MUDr. Lenka  Reismüllerová

Poradňa gynekológa

MUDr. Lenka Reismüllerová

Počet otázok: 3749

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Lenka Reismüllerová, ktorá pracuje na II.Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Bratislave a súčasne pôsobí v Centre asistovanej reprodukcie ISCARE Bratislava.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.


Z dôvodu čerpania dovolenky pani doktorky je poradňa gynekológa do 29. septembra 2013 pozastavená. Svoje otázky môžete zadávať opäť po tomto termíne. Ďakujeme za pochopenie.

Témy
Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta MAMA a ja! Registrácia
Odkaz na otázku

bolesti "asi klĺbov"

SD, 04.10.2013 (22:18)
Dobrý deň, chcela by sa opýtať ohľadom bolesti v oblasti krížov. Začínam 4. mesiac a jedna známa mi povedala, že ešte by ma nemalo nič bolieť, veď ešte nemám ani bruško. Gynekológ mi len povedal, že mám zvýšiť dávku Magnerotu, keď mám bolesti a vyležať to. Lenže tie bolesti sú čoraz horšie, také bodavé a obávam sa, že nie v oblasti krížov ale možno kĺby, tak kde sa spája stehenná kosť s panvou, pretože ma to zvykne pobolievať práve ako je zadnica. Niesom si teda istá, čo ma to vlastne bolí, len viem, že sa to zhoršuje, niekedy už skoro plačem. Niekdy to v pohode rozchodím. Nemala by som íť na nejaké iné vyšetrenie? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v prípade, že sa bolesť stupňuje by bolo ideálne navštíviť neurológa eventuálne ortopéda. Avšak obávam sa, že možnosti terapie sú obmedzené.
Odkaz na otázku

Bolesti

Natália, 03.10.2013 (14:35)
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Už 3krát som bola hospitalizovaná v nemocnici na podozrenie zápalu slepého čreva, 2krát to bolo podráždené sl. črevo, a teraz ma len prepustili a bola to prasknutá cysta.
Mávam bolesti podbruška, a potom vpravo v podbrušku ma začne pichať a chytám kŕče.Naposledy po pohlavnom styku som chytila také kŕče. S priateľom mávame nechránený, ale dávame si veľký pozor. Začiatok v poriadku, ale po chvíľke som chytala strašné kŕče v podbrušku. Chcem sa opýtať že či tá cysta mohla prasknúť aj pri tom styku? a že či sa to môže ešte opakovať? lebo mi povedali že mne sa vytvárajú cysty, ale praskajú. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
cysty na vaječníkoch bežne praskajú pri pohlavnom styku, prejavujú sa náhle vzniknutou bolesťou, ktorá po spasmoanalgetickej liečbe (buscopan, ibuprofen...) ustupuje. Zvážte nasadenie antikoncepcie - vyhnete sa tvorbe cýst a na druhej strane budete chránená pri pohlavnom styku.
Odkaz na otázku

Mozem otehotniet

Thya, 30.09.2013 (14:02)
dobry den chcela by som sa spytat ci je mozne aby som otehotnela pokial som mala sex.styk v posledny den mojho cyklu? v poslednom case pocitujem slabsie bolesti prs, chrbta, a slabucke nevolnosti .. dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom pohlavnom styku je možné otehotnieť v ktorýkoľvek deň menštruačného cyklu, hoci je pravdepodobnosť otehotnenia tesne po menštruácia nižšia ako v čase ovulácie, vylúčiť sa 100 % táto možnosť nedá.
Odkaz na otázku

surne potrebujem vediet ci som mohla otehotniet

badinka20, 29.09.2013 (23:10)
Dobry vecer, potrebovala by som surne poradit.Od 15.septembra do 20.septembra
som mala menzes hned na to 21.septembra som mala nechraneny pohlavny styk
,priatel sa jednoducho spravil do mna na druhy den sme hned leteli kupit tabletku
escaplle alebo ako sa to píse ,lenze sme si neprecitali navod a tedapondelok a
streda,štvrtok sme spolu opät spali na plno . Za ten cas som pribrala 5kg, vcera
28.septembrasom zacala krvacat a aj dnes to pokračuje , stale ma boli brucho .Je
mozne ,ze by som bola tehotna? Za odpoved Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom pohlavnom styku je vždy riziko možného otehotnenia. Preto ak nechcete byť tehotná zvážte užívanie nejakej formy antikoncepcie. Hoci je tehotenstvo v prípade užitia escappele menej pravdepodobné, vylúčiť sa nedá obzvlášť ak ste po jej užití mali opakovane nechránený pohlavný styk. Hmotnosť +5 kg však určite nesúvisí s prípadným tehotenstvom.
Odkaz na otázku

