Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,281 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • druhe dieta a antidepresiva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam podla mna dost neprijemny problem.Tuzim po druhom dietati.Otehotnenie nebolo tazke, podarilo sa to asi po dvojmesacnom snazeni.Na moje tusenie islo o mimomaternicove tehotenstvo a nasledny chirurgicky zakrok.Tesne po nom som zacala pocitovat uzkostne stavy, mam na to predispoziciu, v minulosti som uzivala AD na panicku poruchu.Vsetko komplikovala situacia, ze sa to udialo v krajine, ktorej jazyk som dobre neovladala, s anglictinou som sa dohovorila na 50%.Aj tento fakt na mna posobil dost stresujuco.Teraz som na AD, na dost nizkej davke, kombinujem asi 5 mesiacov s benzodiazepinmi, tiez sa snazim co najnisziu davku.Uz sme sa vratili na Slovensko a konzultacia s mojim psychiatrom prebehne neskor, lebo ma dovolenku.V zahranici som absolvoivala aj psychoterapiu.Mam obcasne ukostne stavy, neviem, precomAD nezaberaju a musim to kombinpovat so Xanaxom.Chcela by som mat druhe dieta, ale mam 2 problemy:moj zdravotny stav a 38 rokov, teda aj tento fakt, ze som na rodenie stara a nemam vela casu, aj toto na mna posobi dost sklucujuco.Poradte prosim.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobrý večer,

    doporučujem konzultovať s psychiatrom, možno treba dočasne nasadiť aj silnejšiu dávku a ak sa dá, siahnite po psychoterapii. nájdite si niekoho kto vám sedí a tento typ podpory užívajte dlhodobo.

    zdravotný stav riešte s odborníkmi, gynekológovia vedia poradiť. ak to chcete, nevzdávajte sa priskoro, zistite si možnosti a potom uvidíte. nevešajte hlavu ak to nebude hneď zajtra. dúfajte. a zatiaľ sa o seba starajte ako najlešie viete. chcete od svojho tela výkon, tak nech je na to pripravené a aj odmenené.

    prajem veľa zdaru