MUDr. Lenka  Reismüllerová

Poradňa gynekológa

MUDr. Lenka Reismüllerová

Počet otázok: 3859

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Lenka Reismüllerová, ktorá pracuje na II.Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Bratislave a súčasne pôsobí v Centre asistovanej reprodukcie ISCARE Bratislava.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.


Z dôvodu čerpania dovolenky pani doktorky je poradňa gynekológa do 29. septembra 2013 pozastavená. Svoje otázky môžete zadávať opäť po tomto termíne. Ďakujeme za pochopenie.

Témy
Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta MAMA a ja! Registrácia
Odkaz na otázku

svrbenie bradaviek

tritata, 17.11.2013 (19:24)
dobry večer chcela by som sa opytat mam 15 ročnu dceru ktora sa už asi 2 tyzdne stažuje na svrbenie bradaviek,okolo bradavky ma take scervenele vyražky neviem ci to može byt alergia alebo ja neviem použiva bežne podprsenky s kosticami dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ideálne by bolo aby ste navštívili lekára - kožného alebo gynekológa aby nález posúdil prípadne predpísal lieky proti alergii.
Odkaz na otázku

Tehotenstvo

majuska12, 17.11.2013 (17:23)
Dobrý deň chcela by som sa spýtať ohľadom tehotenstva som v 19tt a predtým ako som otehotnela som bola u chirurga tvoria sa mi kŕčové žily a mala som v pláne si to dať vybrať nejak na jeseň . Lenže do toho som otehotnela a ja taká šikovná som si kúpila ampulky na ktoré mi dal recept volajú sa Aethoxysklerol 2% . Gynekologička mi zakázala počas tehotenstva si to dať vybrať,že až po šestonedelí to bude nejak v máji keďže mám termín 14.4.2014 . Moja otázka znie čo môžem s tými liekmi urobiť keďže sú použiteľné len do 03.2014 stáli ma celkom dosť peňazí a je to škoda. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
poraďte sa v lekárni.
Odkaz na otázku

mam problem

magduska1, 15.11.2013 (23:19)
Dobry ja by som potrebovala jednu radu potratila som pred 5 tyzdnami a dnes mi zrobila sebe digitalny test a ten mi ukazal pozitivny 1-2 tyzdne mozte mi poradit ako to je mozne ked sme s partnerom davli pozor ked ma prepustali z nemocnice mala som vysku hladinu hcg 2-3 tak je mozne tehotenstvo a tie bolesti
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nemusí isť o graviditu, môže ísť o zostatkové Hcg po potrate, ktoré istú dobu pretrvávajú. Navštívte lekára.
Odkaz na otázku

tabletky

Natália, 14.11.2013 (16:01)
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či môžem užívať imunoglukan keď beriem antikoncepciu (BELARA) ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
spomínané preparáty sa vzájomne neovplyvňujú preto je ich súčasné užívanie bezpečné.
Odkaz na otázku

Dobrý deň

tanusik08, 12.11.2013 (21:08)
Dobrý deň Pani doktorka ja mám taký problém....v sobotu som mala s priateľom pohl.styk .Priateľ sa nevyvrcholil ale zistili sme že sa nám pretrhol prezervatív.Boli sme na oslave a trošku viac sme vypili.Na druhý deň som užila escaleppe avšak chcem sa spýtať či alkohol ničí účinok tej tabletky alebo nie.A chcem sa opýtať či by som mohla otehotnieť z výtoku priateľa.a Po koľkých dňoch od pohl.styku si môžem spraviť tehotenský test.ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
alkohol účinok Escapelle neznižuje. Otehotenieť ste mohli aj keď priateľ nemal orgazmus pretože aj daný "výtok" mohol obsahovať spermie. Tehotenské testy sú rôzne citlivé, niektoré detekujú tehotenstvo už 5 dní po pohlavnom styku, odporúčam však počkať do času predpokladanej menštruácie.
Odkaz na otázku