otehotnenie

naty88, 06.09.2013 (11:25)
dobry den. chcem sa spytat ci pri pravidelnom menstruacnom cykle +- 2 dni, je mozne otehotniet? mala som pohlavny styk v 2. den menstruacie a dalsie dni som mala menzes velmi slaby ako obvikle. mozem byt tehotna? dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pravidelný menštruačný cyklus je jednou z podmienok úspešného oplodnenia. Oplodnenie počas menštruácie je menej pravdepodobné no nikdy nie vylúčené.
Odkaz na otázku

Ovulácia

Nikki, 05.09.2013 (17:27)
Dobrý den.Dojčím 15 mesiacov,užívam rok antikoncepciu Cerazette.Menštruáciu nemám vobec.Podla vás možem mať ovuláciu alebo je uplne potlačená.samozrejme už nedojčím tak intenzívne ako na začiatku,iba na požiadanie.Dakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ovulácia by mala byť užívaním antikoncepcie potlačená.
Odkaz na otázku

otazka

Lucia, 03.09.2013 (12:07)
Dobry chcem sa opitat medzi nohami medzi stehnom a vaginou sa mi urobila taka rozplasnuta hrcka cervena a boli to ked mam nohavicky som 6tyznou po porode co to moze byt a co si nato mozem dat? Dost sa bojim dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
bolo by ideálne navštíviť gynekológa, môže ísť o zdurenú či infikovanú Bartholiniho žľazu a je možno nutné antibiotické krytie.
Odkaz na otázku

žena ,keď nechodí do poradne...:(

MIri, 27.08.2013 (18:50)
Dobrý deň ,mám takú otázku ,mojej známej dcéra má 23 rokov,je tehotná v januári mala poslednú menštruáciu v máji sa odsťahovali s priatelom,a nebola ešte v poradni a podľa jej matky ani nechodí ,je bezradná ,čo má robiť bojí o zdravie aj dcérky a jej plodu.zbytočne jej volá ignoruje ju.prosím viete v takejto situácii povedať ,čo by mohla jej matkaurobiť ,je v kontakte s rodičmi priatela jej dcérky ,ale nevedia nič robiť .čo v takomto prípade kam sa má obrátit?dakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
bohužiaľ nie v súčasnosti možné žene nariadiť prenatálnu starostlivosť, jedinou donucovacou metódou je to, že ak žena nenavštevuje poradňu nemá nárok na prídavky na dieťa. Bohužiaľ však nič viac.
Odkaz na otázku

Tehotenstvo a melír

drobec, 26.08.2013 (13:58)
Dobrý deň p.dokrtorka,
chcem sa opýtať na Váš názor, lebo na onternet je veľa rôznych info. Je v 8.tt nebezpečný jemný melír aplikovaný v kaderníctve?Aké sú riziká jeho aplikácie?Ďakujem. Prajem pekný deň.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
súčasné podoby a kvality farieb či peroxidu na melírovanie už dnes umožňujú aplikáciu aj počas prvého trimestra tehotenstva. Navyše peroxid sa počas melírovania neaplikuje až ku končekom vlasov ale asi 0,5 cm od pokožky hlavy takže je to bezpečné.
Odkaz na otázku

nechránený sex

Vivien1, 26.08.2013 (10:26)
Dobrý den, chcela by som sa spýtať, bola som zo svojím priateľom, sexom by som to ani nenazvala lebo bol vo mne velmi krátku dobu, zlakla som sa tak som to stopla, vobec sa do mna ani neurobil ani nič z neho nevyšlo, otehotnieť som teda nemohla? dakujem za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
keďže na to, aby ste otehotneli sú potrebné spermie, je otehotnenie v tomto prípade veľmi nepravdepodobné.
Odkaz na otázku

