MUDr. Lenka  Reismüllerová

Poradňa gynekológa

MUDr. Lenka Reismüllerová

Počet otázok: 4448

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Lenka Reismüllerová, ktorá pracuje na II.Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Bratislave a súčasne pôsobí v Centre asistovanej reprodukcie ISCARE Bratislava.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.


Poradňa gynekológa je pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Témy
Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta MAMA a ja! Registrácia
Odkaz na otázku

hustá krv

janka, 09.09.2013 (14:58)
Dobrý deň. Som po dvoch neúspešných ivf/icsi, absolvovala som všetky vyšetrenia a všetko mam v poriadku len na hematologií mi zistili mutáciu MTHFR C677T lieden, chystám sa na tretie ivf a moja hematologička mi tvrdí že na mutáciu čo mam ja stačí si pichat fraxiparín po odbere, ale ja som počula, že by sa liečba mala začať už tri mesiace pred vkladom aby sa krv preriedila a bola schopná prijať embryjko, Myslíte, že je správne mi nasadiť liečbu na riedenie krvy az po odbere? Dnes mi brala krv a mam ju dosť hustu ani z jednej ruky mi nemohla vziat nakoniec sa jej to podarilo za zapestia, ďakujem za odpoveď
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
myslím, že je úplne postačujúce užívanie Fraxiparinu po odbere oocytov.
Odkaz na otázku

Bolesť pod bruchu

Nina, 06.09.2013 (18:22)
Dobrý deň 19 .08 SIM mala menzes 22-26-27 som mala styk 29-30 som malinko spinila a 1.09 som mala ovulaciu je možné že som otehotnela? Dodam že denne mám slabé bolesti ako pred menzes raz viac raz menej ďakujem pekne za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom pohlavnom styku v čase ovulácie je vždy reálna možnosť, že otehotniete.
Odkaz na otázku

Pregnyl a test

erika88, 05.09.2013 (14:43)
Dobry den, chcela by som sa spytat ze ak som si pichala Pregnyl 10000 jednotiek a to 26.,28. a 30.8. a menstruaciu mam dostat 8.9.a ak by mi meskala ci si mozem uz v ten den urobit test. Pretoze podla hormonalneho profilu som ovulovala tak by malo byt dost pravdepodobne ze sa to podarilo...
Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
tehotenský test si urobte v čase očakávanej menštruácie.
Odkaz na otázku

Nedochadza k ovulacii

katulik85, 05.09.2013 (13:29)
Dobry den. V januari som potratila, a potom mi doktorka predpisala Dufaston. S tym ze mi robyla aj hormonalny ,,test" kde zistila ze mam malo hormonu progesteron a nedochadza k ovulacii. Od vtedy beriem tabletky. Chcem sa spytat kedy moze prist k upraveniu hormonov. Staci ak to budem riesit iba dufastonom alebo existuje aj nieco ine? Z manezlom chceme babetko. Mam 28 rokov a bojim sa ze bude tazke otehotniet. Neviem ci mam este vyckat a brat tabletky alebo zacat to riesti inou formou. Dakujem za odpoved. Prajem pekny den.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
Dupaston je len podporná a symptomatická liečba a teda vyvolá menštruáciu ale ovuláciu nikdy nevyrieši. Ak neovulujete užívanie samotného duphastonu je absolútna strata času. V prvom rade je nutné vyriešiť ovuláciu a až následne po vyvolaní rastu dominantného folikulu je možné zaoberať sa progesterónom v druhej fáze a nasadiť Duphaston!
Odkaz na otázku

