Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • neviem ako dalej so svojim zivotom...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam 25rokov, moj priatel 26.sme spolu 7rokov, v juli sme planovali svadbu...vcera sa mi priznal, ze ked sme byvali v podnajme vodil si tam kolegynu a spaval s nou...a udajne len preto, ze som po hadke odtial odchadzala prec..ked som sa po hadke vratila, bolo zamknute a nedobila som sa do bytu..hmm uz to chapem..ja tu babu poznam, chodila ku mne na strednu, dala kazdemu..tiez ma dlhodoby vztah, nema problem si zacat s niekym..z neho sa stal jej sef, robil jej privilegia..ked si smskovali som ziarlila..uz sme boli pred rokom a pol rozideni, ked som ho nacapala, ze bozkava inu babu v MC Donalde..neviem ako dalej...smutne je, ze ho stale strasne milujem...on mna asi nedokazal tak, ako ja jeho...predtym sme tiez riesili dievcata..smsky, volania, rozne socialne siete...ziarlila som ako nikto..uz chapem preco...
    neviem ako dalej...teraz byva u nas a v praci ma velke problemy, byvaly sef mu nezaplatil za 3mesiace..teraz sa s nim taha..uz ma novu pracu, ale financne problemy mu zostali...snazila som sa mu pomahat aj financne a myslim aj psychicky..
    som na dne..neviem ako dalej pojde moj zivot..hodilo ma to do toho leta, co som ho stretla s tou babou, co sme sa rozisli preto..po lete doliezol a za pomoci psychologicky sme sa dali dokopy...bojim sa, ze ked s nim zostanem, bude to len o slzach a inych dievcatach..za vsetky problemy nasho vztahu vini v prvom rade mna...ked som mu pri jednej hadke tento tyzden povedala, ze ci sa spamata, ked si najdem ineho, ustedril mi facku..ta nevera sa stala pred rokom..vsetko tajil v sebe..nechapem naco mi to teraz vesal na nos..aby sa mu ulavilo?snazim sa v sebe pozbierat silu na rozchod..len neviem ci to dokazem..celych 7rokov som zila tak, aby sme boli stastni..aj ked mam aj ja chyby, nikdy by som ho nesklamala...boli ma to..strasne..prosim pomozte, som velmi nestastna

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Danka,
    nevera sama o sebe je náročnou krízovou situáciou v partnerstve, kedy prestáva fungovať to čo dovtedy vyzeralo že funguje, partneri sa dotýkajú obnaženej pravdy o tom, že niečo medzi nimi sa deje, skryto, nevyslovene a že je najvyšší čas tomu venovať pozornosť.
    Vy hovoríte o opakovanej nevere, o žiarlivosti, o mnohých situáciách kedy ste si nebola istá čo sa deje. To všetko by bolo možné otvoriť, pozrieť sa s partnerom na to čo je "pod tým" a hľadať riešenie.
    Facka však váš problém dostáva do úplne inej roviny. Medzi vás a vášho partnera sa dostalo násilie, agresia, ktorá je veľmi kritickým momentom v rozhodovaní, či sa partnerovi ktorý udrie dá ešte dôverovať, že to nebude opakovať.
    Zatiaľ ste ešte bez detí, a vaše rozhodovanie môže byť riadené len tým, aby ste sa postarala o seba, o svoje bezpečie. S agresívnym, i keď milovaným partnerom to zvyčajne o bezpečí už nikdy nebude. Držím vám päste pri rozhodovaní a pri zvládaní dôsledkov svojej voľby. Verím že sa vám podarí postarať sa o seba.