Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti chrbta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    dcera ma 9 mesiacov, este stale ju dojicm no a samozrejme pekne papa prikrmy. Asi pred tyzdnom ma zacal neskutocne boliet chrbat, davam si paralen, kupila som si homeopaticku mast traumeel, ale moc to nepomaha. Uz ma boli nielen chrbat ale aj zadok a nohy. Neviete mi poradit, co by mohlo este pomoct? Moze ta mast mat zly ucinok na dceru? Tiez velmi nerada si davam paralen, ale bez neho nemozem uz vobec fungovat. Cez den ked to rozchodim, je to este ako tak, ale kazde rano, to je hrozne. A vobec sa to nezlepsuje. Mam pocit, ze este zhorsuje.
    Dakujem,
    Tana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, Vas problem moze byt sposobeny prechladnutim a stuhnutim svalstva. kedze stale kojite a zrejme dcerku aj nosite, je to enormna zataz pre Vas chrbat. po spanku su svaly este viac stuhnute a ked rano vstanete a s nerozcvicenym a neponatahovanym svalstvom zacnete fungovat v domacnosti, stav sa moze zacat este zhorsovat. Urcite by som Vam odporucila navstevu u lekara na rehabilitacii. Ten Vas vysetri a pripadne aj odporuci vhodne cviky, ktore Vas nauci fyzioterapeut/ka. Prave z dovodu castych problemov s bolestami chrbta odporucam mamickam po porode cvicenie, ktore aj sama organizujem. Mast Traumel nemoze mat na dceru ziadny zly ucinok. nemusite sa obavat ani toho, ked si date tabletku paralenu. Prajem Vam skore uzdravenie. S pozdravom Jana W.

Podobné otázky

  • Potrat

    , Autor: Vanesa123

    Dobrý deň, od môjho gynekológa som nedostala odpoveď, snáď vy mi pomôžete.
    v
    Včera 23.1., som potratila, bola som asi 2-3 týždne tehotná, počas toho zo začiatku tehotenstva som užívala lieky na bolesť nevedela som, že som tehotná ???? mala som bolesti chrbta, ale to som mám stále.
    Užívala som gujacuran, ataralgin, teraflu a mala som aj antibiotiká Biseptol , pretože som mala zimnicu a ostrý moč bolesť pod bruškom.
    Stále si to vyčítam ????????.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin potratu v tak skorom týždni tehotenstva môže byť viacero. Nevylučujem ani vplyv choroby v tomto období. Niektoré zo spomínaných liekov by sa úplne užívať počas tehotenstva nemali. Nemusí to však mať s tým súvis. Vyčítať si to však naozaj nemá zmysel. Netrápte sa nad tým. Ak plánujete tehotenstvo, počkajte dve, tri menštruácie, začnite medzitým užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne a môžete sa začať snažiť otehotnieť.

  • Poprosím info

    , Autor: Nika22n

    Dobrý deň, 4.2 som mala nechránený styk. V mesiaci február aom pociťovala neobvykle bolesti chrbta, vaječníkov, mravcenie na bradavkach. Predtým to nebolo take intenzívne. 2.3 som dostala MS a 12.3 - 18.3 som mala ovulaciu. 12.3 som bola na vyšetrenie keďže sa mi to nezdalo, , doktor mi spravil sono, povedal že začína alebo že vidí ovulaciu na jednej strane. 17.3 počas ovulácie som mala slabé špinenie. Zápal je vylúčený. Posledné dni mávam slabosť, viem že sa somnou niečo deje. Testy mám negatívne. Môžem byt tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj keď podľa opisu je pravdepodobnosť malá. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva Vám vie Váš obvodný gynekológ realizovať odber krvi na beta HCG.