Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Manzel klamar

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den .Som mlada buduca mama som v 31.týzdni tehotenstva a vydata som od 1.decembra 2007 a od vtedy sa mi na hlavu sypu iba same problemy.Moj manzel je klamar ,klame ma aj v tych najmensich detailoch.Mame problemy z jeho pracou ,tym padom aj z peniazmi.Malicke je co nevidiet tu a ja neviem kam z konopy?!K tomu tie jeho klamstva.Uz si naozaj neviem rady, keby ma aspon podrzal, ale on mi vobec nepomaha..Neustale ma klame povedal mi ze bol pracovat v Cechach a pritom bol v obci odkail pochadza z jeho kamaratmi a tvrdi mi ze jeho mama nas chce rozbit lebo mi to povedala.Prosim vas o pomoc .Co mam robit? lubim ho stale:

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    dobrý večer, nevedeli ste, že manžel je klamár? dokázal sa tak pekne pretvarovať? a vy ste snívali svoj sen o budúcom šťastí a možno ste nevideli aký naozaj je? toľko na úvodnú úvahu.
    zásadná otázka je, kde máte vaše priority v tomto období? pýtate sa, čo máte robiť: toto je otázka na položenie samej sebe. asi je ťažké sa zorientovať, preto začnite pri prioritách. tie vás navedú. ja ponúknem len malú nápovedu. a to je, že stojí za to si uvedomiť, kto sa o vás postará ked porodíte. kto vám pojde nakúpiť, ked budete doma, z čoho budete žiť. zamyslite sa nad zdrojmi, ktoré sú isté a o ktoré sa môžete oprieť. asi to bude trochu stresujúce, ale verte, ž eje lepšie to spraviť teraz a nachystať si rôzne krízové scenáre a záchytné body. ak ich nevyužijete, o to lepšie.
    ked mám svoju radu zhrnúť, tak znie: snažte sa postarať sama o seba. manžela ľúbite, v poriadku, komunikujte s ním a snažte sa od neho dostať čo najviac podpory. ak ju nedáva, neinvestujte do pýtania si podpory od neho viac energie. investujte túto energiu do seba a prípravy na poslanie ktoré vás čaká. to je teraz prednejšie ako sa snažiť o budovanie vzťahu či riešenie vzťahu. ked to zašlo až sem, ešte to počká.
    ozvite sa ako sa vám darí, prajeme všetko dobré vám aj budúcemu bábetku.