.06.2013 (20:36)
Dobry den, v septembri minuleho roku som vysadila tabletky a od vtedy mam bolesti podbrusku. Bola som na vseliakych vysetreniach aj na laparoskopii a vsetko je v poriadku aj vajecniky su prechodne. Jedine co nasli su zvrasty podbrusku, slepe crevo. V septembri tohto roku som objednana na operaciu. Môzu zvrasty sposobit neplodnost? ako môzem dopomoct zniceniu tych zvrastov? napr. cvicenim, tabletky. Predpokladam kym sa nezbavim zvrastov neotehotnem. Bolesti samozrjeme mam aj nadalej. dakujem za informacie
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
zrasty nemusia automaticky spôsobovať neplodnosť, ide o to kde sa zrasty nachádzajú - medzi ktorými orgánmi či štruktúrami. Ak máte vajcovody priechodne tak je to v poriadku. Bohužial tabletkami zrasty neovplyvníte, dajú sa len chirurgicky odstrániť a aj to nie je zaručené, že sa po operácii či po prekonaní zápalu neobnovia.
Odkaz na otázku

otazka

derca33, 26.06.2013 (12:31)
Na vase odporucanie som si dala zistit vsetky mozne vysledky z krve podla doktora mam vsetko v poriadku doporucil mi len vytamin D ktory som hned zacala brat, tiez mi dal liek Anastrozol AL 1mg a mam ho brat od 3 dna menstruaccie do 7 dna ale vela som mu nerozumela na co je to dobre tak by som sa rada spitala vas
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
tento liek účinkuje mechanizmom, ktorým v konečnom dôsledku vyvoláva ovuláciu. Stimuluje vaše telo k produkcii hormónov. Držím palce!
Odkaz na otázku

chceme dieťa

Mária, 25.06.2013 (18:49)
Dobrý deň,

s partnerom chceme dieťa, ale...
5 mesiacov som užívala na liečbu akné tablety Aknenormin, ktoré obsahujú látku izotretinoín. Bola som poučená o tom, že nesmiem otehotnieť počas liečby. S liečbou som práve skončila.
Na internete som veľa čítala. Jedni lekári odporúčajú otehotnieť až po mesiaci po liečbe, iní až polroka po liečbe. Dokonca som čítala, že aj po 5 rokoch môže byť plod poškodený.
Chcem sa spýtať, kedy by sme sa s priateľom mohli začať snažiť o dieťa?
Existuje nejaká detoxikácia organizmu, ktorá by mi pomohla z tela vylúčiť všetky škodliviny? Aj keď izotretinoín z tela zmizne hneď po ukončení liečby.

Prosím, poradte. Veľmi túžime po dieťati, ale neodpustila by som si, ak by som ublížila svojmu dieťaťu tým, že by som niečo zanedbala.
Alebo viete o niekom, kto by mi mohol pomôcť s mojím problémom?

Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
po skončení terapie by som tehotenstvo neodporučovala prvé tri mesiace. Po týchto troch mesiacoch by už malo byť telo dostatočne zbavené akýchkoľvek zbytkov po terapii, ktoré by mohli mať nepriaznivé účinky na plod.
Odkaz na otázku

kyret

Mimka7, 21.06.2013 (22:14)
Dobrý deň pani doktorka. Mám 2 týždne po kyretáži, cítim sa už dobre a nekrvácam. Keď som si priniesla výsledky z histológie k svojmu gyn., tak mi povedal, že tam nenašli žiadne známky gravidity alebo takmer nič.Tehotná som bola, pretože mi to zistili z krvi. Boli to prvé týždne. Z toho som pochopila, že plod mi odišiel krvou skôr ako som bola na zákroku. Pochopila som to správne? Je to spontánny potrat, či ako sa tomu hovorí? Môj gyn. mi povedal, že pracovať na bábätku môžem po 3 mesiacoch, ale na pohlavný styk som sa ho zabudla opýtať. Kedy by som mohla pohlavne žiť po kyrete? Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
veľmi pravdepodobne to bolo presne ako hovoríte, k potratu prišlo pred samotnou kyretážou a týmto zákrokom sa odstránli len zytky gravidity. Pohlavný styk najskôr po 4-6 týždňoch.
Odkaz na otázku

