Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnačka

    , Autor: cia26

    Dcera bola pred 12-timi dnami povinne ockovana v 15-tich mesiacoch. Znasa to celkom dobre. Dnes ma mierne zvysenu teplotu, ale co ma zaraza, ze mala uz 4x riedku stolicu. Mozem aj toto pripisovat ockovania, alebo mam skor hladat pricinu inde. Inak je ziva cula a jest jej chuti. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Zvýšenú teplotu by som pripisovala reakcii na očkovanie v tomto časovovm odstupe ale hnačka k reakcii na toto očkovanie nepatrí. Máme hodne viróz, prejavujúcich sa hnačkou, zvracaním aj zvýšenou teplotu. Majú zväčša ľahší priebeh trvajú okolo 24 hodín.

Podobné otázky

  • Šestonedelie a hnačka

    , Autor: Cakambabatko

    Dobrý deň,
    Viem, že veľa žien trápi po pôrode zápcha, no ja to mám práve úplne naopak. Som mesiac po pôrode a od pôrodu sa trápim hnačkou. Občas ma pobolieva brucho a mám riedku stolicu, vôbec neviem, či to nejak súvisí s pôrodom.
    Môže to byť nejaký problém súvisiaci s tým? Mam sa obrátiť na svojho doktora? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, treba rozlišovať, či sa jedná iba o redšiu stolicu, ktorú máte pravidelne, alebo sa jedná o opakované hnačky. V šestonedelí záleží veľmi aj od toho, či žena kojí a akú stravu konzumuje. Na základe toho sa aj formuje stolica. Aj sa skutočne jedná o opakované hnačky, ktoré máte niekoľkokrát denne, skúste užívať Carbosorb a skúste trošku obmedziť potraviny, ktoré môžu mať laktačné účinky. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

  • Hnačka ako predzvesť pôrodu?

    , Autor: zizzi

    Dobry deň, môže hnačka (prehnanie) v 3.trimestri znamenať, že sa jedna o bližiaci pôrod? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to jedným z prejavov blížiacej sa kontrakčnej činnosti maternice, ak sa nejedná o diétnu alebo inú chybu.