Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Fobia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, poprosila by som o radu. Mám fobiu z myší, viem že je to celkom bežná fobia, ale my bývame v RD takže sa tu vyskytne myš pomerne častejšie ako v byte. Túto noc som počula myš v našej izbe, a pobudila som manžela aj syna zapálila svetlo. A ked sme si znoval lahli tak zase som počula škrabot. Škrabot sme počuli aj včera večer. Momentálne som doma sama so synom kým prídu ostatní domov a myši sa zbavíme. Problém je v tom,že ja som sa v noci rozplakala ked som ju počula,nechcela som zhasnuť a spať! a srdce mi bilo ako zvon, čo mi bije aj teraz. Ráno mi došlo aj zle na odpadnutie,ked som si pomyslela na tú myš, ani syna som nedala hrať na zem. Čo mám prosím vás robiť proti takejto fobii, lebo pár myší ma pripraví aj o vlasy!!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobrý večer,

    fóbie sú rôzne a aj ich intenzita sa môže veľmi meniť. to ako sa mení, je obyčajne dôvodom k návšteve odborníka.
    ak aj opakovane je tento strach veľký, pripravuje vás o rozum atd... neváhajte s návštevou odborníka. viem, že sú aj rôzne príručky na zvládanie rôznych fóbii, ak sa vám to pozdáva, môže pomôcť.

    prajme veľa zdaru