Poďakovanie

lele, 21.06.2013 (14:02)
Dobrý deň,
pani doktorka chcem sa Vám veľmi pekne po´dakovať za rady, o ktoré som sa v priebehu mesiaca (myslím, že január) zaujímala ohľadom preventívky a vyšetrení na mykoplazmy.... Aj na základe Vašej rady a rovnako aj na základe Vašich skúseností pri liečbe neplodnosti sa mi,resp. nám s manželom, po roku snaženia podarilo otehotnieť. Verím, že má na tom zásluhu aj užívanie Inofolicu 2xdenne, ako ste na tejto stránke radili mnohým pacientkam.
Som v 8. týždni tehotenstva a aj keď beriem duphastom, verím, že bábatko bude v poriadku.
Ešte raz veľmi pekne ďakujem.
Lele
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ďakujem pekne, kiež by takýchto správ bolo čo najviac, držím palce nech to ide takto dobre celé tehotenstvo a porodíte bezproblémov krásne zdravé dieťatko.
Odkaz na otázku

inofolic

ivana, 20.06.2013 (18:43)
Dobrý deň pani Mudr. Už 2 roky sa snažíme o babätko a stále nič. Keďže mi zistili zvýšené protilátky proti spermiám užívala som preto prednison, momentálne užívam clostilbegyt a utrogestan, tiež čípky na imunitu. No stále sa nám nedarí. Pred mesiacom som začala užívať inofolic a menzes meškal 2 dni. Keď som si robila test bola na ňom slabunka druhá čiaročka. Myslíte si, že mohlo ísť o tehotenstvo? A môže mať inofolic vplyv aj a protilátky proti spermiám? Dúfam, že sa nám bábo raz podarí.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
Inofolic neovplyvňuje imunitu a čo sa týka protilátok proti spermiám pomohlo by umelé oplodnenie, ktoré je indikované v niektorých konkrétnych prípadoch. Ak sa nedarí otehotnieť na Prednisone odporučila by som navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.
Odkaz na otázku

fraxiparin a prednison

Danka, 20.06.2013 (07:55)
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som po 2 neúspešných IVF (IVF kvôli genetike), pred 3. IVF mám ešte absolvovať hematologické vyšetrenie a hysteroskopiu, doporučujete ešte iné vyšetrenia? bez ohľadu na výsledky z hematológie mi doktor povedal, že mi dá fraxiparin a prednison 5 (imunologické vyšetrenie je vraj zbytočné a prednison pokryje prípadný imunologický problém), je to v štandardný postup aj bez potvrdenej diagnózy? Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ide o štandardný postup a veľmi rozumné riešenie. Držím palce!
Odkaz na otázku

folikul

boniqa, 16.06.2013 (09:49)
ešte by som sa chcela opytat ten inofolic kedže by mi uz velmi nepomohol mohla by som ho začat brat prvy den menzesu aby bol nejaky vysledok na folikulach?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nerozumiem celkom presne vašej otázke. Inofolic sa odporúča začať užívať v čase menštruácie. x denne
Odkaz na otázku

folikul

boniqa, 13.06.2013 (20:24)
dobry den dnes som bola prvy krat na folikulometrii doktor mi povedal že jeden je na ledva 8mm a druhy na 12mm je to v poriadku? brala som 3-7dc clostil 2x denne .mohla by som oddnes začat aj s inofolicom ?pomohol by mi ich zvečšit a prsknut?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
závisí od toho v akej fáze menštruačného cyklu ste folikulometriu absolvovali. Ak to bolo okolo 12 dňa cyklu sú oba príliš malé, v tento deň cyklu by mali dosahovať veľkosť aspoň 14 mm. Odporučila by som ešte kontrolu o 3-4 dni či nedorástli. Inak Inofolic môžete užívať hneď avšak v tejto fáze cyklu už veľmi pravdepodobne nezaberie ale podporí ovuláciu v ďalších cykloch.
Odkaz na otázku