Detoxikácia pred počatím / Medociprin 500mg

Adorable, 02.09.2013 (13:09)
Dobrý deň,
Mám 36 a 39 rokov manžel, doma 2 ročného synčeka. Snažíme sa o druhé dieťatko, zatiaľ cca rok neúspešne. Vámci riešenia sekund. sterility sme s manželom absolvovali základné vyšetrenia (odbery, stery, spermiogram). Moje výsledky su uplne v poriadku, manzelovi zistili Strept.faecalis v spermiograme a tiež hnis (leuk.cca 3 nasobok normy) a nasadili Medociprin 500mg na 15 dní.
Počas jeho liečby sa nebudeme pokúšať o počatie na radu gynekologa a odporucil nam aj počkať na detoxikaciu manželovho organizmu cca 21 dní po dobratí ANTB.
Prosím je to dostatočné obdobie? Čítala som, že ANTB ovplyvnia kvalitu spermií práve až cca 3-6 mesiacov po dobratí (T.J. kvalita sa práve zhorší, lebo sa prejaví ich účinok).
Čo nám poradíte? Kedy začať skúčať znovu?
Ďakujem pekne.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
existujú rôzne názory, ale myslím si, že po dobratí antibiotík a následne 6 týždňov (to je interval, za ktorý prejde cyklus obnovenia a dozretia spermií) už bude telo dostatočne detoxikované a môžete sa znovu pokúšať o dieťatko.
Odkaz na otázku

dieta

zdenka, 28.08.2013 (19:47)
Dobry den . a mam aj troska zvetsene brusko , caste mocenie chut do jedla , ospalost
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
v tak včasnej fáze tehotenstva sa bruško ešte nezväčšuje. Zopakujte tehotenský test s odstupom 7 dní.
Odkaz na otázku

dieta

zdenka, 28.08.2013 (19:40)
Dobry den . Po tyzdny pohlav.styku som si vcera spravila tehoten.test a negativny. vceraa vecer prisiel parner a sulozili sme spolu. rano som mala krvave fliacky na nohavickach . a menzes mam dostat o 2 tyzdne. co to znamena ta krv je to ze som tehotna ? dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
krvácanie neznamená, že ste tehotná. tehotenské príznaky sú úplne iné, v prvom rade vynechanie menštruácie a pozitívny tehotenský test.
Odkaz na otázku

pregnil

boniqa, 18.08.2013 (08:54)
chela by som sa opytat doktor mi predpisal pregnil že si ho mam dat v pondelok lenže včera mi ovulačny test ukazal krasne dve čiarky .mam počkat do pondelka alebo si ho ist dat pichnut?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ovulačné testy nie sú spoľahlivé, držte sa odporúčania lekára.
Odkaz na otázku

nedari sa nam :(

Dominika666, 17.08.2013 (14:25)
Dobrý deň, mam 23.rokov, snúbenec 20.rokov, už cca 4.mes. sa snažíme o bábätko a nedari sa nám :,( menštruáciu od 19.rokov mam pravidelnú, klop klop :) ale občas tak max.2-3.dni mi mešká (myslím, že to je zo stresu,štátnice, práca atď...), máme nechránený styk ale problém je to, že vždy po sexe keď vstanem jak keby to zo mňa vypadlo :( nechápem to, aj keď chvíľku počkám cca 15.min. aj tak to nepomôže...mávala som svrbenie a štípanie (teraz sa mi to už vyše pol roka neobjavilo klop klop ) a môj gynekológ mi nikdy nevzal ster ani nič, len mi nasadil lieky a hotovo, síce sa mi to opakovala do roka aj 5.x, bojím sa, že to je dôvod toho, že sa nám nedarí :,( Ďakujem za odpoveď
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
to, že z vás ejakulát po pohlavnom styku vytečie je normálne. 4 mesiace nie je zatiaľ dlhá doba na to aby ste mali z toho stres a paniku. Ak sa vám nepodarí otehotnieť do pol roka navštívte lekára. Bude potrebné skontrolovať či dochádza k ovulácii a zároveň partnerov spermiogram skontrolovať.
Odkaz na otázku

chceme dieta

zdenka, 16.08.2013 (20:33)
moj priatel ma 33 rokou a pracuje v zahranici a ked pride domou. mame nehcraneny pohlavny styk. skoro rok uz to skusame a stale nic sa nedeje v mojom brusku .mame ist obydvaja na kompletne vysetrenia ?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
určite áno. Držím palce!
Odkaz na otázku