Menštruácia

Jana, 11.11.2013 (09:38)
Dobrý deň.
Pred dvoma mesiacmi som bola na UPT. Pohlavný styk som potom mala dvakrát (2 týždne a 3 týždne po zákroku). Zakaždým sme mali prezervatív, ktorý nepraskol, ani sa nezvliekol. Po piatich týždňoch od zákroku som dostala menštruáciu. Všetko je asi ok, ale ja mám pocit, že som tehotná. Cítim sa nesvoja, a ako aj pri predošlých tehotenstvách (mám 2 deti)cítim napätie v prsníkoch, bolesti brucha a krížov, pálenie záhy. O pár dní by som mala dostať menštruáciu a teraz neviem, či je to predmenštruačný syndróm (nikdy predtým som ho nemala) alebo som ozaj tehotná. Ešte ma napadlo, po menštruácii som bola na kontrole u gynekologičky, robila mi aj USG. Najprv ma vystrašila, že mám myóm, ale potom, že vraj je všetko v poriadku. Je možné, aby som otehotnela aj keď sme sa chránili, a že to, čo sa doktorke javilo ako myóm bol plod? Ďakujem. J.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
myslím si, že myóm a plod by si určite pani doktorka nezamenila. V každom prípade by bolo vhodné zopakovať ultrazvuk, a urobiť tehotenský test. Tehotenstvo pri chránenom pohlavnom styku je málo pravdepodobné, no na 100% sa nedá vylúčiť.
Odkaz na otázku

Chlamidie

Alena, 07.11.2013 (10:28)
Dobrý deň pani doktorka, potrebovala by som poradiť...Pri preventívnej prehliadke mi vysli pozitívne testy na chlamídie. Doktorka mne a manželovi predpísala antibiotika Doxyhexal 200mg na 10 dní. a na kontrolne vyšetrenie ma objednala o 3 mesiace, chcela by som sa Vás opýtať či to nieje dlhá doba keď na internete som sa dočítala, že kontrolne testy by sa mali robiť 3-4 týždne po ukončení liečby a ako je to s pohlavným stykom? Po akej dobe môžme začať sexuálne žiť? A ešte by ma zaujímalo či by som mohla mať chlamídie 7-8 rokov bez toho, že by som o nich vedela alebo by sa to nejak zistilo keďže za posledné 3roky som bola 3 operovaná kvôli endometrióze. Ďakujem za radu
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
zväčša chlamýdie prebiehajú bezpríznakovo preto ste sa mohli infikovať aj v dávnejšej minulosti. Naozaj sa kontrolné stery robia za 2-4 týždne. Pohlavný styk odporúčam mať až po preliečení.
Odkaz na otázku

Prolaktin

Thya, 30.10.2013 (10:51)
dobry den chcela by som sa spytat. dnes som navstivila lekara opatovne kvoli krvnym testom zistil mi ze hladina Prolaktinu je vysoka.. a pohybuje sa medzi 40.91 - 45.54... ostatne hormonalne testy su dobre a v norme.. da sa aj v takomto pripade otehotniet pokial by sa hladina Prolaktinu znizila az stabilizovala? dakujem a aka je vaznost Prolaktinu v mojom pripade? dakujem a pekny den prajem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
zvýšené hladiny Prolaktínu nie sú priaznivé v prípade, že chcete otehotnieť.Ak je stanovená diagnostika a príčina vysokej hladiny prolaktínu odporučila by som liečbu (Parlodel) a po normalizácii hodnôt by ste mohli aj spontánne otehotnieť.
Odkaz na otázku

otázka

Daniela, 27.10.2013 (18:50)
Dobrý večer.Chcela by som sa spýtať že či môžem otehotnieť v tom prípade že sa pri trení priateľ spravil? Ale vo vnútri nebol iba na pošve. Teda najskôr bol vo vnútri iba zasunul a vytiahol, potom sa trel o pošvu a nečakane spravil, ja som si potom ten ejakulát utrela vreckovkou. Môžem otehotnieť alebo nie?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
je to menej pravdepodobné avšak nedá sa to 100% vylúčiť.
Odkaz na otázku

