Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • prevenar a ine

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Syna ockovali prevenarom ked mal rok a potom ked mal 15 mesiacov.Nespominali,ze by som mala ist a kedy na pripadne preockovanie.Kamaratkinu dcerku ockovali prevenarom ked mala 17mes a potom v 20mes a ma prist na preockovanie ked bude mat 2 roky.Moj syn ma teraz 17mesiacov a v ockovacom preukaze ma napisane dalsie preockovanie v roku 2011,neviem proti comu vlastne,lebo si to neviem prelozit z talianciny-antipolio,latkou Infarix hexa.Je to tak spravne,ze az v roku 2011,ked bude mat 5 rokov?Mohli by ste mi prosim napisat kedy treba preockovavat v akom veku vsetko,vopred vam dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Ak sa začne očkovanie Prevenarom až po ukončení dvanásteho mesiaca, je preočkovanie najskôr po dvoch mesiacoch jednou dávkou vakcíny a očkovanie je tým touto očkovacou látkou ukončené.
    To preočkovanie v roku 2011 bude pravdepodobne vo veku piatich rokov, pravdepodobne proti záškrtu, tetanu, čiernemu kašľu a detskej obrne. Ak žijete mimo Slovensko, majú tam iný očkovací kalendár. u nás ešte platí, že sa očkuje v troch rokoch veku.