dieta

zdenka, 16.08.2013 (20:30)
dobry den volam sa Zdenka mam 23 rokou a v 20 tych mi zistili epilepsiu,beriem lieky Lamintal rano a vecer. chcely by sme babetko s partnerom uz rok sa pokusame a stale nic. som cela zufala ze vobec nebudem mat deti . ked som bola pred rokom u gynekologa na prvej preventivnej prehliadke tak povedal ze som zdrava ze diety mozem mat . mozu lieky sposobyt skreslenie vysledku na tehoten.teste? uz 2 mesiace mavam take priznaky na tehotenstvo._:zvetsenie bruska, vela papam ,chut na sladke ,caste mocenie ...
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
lamintal nespôsobuje negativitu tehotenského testu. Ak sa snažíte už viac ako jeden rok je nutné realizovať vyšetrenia vás aj vášho partnera. Poraďte sa s gynekológom prípadne v ideálnom prípade vyhľadajte pomoc centra asistovanej reprodukcie v mieste bydliska.
Odkaz na otázku

velkost penisu a otehotnenie

Marko Peterka, 16.08.2013 (14:04)
Dobry den, s manzelkou sa chceme uz pokusit o dieta, ale mam taky problem, ze mam maly penis iba 15 cm v erekcii. Aky velky penis je idealny na otehotnenie, aby sa to dostalo tam, kam sa to ma dostat? Rozmyslal som, ze si kupim nieco na zvacsenie penisu z tychto veci http://www.plus4cm.com/riesenia/ Vedeli by ste mi nieco odporucit? Manzelka hovori, ze je spokojna s mojou velkostou, ale aj tak vsade pisu zeny, ze chcu 20 cm a podobne. Neverim, ze je spokojna. Odpovedzte mi prosim. Dakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
penis a jeho veľkosť neovplyvňujú úspech otehotnenia, dôležitá je kvalita spermií, ich počet a pohyblivosť a spomínané prípravky kvalitu spermiogramu nezlepšia.
Odkaz na otázku

Slaboruzovy vytok

Lenka, 13.08.2013 (08:57)
Dobry den!
Moj cyklus je 28 dnovy, tento mesiac som menstruaciu nedostala, dnes je 32 DC. TT som si robila 30 DC, uplne snehobiely. Predtym som si robila z ranneho mocu ovu test a vysiel mi silno pozitivny. A vcera, 31 DC som mala na toaletnom papieri slaboruzovy vytok a neskor aj na nohavickach. Dnes zatial nic. Myslite, ze by mohlo ist o implantaciu? Tehotna som este nebolo, pokusame sa o prve dietatko uz 5 mesiacov a zatial stale nic. Ale nie je to uz neskoro na zahniezdovanie? Naposledy sme pracovali na dietatku 3.8., odvtedy nie, lebo manzel bol odcestovany a predtym cely mesiac sme sa snazili. A ak by to bola implantacia, kedy najskor by som si mohla spravit TT, aby mi uz ukazal pripadne tehotenstvo? DAKUJEM pekne za odpoved a prajem pekny den!
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v čase meškania menštruácie by mal byť už výsledok tehotenského testu relevantný. Zopakujte tehotenský test, v prípade, že bude menštruácia naďalej meškať je nutné navštíviť lekára.
Odkaz na otázku

Inofolic / Zinnat

Zuzana, 13.08.2013 (08:10)
Dobrý deň,
prosím Vás o radu....momentálne prekonávam zápal močového mechúra. Doktorka mi predpísala 2x denne Zinnat 500. Prvú tabletu som brala včera, t.j. 12.08.. Môžem súčasne užívať aj Inofolic? Snažíme sa o dieťatko a nerada by som vynechala dlhšiu dobu. Dnes som v 9 dni cyklu. A ešte jedna podotázka...posledný menzes som mala oveľa slabší ako inokedy - namiesto 7 dní len 4 a aj to niekedy stačila len intímka. To bol vlastne prvý cyklus s Inofolicom. Už skoro mesiac mám veľmi nafúknuté brucho...môže to byť všetko kvôli užívaniu tohto prípravku? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
každá pacientka reaguje na lieky trošku odlišne a preto sa to nedá 100% vylúčiť, no nafúknutie brucha sa ako nežiadúci účinok lieku nepopisuje. Počas užívania antibiotík je možné pokračovať v užívaní Inofolicu.
Odkaz na otázku