bazen

jana, 19.08.2013 (15:16)
Dobry den, zaujima ma ci sa mozem a ak tak cim nakazit z bazenou a termalnych kupalisk? Nasla som protichodne informacie typu ze z bazena sa neda nakazit pohlavnymi chorobami,ale ani kvasinkami,mykoplazmou a ureaplazmou ze to chlor znici a ked zena zacne mat po bazene problemy s infekciou ze to je dosledok toho chlorovania a ze sa narusi flora a premnozia vlastne bakterie. No a inde zas citam ze sa teda nakazit da,ale nepise sa ktorymi chorobami ci lahsimi alebo aj chlamydiami. No kazdopadne by som to rada vedela aby som sa rozhohla ci vobec na kupaliska chodit. Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
chlamýdie, mykoplazmy a ureaplazmy sa prenášajú pohlavným stykom, teda informácia, že niekto dostal chlamýdie z bazéna či kúpaliska je veľmi zavádzajúca. Veľmi správne píšete, že môže dojsť k narušeniu bežnej vaginálnej flóry a následne premnoženiu vlastných patogénov, no na druhej strane rôznymi enterobaktériami sa môžete infikovať aj dôsledku vlhkého prostredia plaviek, nečistôt na kúpaliskách a podobne.
Odkaz na otázku

Pregnyl - tehotenstvo a cvičenie

drobec, 18.08.2013 (16:51)
Dobrý den p.doktorka,
test som zopakovala v piatok - 2. ciarka silnejsia a dnes - 2.čiarka este silnejsia:-) Zajtra som objednana na sono, tak uvidim. Ale chcem sa opýtať na Váš názor - som bývalá športovkyna, posledné 2- 3 roky prakticky denne športujem - beh/orbitrek zhruba do 53 minút pri tepovej frekvencii pomocou talk testu - skrátka nejdem do vyčerpania, je to pre mna sposob na prečistenie hlavy. No a ak by sa potvrdilo tehotenstvo, môžem pokračovať v tomto športovaní? Je mi jasne, že nie denne tých 50 minút, ale povedzme 30-40? ak mi to telo dovolí a nerobí mi to problém? Neohrozím tým svoje tehotenstvo? Poprípade kolkokrát do týždna a v akej dlžke by som mohla cvičit na oritreku? Beh vylučujem kvoli otrasom. Ďakujem velmi pekne, prajem pekný podvecer.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
prvé týždne sú veľmi chulostivé a preto intenzívne cvičenie by som v žiadnom prípade neodporučovala. 30 min na orbitreku 2-3 krát do týždňa maximálne, ak bude tehotenstvo prebiehať bez komplikácií.
Odkaz na otázku

hypertyreoza typu Graves-Basedow

Lubica111, 17.08.2013 (22:29)
Dobry den,
mam 31 rokov, a planovali sme sa konecne pokusit o babatko. Problem je, ze v poslednej dobe som sa necitila moc dobre, tak som minuly tyzden bola na vysetreni a dopadlo to tak, ze mam diagnozu Hypertyreozy typu Graves-Basedow bez endokrinnej oftalmopatie v stadiu tyreotoxikozy (S_Free T4=81.7 a S_TSH=0.01). Endokrinolog mi predpisal Thyrozol-10. 3krat denne. Som velmi nestastna, lebo vraj 1.5 az 2 roky sa neodporuca mat babatko.
Aka je sanca ze po tomto dlhom obdobi otehotniem? Je mozne ze problemy budu pretrvavat nadalej? Je mozne ze ked sa mi pocas tehotenstva opat vratia problemy so zvysenou zlasou, bude mat babatko najake problemy? Ci je lepsie chirurgicke odstranenie stitnej zlazy co najskor a potom sa pokusat otehotniet? Neviem co mam robit, len tak cakat je na zblaznenie :-( A v pripade odstranenie stitnej zlazy je za ake obdobie mozne otehotniet?Nechcem tlacit na pilu, len som sa o tychto otazkach nikde nedopatrala.
Dakujem Vam za odpoved vopred.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ideálne by bolo sa poradiť s endokrinológom, on na základe výsledkov nie len hormónov ale aj na základe prejavov hypertyreózy vie odporučiť tehotenstvo resp. poradiť vám odklad tehotenstva.
Odkaz na otázku