neplodnost

derca33, 12.06.2013 (13:07)
Dobrý den rada by som sa spitala mam dve deti uz celkom velké pred 8rokmi som bola hospitalizovana s chronickym zapalom maternice a lekari mi povedali že dalšie deti už nebudem mat, na počudovanie lekarov som minuli rok v januari otehotnela ale zhruba v 4 tyzdny musela ist na kiretaž, od vtedy sa nedarilo až do minuleho mesiaca ale znova v 7 tt som mala samovolny potrat, už neviem ako dalej čo by som mala robit na koho sa obratit? Najhoršie je že žijem v ,Nemecku a všetko si hradim sama.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
dôležité je zistiť príčinu prečo došlo k potratom, príčina mohla byť však rôzna. Mohlo ísť o poruchu zrážanlivosti krvi, či genetickú poruchu prípadne naozaj mohla byť príčina ako následok pozápalových zmien v maternici. Ideálne by bolo vyšetrenie zrážanlivosti krvi + v druhej fáze cyklu vyšetrenie výšky endometria teda sliznice maternice. Odporučila by som vám aj vyšetrenie hysteroskopia - čo je jednoduchý zákrok v celkovej anestéze, ktorým sa zisťuje ako to vo vnútri maternice naozaj "vyzerá". Držím palce!
Odkaz na otázku

clostilbegyt

janka294, 04.06.2013 (18:27)
dobry den ja by som sa rada opytala na spinenie po clostilbegyte v den menzesu u mna je to na 35 den tehotensky test som si spravila ,ale je negativny ,mozem byt tehotna ?Velmi by som bola rada... Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
môže ísť aj o rozbiehajúcu sa menštruáciu. Tehotenský test by v prípade tehotenstva v čase meškania menštruácie mal byť pozitívny.
Odkaz na otázku

nabeh cyklu po hormonalnej liecbe

sandricka86, 01.06.2013 (14:44)
dobry den, som 12 tyzdnov po poslednej injekcii decapeptylu kvoli endometrioze.vcera som bola na kontrole, moj lekar mi vravel, ze mi nabieha cyklus, sliznica vysoka 8 mm a vidi zrejuce vajicko.zabudla som sa ho opytat, do kolko dni mam cakat ovulaciu? resp. moze sa stat, ze k nej nedojde a cyklus bude anovulacny? pri testovani LH z mocu totiz uz tyzden nezaznamenavam silnejsiu ciarku, ktora by indikovala postupne zvysovanie tohto hormonu. nemam sliznicu dost vysoku na to, ze vajicko este len zreje? dakujem velmi pekne.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
sluiznica vysoká 8 mm je približne v čase ovulácie ale nedá sa povedať presnejšie ak nevieme koľko milimetrov má dozrievajúce vajíčko. Preto sa ani nedá povedať či dôjde k ovulácii alebo nie. Testovanie LH nie je presné.
Odkaz na otázku

Nízke AMH

Arzena, 31.05.2013 (16:24)
Dobrý deň, vyše roka sa nám s manželom nedarí otehotnieť. Manžel je v poriadku, podľa hormonálneho profilu sú všetky moje hodnoty v poriadky, okrem jednej. Mám 33 rokov a hodnota AMH je len 0,65. K môjmu lekárovi mám prísť až o 10 dní a som z toho nervózna. Čo to pre mňa znamená? Na internete som našla hrozné veci o tom, že prirodzené počatie už neprichádza do úvahy, dokonca aj v prípade umelého len s darovanými vajíčkami. My neuvažujeme ani o umelom. Je možné počať ešte prirodzene?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
hodnota AMH je pomerne nízka ale nie je to beznádejné. Otázne je v akom stave sú ostatné hormóny a ako vyzerajú ovulácie. Či dochádza k spontánnej ovulácii. Ak nevyjde otehotnenie spontánne je nutné sa zamyslieť aj nad umelým oplodnením ak chcete bábätko.

Prihlasovanie

Zabudli ste heslo

Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta Mama a ja!
Registrácia

Anketa

Žiadna aktuálna anketa