Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • priatelova sestra

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    mam problém so svojím vzťahom. S partnerom sme spolu 2 roky mame pekný vzťah dokážeme sa porozprávať o mnohých veciach, ale ako nahle sa zacneme rozpravat na temu jeho sestry nedokážeme tento problém riešit a pohádame sa. Jeho sestra zasahuje do nášho vzťahu, mam pocit že žiarli na svojho brata, teda na mojho partnera. Vlastný vztah nema a tak sa stara do nášho.Bolo pre mna dost tažke zmierit sa s tým, že moj partner si chodí po rady k svojej sestre. a samozrejme moje požiadavky na nas partnerský vztah boli podla nej nezmyselné.
    Neviem co mam s tým robit začínam jeho sestru neznášať co samozrejme nechcem, lebo priatela mam rada a viem že jeho rodinu musím respektovať. Viac krát som u nevydržala a reagovala som uplne skratovo a chcela som sa s priatelom rozísť.
    cítim ze mi to ubera vela energie a potrbujem to niako vyriešiť preto sa obraciam na vás s otázkou co mam robit?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň Alla

    nuž v prvom rade by som vám odporúčala posilňovať a budovať vzájomnú dôveru a rešpekt medzi vami a partnerom - a tiež intenzívne vytvárať oblasti vzťahu, ktoré sa so sestrou zdieľať nedajú.

    Môžem si len tipnúť že sestra je staršia a len nerada sa vzdáva svojho vplyvu na brata - a možno je medzi nimi puto, vytvorené spoločnými zážitkami, spoločným detsvom, spoločnými spomienkami...skúste načúvať priateľovi, skúste vnímať jeho svet, jeho potrebu mať sestru nablízko a tak si hľadať i cestu k nej.

    Držím vám päste.