Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • dieta a sauna

    , Autor: isis

    Dobry den,
    chcela by som sa spytat ci je saunovanie vhodne pre 4 rocne dieta. Moja dcera, ktora minuly rok nastupila do skolky bola velmi casto chora a teraz sa to zacina znova opakovat. Uz by som nechcela zazivat tie neustale sopliky, kasle a pod. Aj sme kupili inhalacny pristroj, inhaluje vincentku, ak je kasel tak ambrobene inhalacny rozotk. A napadlo ma na posilnenie imunity, ci je vhodne riesenie sauna tak jedenkrat do tyzdna. Ak ano moze tam ist ak ma sice sopliky, ale je bez teploty?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Na podporu imunity podávam aj určité lieky, napríklad výťažok z hlivy ustricovej, imunoglukan a mám s ním veľmi dobré skúsenosti.
    Saunovanie je vhdoné, ale je potrebné s ním začať pomaly, najlepšie pod vedením odborníka. Pre dieťa sa odporúča saunovanie, jeden dospelý, jedno dieťa, chcem tým povedať, že je to lepšie ako hromadné saunovanie detí. Začína sa len krátkou do šiestich minút trvajúcou kúrou v saune / môžete na začiatku začínať zvyšovaním dávky po minutách/, pozorovaním dieťatka, po pobyte v saune oddychom . Všetko robiť len na prianie dieťaťa, proti jeho vôli dávku nezvyšovať. Potrebný je dostatočný prívod tekutín. teplota nemá byť viac ako 60 st. C. Neskáče do vody ani do studenej sprchy, môžete ho potreiť vlažnou vlhkou žínkou. So soplíkmi do sauny môže ísť. zvlhčujte noštek morskou vodou alebo fyziologickým roztokom.