Tehotenstvo a krvná skupina

Lenka9, 27.10.2013 (08:20)
Dobrý deň.Chcem sa spýtať,či môžem otehotnieť.Ja mám krvnú skupinu AB- a manžel má A+ ,tak sa trochu obávam,aby sa niečo nestalo.Viem,že môj gynekolog mi hovoril,že to je trochu problém.Naše prvé dieťa má už 5 rokov a krvnú skupinu A+.Viem,že mi pichali nejakú injekciu.Len kedy treba pichnúť tú injekciu?Mám sa obávať pri druhom?Nedarí sa nám druhé...Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
inkompatibilita či rozdielnosť krvných skupín resp. Rh faktorov nie je dôvod prečo sa vám nedarí otehotnieť. Ak vám po prvom pôrode bola podaná "injekcia" nemal by byť žiadny problém. Počas gravidity budú hodnoty protilátok vyšetrované, preto sa nemusíte obávať.
Odkaz na otázku

Co to moze byt???

lovely, 25.10.2013 (12:01)
Dobry den..Zijem a pracujem v UK,narodila sa mi tu aj dcerka...chcem sa vsak spytat hned na niekolko veci..som 2mes.po porode a este som nedostala menstruaciu,moze to byt tym,ze dojcim??..dalej peknych par dni(no uz je to troska dlhsie ma prehana,najprv som tomu nevenovala nejaku pozornost,pripisovala som tom viacmenej stresu,co tu mam koli uzasnej v uvodzovkach zdravot.starostlivosti..ale uz to je dost neprijemne,idem tak tri ,styrikrat za den,niekedy nie kazdy den,ale posledne dni takmer kazdy,stolica nie je uplne jak voda,skor ako redsia kasa,ani na mnozstvo toho nie je vela..poradte,co to moze byt??..co by som mohla spravit?zelezo neberiem,to som vysadila hned po navrate z porodnice,lebo som s nim mala problemy co sa prehanania tyka..k doktorovi sa chystam,tak ci tak-ale ten mi asi moc neporadi a nepomoze,(som tu uz nejakych 5rokov a zial bohu nemam dobre skusenosti s tunajsim zdravotnictvom,vzdy,ked bolo nieco vaaznejsie som si to dala do poriadku az doma,na Slovenku...a posl.otazka,mam diastazu od porodu,dali mi len pas,kt.mam nosit polroka a necvicit- na otazku co mozem urobit viac,kedze mam s tym problem,niekedy,ze od bolesti ani chodit pomaly nemozem,niekedy ani neviem,ze mam tento problem-mi bolo povedane to je ok,ako vsetko podla nich tu..navyse sa obavam,ci som uplne v poriadku,kedze odkedy som bola tehotna,doteraz ma tu nikto odspodu nepozeral(to som si musela odletiet domov k mojmu gynek.,kedze mam problemy s maternicou od puberty(teraz mam33r.),maternicu som mala zapadnutu a trocha vytocenu do strany,co mi gynek.v puberte napravil,len mala tendenciu trocha zapadat,koli tomu som aj spavala dlhee roky na bruchu,co som sa musela odnaucit, odkedy som bola tehotna...ani po sestonedeli ma tu nikto od spodu neprehliadol,ze ku gynek.sa chodi iba s vaznymi problemami..co ak nieco nie je v poriadku?)navyse neposielaju ani na RTG ako u nas,ci naahodou nie voda na plucach,ked mamicka koji...za odpoved velmi pekne dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
samozrejme, dojčenie je príčinou prečo nemáte menštruáciu. Hnačka môže súvisieť s virózou, stresom alebo so stravou ktorú jete. Skúste pár dní diétu, stav by sa mal upraviť. Prípadne si v lekárni kúpte niečo ako Hylak (antidiaroické látky), čierne uhlie, endiex, a podobne. Čo sa týka diastázy, je ešte veľmi skoro od pôrodu, preto pokračujte ďalej v nosení bedrového pásu, zatiaľ sa bohužiaľ nedá robiť nič, vzhľadom na to, že dojčíte.
Odkaz na otázku

Kvapavka - mykoza

jozef123, 19.10.2013 (22:07)
Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať, ako dlho po nakazení ženy kvapavkou sa nakazí aj muž - je to už po prvom styku, alebo to môže trvať aj dlhšie? Je väčšia pravdepodobnosť prenesenia kvapavky v rannom štádiu nakazenia jedného z partnerov pri vaginálnom, alebo orálnom styku? Je možné, ak by žena bola nositeľkou kvapavky - aj bez príznakov, aby sa to nezistilo pri testoch? U muža sa pri teste v tom istom čase zistila. Ako dlho trvá tvorba mykózi do štádia na operáciu predkožky?

Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ak ide o akútne štádium kvapavky je nákazlivosť veľmi vysoká. Čo sa týka bezpríznakového prenášačstva - ak sa urobí diagnostika práve na toto ochorenie aj v prípade bezpríznakového priebehu je test pozitívny. Čo sa týka priebehu mykózy a jej závažnosti je to veľmi individuálne.
Odkaz na otázku

HPV

TINA, 19.10.2013 (18:43)
Dobrý večer. Dnes som sa bola informovať o výsledkoch cytológie, kde výsledok bol stredné ťažká dysplazia. Lekár mi povedal, že mám začať užívať indonal aspoň po dobu 3 mesiacov a že mám prísť o 4 až 6 mesiacov na kontrolný ster a že keď mi opäť vyjdú zle výsledky tak ma operácia neminie. Preto sa chcem opýtať koľko tabletiek mám brať denne?? Moja váha je 58 kg. Je potrebné užívať ešte niečo iné okrem indonalu??? A ešte jedná otázka. Prvý pohlavný styk som mala v júli minulého roku, koli ťažkostiam mi bol robený ster na chlamýdie, ktoré mi vyšli negatívne. Kedže ťažkosti stále pretrvávali tak som mala opäť robený ster na chlamýdie, mykoplazmy, ureoplazmy, a odber na HIV, syfilis. Ak mi vyšla zla citológia ako je možné, že stery na chlamydie, mykoplazym ureoplazmy mi vyšli negatívne,??Nesúvisi to spolu??? Ešte som zabudla napísať, že lekár mi povedal, že ta dysplazia vznikal asi po hpv infekcii, to znamená, že budem mať túto infekciu už dlhodobo??? ovplyvňuje táto infekcia nejako plodnosť do budúcna????ďakujem za odpoveď
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
chlamýdie, mykoplazmy či ureaplazmy nesúvisia priamo s HPV infekciou, ktorá spôsobuje pozitívny cytologický nález. Ide o HPV infekciu - teda infekciu herpetickým vírusom ktorá patológiu krčka spôsobuje. Samotná HPV infekcia nespôsobuje neplodnosť, liečba je však dlhodobá. Ide o stav imunitného systému ako sa s infekciou vysporiada. Indonal užívajte práve na podporu imunity - užívajte 2 tabletky denne.
Odkaz na otázku

mozne tehotenstvo ?

lxx, 19.10.2013 (01:26)
Dobry vecer, mohla som otehotniet v pripade ze som mala na rukach predejakulacnu tekutinu a po nejakej dobe som partnerovi nasadzovala prezervativ ? Dakujem za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
je to veľmi málo pravdepodobné.
Odkaz na otázku

zrasty

mipu, 17.10.2013 (12:00)
Dobry den, chcela by som sa opytat. som po druhom cisarskom porode. po prvom CR asi po pol roku ma zacalo poboliecvat prave podbrusko v oblasti slepeho creva. bola som na vysetreniach sono ... ale slepak sa nepotvrdil. chcem sa opytat mozu tieto bolesti sposobovat zrasty vzniknue po CR? pri druhom som pocula ked malu vyberali ze je tam dost zrastov. moze to spolu suvisiet?
Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
po každej otvorenej operácii brucha je riziko vzniku zrastov, preto iste, bolesti môžu byť nimi spôsobené.
Odkaz na otázku

