Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Držanie jedla v ústach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    S dcérou mame problém ohľadom jedenia. Dcéra má 14 mesiacov a od malička nebol veľký papák ,ale to čo robí posledné 1-2 mesiace je už na nervy a je na malej veľmi ľúto. Každú lyžičku drží v ústach (30sek-2min). Ako keby mala problém s prehltaním, často ju pri preglganí naťahuje. Potom ,zas niekedy príde obdobie (veľmi zrietkavo) ,že spapá normálne. Môže to byť určitý vzdor, alebo mám ísť na nejaké odborné vyšetrenie hrdla/hrtana?. Ku gastroenterologi chodíme ,ale on nič. Môže to byť spôsobené zúbkami (má ich 11 a vydno ,že jej idú ďalšie 4).
    Ďakujem za odpoveď.
    S pozdravom
    Michaela

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Neprdpokladám poruchu prehĺtania ale keďže problém trvá pomerne dlho, asi by som dieťa odoslala na odborné otorhinolaryngologické vyšetrenie. Aj keď je v tomto veku normálne, že deti konzumujú postupne hutnejšiu stravu aj s kúskami, naučenie sa jesť je tiež individuálne a možno by som sa znova vrátila síce khustejšej ale predsa mixovanej strave a postupne znovu až neskôr začala so stravou obsahujúcou malé kúsky potravy.