Problem s otehotnenim

Janka, 12.08.2013 (07:53)
Dobry den, mame za sebou neuspesne 2 krat ivf, ja som v poriadku ale manzel ma zly spermiogram, asthenotheratozospermia, embryjka sa po predlzenej kultivacii prestavali vyvijat, manzel ide k andrologovi a rozmyslala som pri tretom ivf nech mi nasadia prednizon, fraxiparin a ivf picsi, myslite ze je to spravne riesenie? Mne na hematologii zistili mutaciu homozygot leiden, a da sa pri beznej prehliadke sono pomylit tehotensky vacok s cystou? Moja zenska doktorka mi tvrdila ze tam vidi vacok a zlte teliesko ale ked test krvy bol negativny tak mi povedala ze asi to bola cysta, manstruaciu som mala len dva dni, maskala mi a bola velmi bolestiva, velmi pekne dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
po 2 neúspešných IVF pokusoch sa do terapie bežne pridáva Fraxiparine a Prednison, u vás je však veľmi pravdepodobne problém v kvalite zárodočných buniek. Otázkou je preliečenie partnera hormonálnou stimuláciou a zváženie oplodnenia aspoň polovice vašich vajíčok darcom. Samozrejmosťou je genetické a urologické vyšetrenie. Cysta a gestačný vačok počas tehotenstva by si atestovaná gynekologička v žiadnom prípade nemala pomýliť, je však možné, že niekedy je štruktúra vysokej sliznice veľmi nepravidelná a je možné,že tá sa môže javiť ako začínajúca formácia gestačného vaku.
Odkaz na otázku

vynechany menzes

ava, 11.08.2013 (08:48)
Dobry den, mam 34r., snazime sa o prve dietatko, menzes som mala naposledy 17.6., dalsi cyklus {mavam pravidelne 28 dni} som menzes nedostala, takmer kazdy vecer bolo nafuknute brucho, nevedela som poriadne sediet, raz ktorysi den bol kovovy pocit v ustach, boli casto biele priesvitne vytoky, myslela som si, ze som asi tehotna. Robila som si mamatest 10 dni po vynechani menzesu, negativny, este jeden test treti tyzden po vynechani, tiez negativny, asi som mala skusit hned rano, nie poobedia, ked som v dosledku horucav vela pila vody...no a dalsi cyklus na 28 den t.j. dnes, menzes dosiel, tak co to mohlo byt to predosle vynechanie? Mam ist po skonceni menzesu na vysetrenie k lekarovi? Moj jediny problem je jednorohova maternica, iny problem nemam, a nikdy predtym som nezazila vynechanie menzesu...
Dakujem vopred za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
menštruáciu ovplyvňuje veľmi veľa faktorov preto nie vždy musí vynechanie menštruácie súvisieť s tehotenstvom. Ak menštruácia bude ďalej chodiť pravidelne nie je nutné ísť k lekárovi.
Odkaz na otázku

CAR

bubla22, 07.08.2013 (10:28)
Dobry den rozhodla som sa ist do vasho centra , chcela by som sa spytat ci je potrebne nieco prvykrat priniest Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ideálne ak máte nejaké výsledky od vášho gynekológa tak tie si so sebou prineste. Prvá návšteva v centre je ideálna ak si ju naplánujete na 10-12 deň menštruačného cyklu, s partnerom, ktorý si dá v centre cca 30 minút pred vašim termínom vyšetriť spermiogram, aby sme pri prvom pohovore mali výsledky k dispozícii.
Odkaz na otázku

cakacia doba

bubla22, 04.08.2013 (19:50)
dobry den , cchcem sa spytat ci je na umele oplodnenie nejaka cakacia doba a ake kroky su pred samotbym umelym oplodnenim dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
čakacie doby sú rozdielne v závislosti od centra asistovanej reprodukcie. A čo sa týka krokov pred umelým oplodnením, ideálne je navštíviť centrum, kde vás dôkladne vyšetria a navrhnú potrebné vyšetrenia resp. liečbu.
Odkaz na otázku

