MUDr. Lenka  Reismüllerová

Poradňa gynekológa

MUDr. Lenka Reismüllerová

Počet otázok: 3998

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Lenka Reismüllerová, ktorá pracuje na II.Gynekologicko-pôrodníckej klinike v Bratislave a súčasne pôsobí v Centre asistovanej reprodukcie ISCARE Bratislava.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.


Z dôvodu čerpania dovolenky pani doktorky je poradňa gynekológa do 29. septembra 2013 pozastavená. Svoje otázky môžete zadávať opäť po tomto termíne. Ďakujeme za pochopenie.

Témy
Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta MAMA a ja! Registrácia
Odkaz na otázku

silna menštruácia

maria, 06.01.2014 (20:44)
Dobrý večer. Chcem sa opýtať, či môže občasne nosenie príliš tesných rifli aj o dve až tri čisla menších počas menštruácie, ktoré mi tlačili na brucho môže spôsobiť to, že krv zatečie tam kde nemá. Mala som pár rokov silnú menštruáciu zo zrazeninami teda je možné, že krv nevytiekla cez vaginu,ale mohla zatiecť aj inde kedže bola práíliš silná. Neviem či silná menštruácia aj so zrazeninami nesúviisí s tým, že od detstva mám miernu anémiu, trpela ňou aj moja mama, menštruácia sa zmiernila po rokoch. dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nosenie oblečenie o dve až tri čísla menšie celkovo neprospieva, ale určite nespôsobí zatečenie krvi "tam kde nemá". Charakter menštruácie sa počas života môže meniť, preto jej slabší charakter nemusí súvisieť so žiadnym ochorením.
Odkaz na otázku

tabletka

kika, 06.01.2014 (15:03)
Dobrý deň chcem sa opýtať v nedelu som si dávala tebletku kanesten combi a dva dni po tom sme mali s priatelom pohlavny styk nechraneny možu byt nejake kompikácie za odpoved dakujem pekny den
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nerozumiem tomu na čo presne sa pýtate, komplikácie pretrvávania mykózy, alebo komplikácie vyplývajúce z prípadného otehotnenia a užitia tabletky?
Odkaz na otázku

rýchle teho testy

Nana, 04.01.2014 (20:05)
Dobrý večer pani doktorka, chcem sa spýtať aký je váš názor na teho testy ktoré by mali odhaliť tehotenstvo 5až 7 dní od možného oplodnenia? Ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
takéto testy považujem za tie s najväčšou chybovosťou, preto odporúčam pacientkám opakovať testy ešte v čase očakávanej menštruácie.
Odkaz na otázku

výsledky

TINA, 03.01.2014 (22:57)
Dobrý večer chcela by som sa opýtať ohľadom výsledkov, ktoré mi vyšli. V roku 2012 mi vyšli takéto výsledky: Endocervix: prímes erytrocytov, nález, nenádorové zmeny: stredný zápal, metaplázia pričom lekár mi to nepovedal a ani mi nedal žiadne lieky nemohol mi tento zápal nejako ublížiť do budúcna?V roku 2013 my vyšli výsledky endocerviy: Nález: Lactobacilus Doderlein nenádorové zmeny: Mierny zápal. Opäť mi neboli dané žiadne lieky, preto sa chcem opýtať nie je potrebné kúpiť si aspoň niečo voľno predajné??? Abnormality : Skvamozne bunky /LSIL/infekcia HPV
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
poraďte sa s lekárom o užívaní Indonalu, ak bol nález HPV potvrdený, ak nie bolo by vhodné jeho vyšetrenie.
Odkaz na otázku

CT v tehotenstve

lea, 03.01.2014 (13:49)
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Som v 21 týž. tehotenstva a pri vyšetrení ucha mi zistili nejaký nález za bubienkom ale o čo presne ide sa dá zistiť len na CT je to bezpečné podstúpiť a na kolký týž. by sa mala naplánovať operácia dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
o nutnosti tohto vyšetrenia sa musíte poradiť s ordinujúcim lekárom. CT využíva Rtg žiarenie, ktoré tehotné ženy nesmú podstupovať, taktiež ani CT s kontrastnou látkou, ktorá môže byť pre plod nebezpečná. Na druhej strane ak by išlo len o CT hlavy bez kontrastnej látky - čiže o lokálne ožiarenie bez zasiahnutia vášho bruška niekedy sa toto vyšetrenie vo výnimočných prípadoch indukuje. Držím palce!
Odkaz na otázku

