Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • kakanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani Mgr.Ing. Kašáková, my máme problém s kakaním nášho drobca. Má 2 roky a 10 mesiacov, je to šikovný chlapec, len sa nechce pýtať kakať. Cikať sa pýta už od 2,5 roka sám, dokonca krásne ciká postojačky ako veľkí chlapi. Pýtal sa aj kakať už 5 krát a zasa prestal. Vysvetlím to: 2 týždne sa pýtal, týždeň zasa nie a takto dokola. Teraz sa nepýta kakať už 3 týždne vôbec, pokaká sa do slipkov. Nefungujú žiadne odmeny, ani sladkosť, ani splachovanie záchoda, ani lepenie samolepiek autíčok na záchod-čo chvíľu fungovalo. Už neviem nič vymyslieť, poraďte mi prosím.
    Vopred ďakujem, s pozdravom
    Jana Samešová

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Zostáva vám asi iba ešte nejaký čas počkať. Zatiaľ je ešte stále v limite, takže sa nemusíte kvôli tomu trápiť. Ponúkajte ho, za pokakanie ho nehrešte a ak sa niekedy vypýta, pochváľte ho, vystískajte.

Podobné otázky

  • Cvičenie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na Váš názor, či je vhodné pravidelne cvičiť na trampolíne pri miernom poklese panvového dna, či by som si tým nespôsobila viac škody ako osohu, aj keď nárazy sú pri trampolíne tlmené, nie sú také silné ako pri dopadoch na pevnú podlahu. Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    priznám sa vám, že nemám s týmto problémom vôbec skúsenosti, skúste si to skonzultovať s inštruktorom. Závisií aj ako sa vy pri tom cítite, osobne si myslím, že cvičiť môžte ale nejak= prehnané skákanie asi nie je vhodné, ale informujte sa i u inštruktora trampolíniek, nech máte čo najviac info
    S pozdravom

  • ovulacia?

    , Autor: odbornik6

    Dobry den pani doktorka, chcem sa opytat, je mozne dostat menzes a pritom byt tehotna??alebo su to len take famy, ze niektora zena do troch az piatich mesiacov ani nevedela ze je tehotna lebo mavala menzes?...dalsia taka moja otazka, moj problem je, ze som rok aj dva mesiac epo porode..prvy menzes som dostala asi pol roka po porode..raz meskal raz nie aj tri tyzdne, ale kedze kojim este, som to neriesila, co ma vsak znepokojuje , menzes bol taky, ze som nemala velke bolesti ako pred tehotenstvami,co bolo ok, ale po roku, cize nedavno som uz dostala taky silny, vela som krvacala co som po porode mala prvy raz..moze sa to takto menit, alebo kedy sa to ustali, ze budem vediet na com vlastne som..dalsi mesiac som uz opat dostala taky slabsi a teraz sa zakazdym obavam, ake to bude tentokrat a ci je to vobec v poriadku, alebo znamka nejakeho ochorenia, taketo skakanie?
    posledn amoja otazka sa tyka ovulacie, pocas ovulacie som zistila ze mavam bolesti ako pir menzes, tak aspon viem, ze mam ovulku, ale co ak hlien nesedi s bolestou??cim sa mam riadit, zeje ovulka?hlienom, alebo bolestou?su tam len take dvoj, trojdnove odchylky..je to v poriadku?dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v niektorých prípadoch ženy na začiatku tehotenstva majú menštruáciu, na druhej strane má zväčša iný charakter ako obvykle. Je kratšia a slabšia, ale nie je to veľmi časté. PO pôrode to chvíľu trvá kým sa menštruácia ustáli, obzvlášť ak ešte kojíte, je absolútne normálne, že raz je menštruácia slabšia, raz silnejšia a raz príde skôr, inokedy neskôr. Takéto kolísanie je pri dojčení normálne. Na vašu ďalšiu otázku je odpoveď zase rovnaká, hlien počas dojčenia ktorý by znamenal ovuláciu nemusí byť vôbec charakteristický.