pregnyl

tamara, 17.08.2013 (13:07)
Dobry den, chcela by som sa Vas opytat... 1.8.2013 mi gynekologička vpichla injekciu PREGNYL 5000 a 16.8.2013 som si robila test, postupovali sme podla vsetkych instrukcii doktorky, a test mi ukazal jednu normalnu čiarku a ta druha ktora ukazuje tehotenstvo tak ju vidim ale slabo nie je tak silna ako ta druha. Čo to znamena???? je to z toho , ze mam este v tele ten PREGNYL ???, alebo som tehotna? Za skoru odpoved vopred dakujem.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
Pregnyl, ktorý vám podali 1.8. už nespôsobuje pozitivitu tehotenského testu. Zopakujte test s odtstupom 2-3 dní, čiarka musí byť rovnako výrazná ako tá prvá. Držím palce!
Odkaz na otázku

Pregnyl

drobec, 14.08.2013 (09:10)
Dobrý den p.doktorka,
písala som koncom júla ohladom Pregnylu. Bol mi pichnutý na 14.den cyklu (31.7), od 16.dna (2.8.) som mala naordinovaný Duphostan - 2*10, t.j. do 11.8. Doteraz vzdy mi na druhý den od ukoncenia užívania Duphostanu prisla menstruacia, t.j vcera mala prist a nic. Tak som si dnes ráno robila tehotenský test, boli dve ciarky - jedna silna, druhá po 3 minutach slaba ružová :-)
Chcem sa Vás opýtať, nebolo skoro na test den po meskajucej menstruacii? Nemohlo dojst k nejakému skresleniu, napr. pod vplyvom podania Pregnylu? Kedy najskor by som mohla urobit dalsi test, aby bol výsledok na 99,9% istý? A ešte jedna otázka - do koľkých dní od ukočenia Duphostanu by mala meštruácia prísť? ďakujem velmi pekne, prajem pekný deň:-)
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
zvyčajne menštruácia príde do 5-tich dní od dobratia Duphastonu. Druhá čiarka určite nebola spôsobená Pregnylom, prešlo od jeho podania dostatok času. Zopakujte test o 2-3 dni.
Odkaz na otázku

Ureaplazma

Martina, 14.08.2013 (09:01)
Dobry den, rada by som sa spytala. Pred pol rokom som mala robene vytery z posvy mala som negativne vsetko a teraz mi zistili ureaplazmu nakolko sa mi opakovala bakterialna infekcia. Moj priatel ma problemy s mocenim typu ze ked ide na malu potrebu ma nutkanie caste ale vela z neho nevijde. Ma problem aj s erekciou obcasnou co vraj pripisuje k psychike ale ja mma pocit cio tiez nema ureaplazmy a problemy prostatou. Priatel je objednany k urologovi ja beriem zatial brusinky MAX a pijem urologicky caj. Prosim poradte mi co mam robit ja dost zle znasam ATB nakolko dostanem stale mykozu. Citala som na forach ze zeny ktorym bola zistela ureaplzma brali aj 2 kombinacie ATB a nezabralo im to az e ureaplazma je sucast posvovoej flory. Ja si nemozem dovolit ATB mam aj slabsiu imunitu. Dakujem Martina
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ureaplazmy je určite nutné preliečiť antibiotikami obzvlášť u žien vo fertilnom veku, teda u takých, ktoré ešte chcú mať deti. Môže spôsobovať chronický zápal, zrasty a nepriechodnosť vajcovodov. Určite liečbu neodkladajte, je nutné preliečiť aj partnera.
Odkaz na otázku

