Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • spanok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Je to normalne,ak moj dvojrocny syn,ktory cez obed 2 hodiny spi vecer vobec nieje unaveny a chodi spat niekedy aj o dvanastej? je dobre mu davat sirup junior relax,ktory mi poradila detska lekarka?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Deti sa v potrebe spánku navzájom dosť líšia. To vaše je zrejme z tých, ktorých potreba spánku je nižšia. Ak spí dve hodiny popoludní, zrejme je oddýchnutý natoľko, že mu stačí ísť spať o až neskoro v noci. Ak ešte navyše spí ráno cca do ôsmej, môže mu to stačiť.
    Pokúste sa ho nechať bez spánku celý deň, prípadne ho približne po hodine popoludňajšieho spánku jemne zobuďte a uvidíte, aký to bude mať efekt.
    So sirupmi a podobnými vecami by som ja osobne bola opatrná. Ak je dieťa zdravé, akurát má nižšiu potrebu spánku, nemalo by dostávať lieky na utlmenie. Skôr hľadajte spôsoby, ako si vy môžete uľaviť, oddýchnuť - striedajte sa pri jeho ukladaní či večerných aktivitách, oddychujte aj mimo domu, venujte sa aj iným aktivitám - nájdite si na ne čas, aby ste načerpali nové sily, zmenili "luft" a mali z čoho čerpať pri starostlivosti o dieťa.

Podobné otázky

  • bojím sa tehotenstva

    , Autor: miska1234

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať 16.4. sme mali s priateľom chránený sex no som veľmi paranoidná a tehotna byt nechcem. On mi povedal že sa do mňa nespravil no čo ak sa ten kondom roztrhol mala som prvý deň po menštruácii a sancu na tehotenstvo nízku. Z toho strachu si už domýslam možno to tak aj je neviem bolesti brucha hlavy únavu no mam zly spanok takze možno to je tým a časté močenie. nič iné som na sebe nespozorovala. Je tam možnosť tehotenstva? potrebujem sa ukľudniť lebo musím čakať ešte 11 dni do ďalšej menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk, navyše prvý deň po skončení menštruácie a navyše ak nedošlo k ejakulácii, je pravdepodobnosť tehotenstva za týchto okolností minimálna. Nemusíte sa obávať. Do budúcna môžete pouvažovať o hormonálnej antikoncepcii.