Duphastan

Thya, 08.10.2013 (14:31)
Dobry den, chcela by som sa spytat ako rychlo a efektivne pomaha duphastan pri planovanom tehotenstve. momentalne beriem na odporucenie lekara Femibion 800 a ci je mozne uzivat ho ak som v 16tich rokoch prekonala Flebotrombozu, v sucastnej dobe je vsetko ok, neberiem ziadne lieky,... teraz mam 26... som skepticka voci akejkolvek hormonalnej liecbe pretoze flebotromboza bola dosledok uzivania antikoncepcie Diane35. Dakujem a prajem pekny den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
to ako rýchlo a ako efektívne pomáha Duphaston závisí od príčiny prečo bol nasadený. Užívanie Femibionu nepožujem za nutné ak sa stravujete normálne, nedržíte diétu a v potravinách prijímate dostatok vitamínov, pred plánovaným otehotnením stačí užívanie čistej kyseliny listovej.
Odkaz na otázku

Otehotnenie

Sabina, 07.10.2013 (15:12)
Dobry den chcela by som sa Vas spytat minuly mesiac som mala enstruaciu 8.septembra skoncila mi 14.septembra.Pohlavny styk nechraneny se ali z priatelom 14 a 16 septemra a 4.oktobra.Lenze Menstruacia mi prisla tento mesiac 5.oktobra.Mava ju stale 7dni,no len teraz so ju mala 3 dni prvy a druhy den silne no a na treti den skoro nic skor take spinenie hnekaste mozem byt tehotna?Dakujem za radu.Strastne sa bojim ze to oze byt nieco vaznejsie:-(
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom pohlavnom styku je vždy šanca, že otehotniete. Urobte si tehotenský test.
Odkaz na otázku

otehotnenie

Vivien, 06.10.2013 (14:49)
Dobrý deň
Chcela by som sa spýtať dá sa otehotnieť ked sa partner spravil do kondomu ale už ked vyšiel zo mňa tensne preed tým.... Ďakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
je to veľmi málo pravdepodobné.
Odkaz na otázku

Meškajúca menštruácia a atb

Katka, 05.10.2013 (18:20)
Dobrý deň, chcem sa opýtať, aký vplyv môže mať branie atb Zinnat 500mg v prípade ranného štádia tehotenstva. Zatiaľ mi menštruácia mešká pár dní, a nakoľko som mala nechránený pohlavný styk, je tu určitá možnosť otehotnenia, aj keď cyklus mám nepravidelný. A následne sa chcem tiež opýtať, čo môžem použiť na mykózu spôsobenú braním atb. Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
meškanie menštruácie v prípade nepravidelného cyklu ešte nemusí znamenať tehotenstvo preto všetky tieto otázky a odpovede na ne sú len dohadom. Vplyv Zinnatu v tak rannom štádiu tehotenstva sa dá len veľmi ťažko predpovedať, jednoznačný embryotoxický efekt sa u tohto lieku nepotvrdil ale ako platí pre všetky lieky počas tehotenstva je lepšie sa im vyhnúť. Na mykózu užívajte Lactofeel alebo Canesten.
Odkaz na otázku

bolesti "asi klĺbov"

SD, 04.10.2013 (22:18)
Dobrý deň, chcela by sa opýtať ohľadom bolesti v oblasti krížov. Začínam 4. mesiac a jedna známa mi povedala, že ešte by ma nemalo nič bolieť, veď ešte nemám ani bruško. Gynekológ mi len povedal, že mám zvýšiť dávku Magnerotu, keď mám bolesti a vyležať to. Lenže tie bolesti sú čoraz horšie, také bodavé a obávam sa, že nie v oblasti krížov ale možno kĺby, tak kde sa spája stehenná kosť s panvou, pretože ma to zvykne pobolievať práve ako je zadnica. Niesom si teda istá, čo ma to vlastne bolí, len viem, že sa to zhoršuje, niekedy už skoro plačem. Niekdy to v pohode rozchodím. Nemala by som íť na nejaké iné vyšetrenie? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v prípade, že sa bolesť stupňuje by bolo ideálne navštíviť neurológa eventuálne ortopéda. Avšak obávam sa, že možnosti terapie sú obmedzené.
Odkaz na otázku