Inofolic

Nina, 02.08.2013 (22:56)
Dobry den,
uz ste mi odpovedali na moju otazku, ohladom cajov a podobne, a odporucili ste mi Inofolic. ak som to spravne pochopila, on sa odporuca pri polycystickych vajecnikoch, lebo to mi ako prve lekar povedal pri sone prednedavnom, ked som za nim sla ohladom snazenia sa o babatko.a este sa chcem opytat, ci je vhodny pre mna, aj ked mam trombofilny stav, neberiem ziadne lieky, len som kazdy rok sledovana, kedze ho ma aj starsia sestra, ktora lieky uziva. dakujem velmi pekne za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
trombofilný stav obzvlášť ak ste len sledovaná a bez terapie nie je prekážkou v užívaní Inofolicu.
Odkaz na otázku

moze pomoct gel?

Nina, 01.08.2013 (14:22)
dobrý den,
chcela by som sa opýtat, ci by mohol pomoct k otehotneniu lubrikacny gel Conceive Plus, vraj sluzi na podporu pocatia. Pripadne som pocula o kvapkách Gynex, alebo o caji z Alchemilky alebo pakostu smradlaveho.
S manzelom sa snazime 4 mesiac, a zacali sme chodit po vysetreniach, mne uz brali krv na hormonálny profil, mala som zvyseny prolaktin a testosteron, ale doktor povedal, ze je to v norme, ze odchylky su len desatinne. Manzel ide na spermiogram a mne este budu robit dalsie testy, vratane folikulometrie.
Dakujem Vam za odpoved a radu.Pekny den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
vami spomínané prípravky ak nepomôžu tak určite nueškodia, bohužiaľ efekt je otázny. Ak sa nepotvrdia ovulácie a prípadne syndróm polycystických ovárii začnite s užívaním Inofolicu 2 x denne. držím palce.
Odkaz na otázku

tehotenstvo po 40

rossa, 31.07.2013 (11:08)
Dobrý deň, mám 41 rokov, už mám 2 deti, teraz s priateľom chceme mať ešte jedno dieťatko, avšak pri ročnej kontrole mi povedali, že mám ureaplazmu a 2 cm cystu na vaječníku. Priateľ má 34 rokov a má obavy, či je problém u neho, keďže zatiaľ sa mi nedarí otehotnieť. Obavu mám skôr ja, vzhľadom na môj vek a uvedené zistenia pri vyšetrení. Preto by som sa chcela spýtať, či v tomto veku ešte mám skúsiť jedno tehotenstvo a či je nie je veľmi rizikové otehotnieť v tomto veku a pri týchto výsledkoch. Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ureaplazma a dvoj centimetrová cysta na vaječníku nie sú v skutočnosti žiadnou prekážkou v tom aby ste nemohli otehotnieť, problém môže byť skôr v genetike vajíčok, ktoré po 40 roku sú už viac nekvalitné, ale na druhej strane sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Odporučila by som vyšetrenie spermiogramu a následne u vás kontrola na 10-12 deň či dochádza k ovulácii.
Odkaz na otázku

Inofolic

Marta, 29.07.2013 (15:06)
Dobry den, chcela by som sa spytat, ci ma inofolic neziaduce ucinky, ako napr. zmenu cyklu. Ja som po IVF v maji, ktory sa nepodaril a doktor mi predpisal Inofolic, kym sa nerozhodneme, co bude dalej. Nasledovne mi prisiel menzes az na 35. dc, kym ja mam vzdy rovnaky cyklus 29 - 30, a to bolo 11/7 a tiez len taky slabucky 2 dni. Opatovne mi prisiel menzes za niekolko dni 22/7 a raz je velmi slaby alebo potom silny a to celych 7 dni! Ak to suvisi s inofolicom, mam ho prestat uzivat? Moj doktor je momentalne v zahranici. Dajujem za skoru odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nepredpokladám, že by Inofolic spôsobil poruchu menštruačného cyklu. Pokračujte v užívaní.
Odkaz na otázku

vysledky spermiogramu

betula, 27.07.2013 (09:19)
dobry den chcem sa spytat moj partner mal vysledky spermiogramu a bolo nam povedane ze pohyblivost ma v norme ale tvarovo spravnych je 0,5 percent co to znamena? nestihla som sa spytat tak vas prosím keby ste mi to napisali dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
normospermia teda spermiogram, ktorý je správny vo všetkých parametroch by mal mať patológiu maximálne 95 %. Ak vás správne rozumiem vo vašom prípade, ak by išlo o 0,5% morfologicky správnych spermií, by musela patológia dosahovať až 99,5 %. a to už je naozaj veľmi vysoká patológia a je nutné ďalšie vyšetrenie u urológa a genetika.
Odkaz na otázku

mozem byt?

