Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • večera 8.mes. dojčaťa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pani doktorka,
    ďakujem za odpoveď na otázku ohľadne večere mojej 8-mesačnej dcéry. skúsila som jej podávať večer pred spinkaním kašu babylove, ako ste mi poradili, ale už tretí deň sa neúspešne snažíme a zrejme asi malú "neprehovoríme". Pri každej lyžičke ju napne, takže z papapania nič nie je. Len ju nakojím, ale mám pocit, že jej to už nestačí. Prospieva zatiaľ pekne, má 8,5 kg. Tak vás chcem poprosiť o radu, čo teda robiť. Problém je ten, že z fľašky nechce piť. skúsila som všetky možné typy cumlíkov - silikonové, kaučukové. Jednoducho nechce. čo teda večer ponúknuť?
    Ešte by som sa chcela opýtať, čím môžem nahradiť čaj. Keďže z fľaše nechce, skúšali sme lyžičkou, ale tá chuť jej jednoducho nevyhovuje. Keď mala teraz virozu a teploty, tak som ju len kojila každú chvíľu, čo tiež asi nie je najlepšie na žalúdok.
    Veľmi pekne ďakujem
    Radka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Kojenie je vždy dobré!!! So žalúdkom to nemá nič spoločné. V jej veku nemusí ešte piť tekutinu / a už vôbec nie čaj/ okrem mlieka, ktorým sa nakojí a tekutiny, ktorú má v ostatnej strave. Ak večer nechce nič viac len mlieko, tak nie je potrebné jej nič ponúkať. Neviem presne, či som všetko napísala, ale je možné jej večer ponúknuť aj kašu zo zemiačika. zemiak do mäkka uvaríme a v malom množstve vody ho rozmixujeme. Nepridávame iné mlieko / okrem materského ak by bolo/ ani maslo a nič podobné.