nechcem otehotnieť

anna, 12.08.2013 (10:49)
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať.. S priateľom sme mali chránený pohlavný styk v júli 21. Stále sme mali chránený, nikdy sa nestalo žeby sme to robili bez ochrany. Stále sa bojím, že praskol alebo čo ale stále sa pozrel a nie nebol prasknutý. Bojím sa, že to mohlo prejsť aj cez kondóm, môže sa stať že sa to tak udialo? Neužívam antikoncepciu ale chcela by som. Meštruáciu dostávam pravidelne niekedy 3-4 dni skôr čo neviem či je normálne. Niekedy mám v bolesti v podbrušku aj keď nemám menštruáciu tak sa bojím či niesom náhodou tehotná. Chodím do doktora kde mi dáva lieky na železo, pretože som chudokrvná.. tam mi povedali, že mám ísť do gynekologa či mi nahodou nejaká cysta alebo niečo neodbúrava železo.. može byť že plod? Minulý mesiac som mala hrozné bolesti menštruácie hádzala som sa po posteli a ledva som sa nadýchla. Mám pocit, že sa mi zväčšuje bruško ale može byť, že si len namýšľam. Môže byť, že som tehotná? Dúfam, že nie .. mám len 17. ďakujem vopred za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v prvom rade si musíte uvedomiť, že ak beriete na seba riziko možného otehotnenia v podobe pohlavného styku s partnerom, musíte sa vedieť vysporiadať aj s rizikom možného otehotnenia. V prípade, že nie, vyriešte si otázku adekvátnej antikoncepcie a dovtedy zbytočne neriskujte.
Navštívte gynekológa.
Odkaz na otázku

pregnyl

tamara, 05.08.2013 (21:33)
Dakujem vam velmi pekne za odpoved. Chcela by som sa este spytat, ze ci je sanca ze ostanem tehotna ked mi pichla moja doktorka pregnyl...uz sa dost dlho snazime a zatial sa nam to nepodarilo. A aby som nezabudla mam problemy s menstruaciou asi to suvisi aj sytm, alebo sa mylim?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
Pregnyl sa podáva práve preto aby došlo k definitívnemu uvoľneniu vajíčka, čiže ak je správne podaný určite k otehotneniu napomôže. Nepravidelná menštruácia veľmi často súvisí s poruchou ovulácie a teda následne neschopnosťou otehotnieť. Ak sa vám nedarí otehotnieť viac ako rok je ideálne vyhľadať pomoc centra asistovanej reprodukcie.
Odkaz na otázku

pregnyl

tamara, 03.08.2013 (22:13)
Dobry vecer...ja by som sa chcela spytat ze ci nevadi ked mi pichla moja pani doktorka pregnyl a mi predpisala glukofage ze ci ich mam brat alebo nie...lebo to su tabletky pre diapetykov nie? dakujem za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
oba lieky môžete užívať spolu. Ide o lieky, kltoré sa užívajú v prípade poruchy glukozovej tolerancie ( porucha metabolizmu cukrov) čo je často súčaťou syndrómu polycystickýczh vaječníkov.
Odkaz na otázku

test

Anna, 03.08.2013 (17:07)
Dobrý deň,
prečo mi po UPT ukazuje tehotenský test "pozitívne" ???
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrá deň,
niekoľko dní po UPT pretrváva pozitivita hCG.
Odkaz na otázku

po zákroku

anka12, 02.08.2013 (14:07)
ahoj, chcem sa opýtať, ako viem, že umele prerušenie tehotenstva bolo úspešné? po prečítaní všelijakých článkov, som sa dočítala, že krvácanie po zákroku by malo trvať od 1-3 týždňov. to moje bolo iba jeden a pol dňa. teraz už zo mňa vyteká taká "špinka", mám sa obávať, alebo je to bežné? a ako som sa dočítala, tak po UPT zvyčajne je tehotenský test pozitívny... ja som si ho ešte nerobila, lebo sa obávam výsledku, že pozitívny bude a potom by som sa obávala, že stále tehotná som. lekár mi vravel, že takáto situácia sa deje asi jednej zo 100 žien. ako viem,že UPT bola úspešna?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ak ste krvácali len jeden deň, je to v poriadku a neznamená to, že by zákrok nebol urobený správne. Definitívne potvrdenie, že gravidita už nie je v maternici vám však poskytne až ultrazvukové vyšetrenie u vášho lekára.
Odkaz na otázku

ovulacia?