Bolesti

Natália, 03.10.2013 (14:35)
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Už 3krát som bola hospitalizovaná v nemocnici na podozrenie zápalu slepého čreva, 2krát to bolo podráždené sl. črevo, a teraz ma len prepustili a bola to prasknutá cysta.
Mávam bolesti podbruška, a potom vpravo v podbrušku ma začne pichať a chytám kŕče.Naposledy po pohlavnom styku som chytila také kŕče. S priateľom mávame nechránený, ale dávame si veľký pozor. Začiatok v poriadku, ale po chvíľke som chytala strašné kŕče v podbrušku. Chcem sa opýtať že či tá cysta mohla prasknúť aj pri tom styku? a že či sa to môže ešte opakovať? lebo mi povedali že mne sa vytvárajú cysty, ale praskajú. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
cysty na vaječníkoch bežne praskajú pri pohlavnom styku, prejavujú sa náhle vzniknutou bolesťou, ktorá po spasmoanalgetickej liečbe (buscopan, ibuprofen...) ustupuje. Zvážte nasadenie antikoncepcie - vyhnete sa tvorbe cýst a na druhej strane budete chránená pri pohlavnom styku.
Odkaz na otázku

Mozem otehotniet

Thya, 30.09.2013 (14:02)
dobry den chcela by som sa spytat ci je mozne aby som otehotnela pokial som mala sex.styk v posledny den mojho cyklu? v poslednom case pocitujem slabsie bolesti prs, chrbta, a slabucke nevolnosti .. dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom pohlavnom styku je možné otehotnieť v ktorýkoľvek deň menštruačného cyklu, hoci je pravdepodobnosť otehotnenia tesne po menštruácia nižšia ako v čase ovulácie, vylúčiť sa 100 % táto možnosť nedá.
Odkaz na otázku

surne potrebujem vediet ci som mohla otehotniet

badinka20, 29.09.2013 (23:10)
Dobry vecer, potrebovala by som surne poradit.Od 15.septembra do 20.septembra
som mala menzes hned na to 21.septembra som mala nechraneny pohlavny styk
,priatel sa jednoducho spravil do mna na druhy den sme hned leteli kupit tabletku
escaplle alebo ako sa to píse ,lenze sme si neprecitali navod a tedapondelok a
streda,štvrtok sme spolu opät spali na plno . Za ten cas som pribrala 5kg, vcera
28.septembrasom zacala krvacat a aj dnes to pokračuje , stale ma boli brucho .Je
mozne ,ze by som bola tehotna? Za odpoved Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom pohlavnom styku je vždy riziko možného otehotnenia. Preto ak nechcete byť tehotná zvážte užívanie nejakej formy antikoncepcie. Hoci je tehotenstvo v prípade užitia escappele menej pravdepodobné, vylúčiť sa nedá obzvlášť ak ste po jej užití mali opakovane nechránený pohlavný styk. Hmotnosť +5 kg však určite nesúvisí s prípadným tehotenstvom.
Odkaz na otázku

otehotnenie

naty88, 06.09.2013 (11:25)
dobry den. chcem sa spytat ci pri pravidelnom menstruacnom cykle +- 2 dni, je mozne otehotniet? mala som pohlavny styk v 2. den menstruacie a dalsie dni som mala menzes velmi slaby ako obvikle. mozem byt tehotna? dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pravidelný menštruačný cyklus je jednou z podmienok úspešného oplodnenia. Oplodnenie počas menštruácie je menej pravdepodobné no nikdy nie vylúčené.
Odkaz na otázku

Ovulácia

Nikki, 05.09.2013 (17:27)
Dobrý den.Dojčím 15 mesiacov,užívam rok antikoncepciu Cerazette.Menštruáciu nemám vobec.Podla vás možem mať ovuláciu alebo je uplne potlačená.samozrejme už nedojčím tak intenzívne ako na začiatku,iba na požiadanie.Dakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ovulácia by mala byť užívaním antikoncepcie potlačená.

Prihlasovanie

Zabudli ste heslo

Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta Mama a ja!
Registrácia

Anketa

Žiadna aktuálna anketa