Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Očkovanie proti rotavirusom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!Chcela by som sa spytat,moj syncek ma teraz 2 a pol mesiaca a po pôrode mal problemy a uzavreli to ako novorodenecke benigne krce, teraz uz je vsetko v poriadku ale je sledovany neurologom. a chcela by som ho dat zaockovat proti rotavirusom,mali by ho zaockovat spolu s prvou davkou klasickeho ockovania, ale neurologicka mi povedala ze nech to odlozim a netrapim ho vsetkymi ockovaniami naraz ked prekonal tie krce, ale to uz potom asi nestihneme dat zockovat,aky musi byt odstup medzi tou prvou davkou a keby som ho chcela dat zaockovat o nieco neskor na tie rotavirusy? Dakujem!!!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Očkovanie proti rotavírusom musí byt ukončené do konca šiesteho mesiaca veku, odstup medzi jednotlivými dávkami, aj keď je dvojdávková očkovacia látka musí byt najmenej štyri týždne. Ak je dieta zdravé, nie je dovod ho nezaočkovat. So sledovaním u neurologa nemá toto očkovanie nič spoločné.Práve naopak, chráni vaše dieta pred rotavirusmi, ktoré sa často získajú pri návšteve aelbo pobyte v zdravotníckom zariadení.