Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Operácia a dojčenie

    , Autor: caterpillar

    Pekný deň,

    v pondelok,tj o dva dni idem na operáciu pruhu; mám 6mesačné dieťa, ktoré dojčím na požiadanie; umožnia mi mať ho pri sebe na nadštandardnej izbe, ale upozornili ma, že po prebudení bude rana veľmi bolieť a a chcem dojčiť, môžu mi podať od bolesti len paralen, ostatné lieky vraj prechádzajú do mlieka. Tiež sa čudovali, keď som povedala, že po celkovej anestéze môžem dojčiť. Viete mi povedať, či je to naoaz tak - je po podaní liekov od bolesti nejaké riziko preniknutia liekov do mlieka, a tým do dieťaťa? Ako dlho po operácii by som si mala teda mlieko odsávať a vylievať? Jojoooj!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobry den, po celkovej anesteze nie je vhodne zacat dojcit skor ako po 12 hodinach. Lieky od bolesti su velmi silne a do mliecka preniknu. Preto pokial mate dost odstriekaneho mlieka, bolo by vhodne, keby ste ho pokial budete uzivat silnejsie analgetika, nedojcili. Zelam Vam skore uzdravenie. S pozdravom Jana W.