Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vegeta

    , Autor: aktiz2

    Dobrý den, mám 1,5 ročného syna a chcela by som sa Vás spýtať, či možem dávať do polievok, ktoré papá aj syn polievkové ochucovadlo (vegetu). Počula som, že by sa nemalo kvôli tomu glutamanu. Do akého veku by ho deti nemali jesť ? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Deti by nemali konzumovať v žiadnom prípade jedlá s obsahom glutamanu sodného, teda vegety, masoxových kociek do polievok a podobne najmenej do veku 3 roky!!!!!!!!!!!

Podobné otázky

  • Vitamíny pre tehotné

    , Autor: Mice169

    Ďakujem za odpoveď. Chcem pridať ešte doplňujúcu otázku, aké vitamíny by tehotné ženy mali užívať okrem kyseliny listovej. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že nie ste vegetariánka, ani vegánka a konzumujete všetko, je úplne postačujúce užívanie kyseliny listovej prvé tri mesiace tehotenstva, ktorá je pre náš organizmus esenciálna a nevieme ju získať z potravy. Ženy zvyknú užívať komplex vitamínov pre tehotné, preparátov máte na výber viacero.