Sisa, 01.08.2013 (15:24)
Dobry den pani doktorka, chcem sa opytat, je mozne dostat menzes a pritom byt tehotna??alebo su to len take famy, ze niektora zena do troch az piatich mesiacov ani nevedela ze je tehotna lebo mavala menzes?...dalsia taka moja otazka, moj problem je, ze som rok aj dva mesiac epo porode..prvy menzes som dostala asi pol roka po porode..raz meskal raz nie aj tri tyzdne, ale kedze kojim este, som to neriesila, co ma vsak znepokojuje , menzes bol taky, ze som nemala velke bolesti ako pred tehotenstvami,co bolo ok, ale po roku, cize nedavno som uz dostala taky silny, vela som krvacala co som po porode mala prvy raz..moze sa to takto menit, alebo kedy sa to ustali, ze budem vediet na com vlastne som..dalsi mesiac som uz opat dostala taky slabsi a teraz sa zakazdym obavam, ake to bude tentokrat a ci je to vobec v poriadku, alebo znamka nejakeho ochorenia, taketo skakanie?
posledn amoja otazka sa tyka ovulacie, pocas ovulacie som zistila ze mavam bolesti ako pir menzes, tak aspon viem, ze mam ovulku, ale co ak hlien nesedi s bolestou??cim sa mam riadit, zeje ovulka?hlienom, alebo bolestou?su tam len take dvoj, trojdnove odchylky..je to v poriadku?dakujem pekne
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v niektorých prípadoch ženy na začiatku tehotenstva majú menštruáciu, na druhej strane má zväčša iný charakter ako obvykle. Je kratšia a slabšia, ale nie je to veľmi časté. PO pôrode to chvíľu trvá kým sa menštruácia ustáli, obzvlášť ak ešte kojíte, je absolútne normálne, že raz je menštruácia slabšia, raz silnejšia a raz príde skôr, inokedy neskôr. Takéto kolísanie je pri dojčení normálne. Na vašu ďalšiu otázku je odpoveď zase rovnaká, hlien počas dojčenia ktorý by znamenal ovuláciu nemusí byť vôbec charakteristický.
Odkaz na otázku

ciprolon500

ria1, 31.07.2013 (07:00)
Dobrý deň, chcela by som sa Vás prosím Vás spýtať či ciprolon 500 anitibiotika majú niejaký vplyv ak by som počas ich užívania otehotnela?ďakujem za radu
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
podobne ako je to s ostatnými liekmi počas gravidity - neodporúča sa, ale konkrétne u tohto lieku sa nezistil žiadny toxický vplyv.
Odkaz na otázku

Pregnyl

drobec, 30.07.2013 (08:24)
Dobrý den p.doktorka,
písala som ohladom sek.amenorey v apríli+máji. Menštruácia mi vdaka Duphastonu beží presne načas:-)
Ale, chcela by som sa Vás opýtať, doktor mi nasadil tento cyklus Clostylbegit (3-7den cyklu), vcera som bola na sone - folikul mal velkost 16mm, zajtra (14.den cyklu) ma caka dalsie sono + injekcia Pregnylu. Chcem sa Vás opýtať, v akom casovom horizonte je najlepšie sa od pichnutia injekcie pokúšať o bábo. Priateľ zajtra vecer musí odísť až do soboty, čiže zajtra pooobede a sobotu vecer a nasledujúce dni by sme mohli ,,popracovať", ale nie je velký casový odstup medzi stredou a sobotou? Myslíte, že by sme mohli mať aj tak úspech? Nikde som sa nedocitala, ako ,,postupovat" po vpichnutí injekcie, doktor mi odporucil pokusat sa do 22.dna cyklu.
ďakujem. Prajem pekný den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
od podania Pregnylu by k ovulácii malo prísť po 36 hodinách teda ak vám injekcii Pregnylu podá lekár zajtra teda v stredu k uvoľneniu vajíčka by malo prísť v piatok. Ideálne by teda bolo aby ste mali pohlavny styk v piatok- Ak to však inak nejde majte pohlavný styk zajtra (spermie majú schopnosť prežiť niekedy aj 72 hodín) a následne v sobotu čím skôr. Držím palce!
Odkaz na otázku

lymfodrenaz

danielad, 29.07.2013 (22:57)
dobrý deň, som 4 mesiace po sekcii, už nedojčím a začala som trochu cvičiť. Chcem sa spýtať či by som mohla absolvovať aj mechanickú lymfodrenáž? či mi to nemôže nejako ublížiť?
ďakujem!
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
4 mesiace po sekcii môžete absolvovať aj mechanickú lymfodrenáž.

Prihlasovanie

Zabudli ste heslo

Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta Mama a ja!
Registrácia

Anketa

Žiadna aktuálna anketa