petra, 24.07.2013 (14:17)
Dobry den,zaujima ma Vas nazor.Vo februari som podstupila laparoskopiu koli mimomater.tehotenstvu.Vsetko dopadlo v poriadku,ale museli mi zobrat lavy vajcovod.V marci som dostala normalne menstruaciu,v aprili a v maji tiez (cca 30-32 dnovy cyklus) ale v juni som nedostala a minuly tyzden som mala dostat dalsiu ale nic.Uz skoro tyzden ma strasne bolia bradavky na dotyk ale prsia nie,a obcas ma tak pobolieva v podbrusku,inak nemam ziadne zmeny a pred menstruaciou nemavam ani ziadne bolesti ani nic.Posledne dni sa mi zda ze som castejsie hladna ale neviem ci si to uz nenahovaram kedze velmi tuzim po babatku a to "prve" tehotenstvo ma velmi mrzelo ako to dopadlo.Je tu nadej ze by som mohla byt tehotna podla Vas?Vopred dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
samozrejme, že je tu šanca, že môžete byť aj tehotná. Urobte si tehotenský test.
Odkaz na otázku

Missed abort a nepravidelne cykly

Mary, 16.07.2013 (16:39)
Dobry den pani doktorka
Pred dvomi mesiacmi som potratila (9 tt - chybajuca akcia srdiecka - prve tehu) a chcem sa vas spytat na par otazok. Odjakziva mam velmi dlhe cykly a nepravidelne, ale aj napriek tomu sa nam podarilo otehotniet na prvykrat, pretoze vzdy citim kedy mam ovulaciu (byva to vacsinou az na 40 den a menzes mavam cca raz za dva mesiace - cize mam oneskorenu ovulaciu). Preto sme sa velmi potesili, ze sa nam babatko zadarilo hned pri prvom pokuse. Myslite si, ze by som si mala dat cyklus upravit tabletkami aj napriek tomu, ze sa nam podarilo otehotniet, resp moze moj potrat suvisiet s tym, ze mam taketo nepravidelne cykly? Docitala som sa, ze to moze byt problem ak je lutealna faza kratka, ale nemyslim, ze to by mohol byt moj problem. Moja dr mi vravela, ze nemusim ist na ziadne vysetrenia, lebo vraj 1x MA je bezne, ale ja sa s tym neuspokojim. Myslite, ze by mi niekde mohli spravit vysetrenia aj bez odporucania mojej gynekologicky? a ake vysetrenia by to mali byt? hormonalne profily, alebo aj nieco ine? V tehotenstve som pocitovala take zvlastne pocity zimy, mavala som cez den triasku, a v noci som sa velmi potila. Akonahle som podstupila kyretaz tieto priznaky zmizli. Nestretla som sa tymto pocitom pred tym a ani s tym, ze by to mal byt bezny priznak tehu. Myslite, ze to moze signalizovat nejaky problem s hormonmi? Co by ste mi odporucili? V poslednom case citam o zenach ktore potratili viackrat. Neviem si to predstavit a chcela by som urobit maximum, aby som tomu predisla. dakujem velmi pekne za radu
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
vaša pani doktorka má pravdu a bohužiaľ po prvom missed abortion nie sú indikované žiadne špecializované vyšetrenia, Na druhej strane rozumiem vašim obavám a túžbe vyhnúť sa opakovaniu podobnej situácie. Dajte si urobiť hormonálny profil a požiadajte o vyšetrenie štítnej žlazy.

Prihlasovanie

Zabudli ste heslo

Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta Mama a ja!
Registrácia

Anketa

Žiadna aktuálna anketa