Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,289 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • CO S EX?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pred 7 rokmi som sa zalubila a prezivala nadherne 2rocne priatelstvo s mojim prvym chlapcom.Ziskal si moju dusu uplne.Kratko po mojom odchode do Ameriky si vsak nasiel druhe dievca,co ma dost zlozilo,a tak som v zahranici ostala neplanovaneho1,5 roka ,aby to prebolelo,aby som zabudla.Po navrate spät som si myslela,ze bude vsetko ok,az kym som ho nestretla zoci voci,vsetko sa vo mne vyplavilo znova,vsetka laska k nemu,vsetky tuzby,proste cele moje vnutro dychalo myslienkami o nom.On sice uz nemal nikoho,bol sam,ale mnou pohrdal.Skusala som pocas dalsich rokov vseto,co mi napadlo,aby som po nom netuzila.Mala som nove vztahy,stretla som muza,ktory bol takmer dokonaly-fakt cista dusa,ale moje myslienky boli upnute stale na prvu lasku.Skusala som byt znova v zahranici,uz som citila,ze som ok,a tak som prisla spät,a zas sa topim v tom istom.Skusala som s nim normalne komunikovat ako aj s ostatnymi kamaratmi z partie,skusala som robit mu milenku,skusala som nevsimat si ho....to trosku zabralo,ked si ho nevsimam,tak sa velmi milo ku mne sprava,zacne mi telefonovat,pozyvat ma,a ked mu to opatujem,zas je ku mne nie moc prijemny....mojou tuzbou by bolo ziskat ho spät-co on vidi dost nerealne....a ked nemozem naplnit tuto tuzbu,tak neviem,ako sa mam zbavit intenzivnych myslienik o nom,zatial nepomohlo absolutne nic...prosim o radu...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobrý večer,

    toto je jedna zo základných ľudských tém, riešená po stáročia. lituratúra a umenie je zdrojom, možno by ste mohli siahnuť tam a hľadať spôsob ako sa s tým vyrovnať, nech to bude akékoľvek. možno narazíte na scenár, ktorý vám bude sedieť a ktorý vás kamsi posunie. k nejkému rozuzleniu, do iného vzorca, k nejakému zmyslu toho celého.

    zatiaľ to znie ako vývoj. ako obsesia. ale to je možno príliš prísne povedať. a možno je to to, čo treba. možno je to ideál, ktorý vám zalepil oči a kvôli nemu nevidíte iný svet. chcete ho už opustiť? možno je načase. možno je to osudová láska, kto to vie?

    ak chcete na tom pracovať ďalej sama, hľadajte vzory a možnosti, prekračujte sovje hranice, učte sa o sebe, ako som písala na začiatku odpovede. je to ťažká situácia, je ťažké do nej vniesť vhľad a odlíšiť vlastné potreby. môžem vám dať nádej, že to niekedy ide. ale museli by ste sa aj mnohého vzdať. a to je práve niekedy to najťažšie. a ked na to nie ste pripravená, niečo vo vás sa k tomuto bodu potrebuje opatovne vracať. a nevieme prečo.

    ak sa cítite motivovaná s tým niečo spraviť či ďalej to skúmať, doporučila by som pracovať na tom s terapeutom/ tkou.

    prajem veľa zdaru