Nachladenie v tehotenstve

Ivanka, 02.01.2014 (14:37)
Dobry den potrebovala by som poradit som v 11.tyždny tehotenstva a mam nachladene dutiny a suchy kasel . Bojim sa aby mi to nezislo na priedusky a pluca, preto som zacala pit majorankovy caj aj propolis 1čl rano a jednu vecer pred spanim je tento moj postup spravny neublizi to dietatku? Tabletky nechcem teraz uživat . Dakujem za odpoved a ked nepostupujem spravne prosim poradte mi ako inak sa to da liecit okrem liekov ...
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
lokálna liečba je v 11 týždni gravidity ideálna, kľudne môžete pridať naparovanie, ak však liečba nezaberie a do troch dní vám nebude lepšie navštívte lekára. Držím palce!
Odkaz na otázku

aká je pravdepodobnosť otehotnenia?

Nina, 31.12.2013 (17:16)
Dobry vecer chcem sa spytat aka je pravdepodobnost otehotnenia: menzes som mala 15.12. Trval 5 dni (28-30 cyklus)...nechraneny styk bol 27.12....26.a27.som mala bolest v podbrusku a od 20.dec.beriem inofolic...hak neberiem od 11.nov....Dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
veľmi pravdepodobne ste mali pohlavný styk práve v čase ovulácie, aká je však pravdepodobnosť otehotnenia závisí aj od ostatných parametrov ako je spermiogram, ovulácia, priechodnosť vajcovodov a výška sliznice - to je zlomok z faktorov dôležitých pri otehotnení. Preto sa pravdepodobnosť otehotnenia nedá vyjadriť či vypočítať. Ak sú všetky faktory v poriadku teoreticky by ste mohli otehotnieť. Držím palce!
Odkaz na otázku

Riziko infekcie

Mahula, 30.12.2013 (16:49)
Dobrý deň pani doktorka.
Chcela by som sa opýtať na plánovanie dieťatka v prípade, ak pracujem ako zdravotna sestra a na odd. je pacient s histolog. potvrdením tbc na liečbe 5-7 dní. Aké je riziko infikovania (plodu, resp. matky) v prípade :
a., otehotnenia
b., ak je pacient na umelej plúcnej ventilácii a spontánnej ventilácii. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
všetko závisí od toho či ide o infekčné štádium alebo chronické štádium. Musíte samozrejme používať pri tomto pacientovi ochranné pomôcky a masky a dodržiavať hygienické a antispetické zásady. V takom prípade je riziko nákazy malé, no ak sa u vás potvrdí tehotenstvo nemali by ste prichádzať do styku s týmto pacientom.
Odkaz na otázku

Možné tehotenstvo

Viera Molcanova, 28.12.2013 (12:10)
Dobrý deň. Mám 24 rokov a 3 ročnú dcéru. S priateľom sa snažíme o bábätko. PM som mala 2.12.2013 a ovulacia mi vychádzala medzi 15-16 decembra. Máme pravidelný pohl.styk a ja mám posledné 3 dní bolesti v podbrušku. Bolia ma aj prsia a mám zmeny nálad,som unavená a niekedy mi je na zvracanie. Robila som si asi 3 tehu.testy a všetky boli negatívne. Mám riedke vytoky. Chcela by som vedieť či je to možné tehotenstvo veľmi by som sa potešila ak by nám to vyšlo. Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ak boli všetky tri testy negatívne a robili ste si ich v čase očakávanej menštruácie tehotenstvo je málo pravdepodobné. Niekedy sú tehotenské príznaky veľmi podobné s tými, ktoré sa objavujú pred menštruáciou v rámci premenštruačného syndrómu (vrátane bolesti prsníkov, zmeny nálady, pobolievanie v podbrušku). Každopádne s budúcim tehotenstvom držím palce!
Odkaz na otázku

plodné dni

Nina, 26.12.2013 (09:53)
Dobry den chcem sa spytat menstruaciu som mala od 15.Dec. 6 dni, cyklus mam 28-30 dnovy, chcela by som vediet kedy by som teraz mala mat najpravdepodobnejsie plodne dni, snazime sa o babetko a su rozne dohady o trvani a dlzke plodnych dni, neviem ktore je spravne...poradte mi prosim vas ktore dni by mali byt moje najplodnejsie? dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri dĺžke menštruačného cyklu 28-30 dní sú plodné dni medzi 14 a 16 dňom cyklu. Cca od 10. dňa sa môžete začať snažiť, pohlavný styk každé dva dni.
Odkaz na otázku

Môžem byť tehotná?

Michaela, 24.12.2013 (11:41)
Dobrý deň,
s priateľom sme v sobotu (21.12.) spolu mali pohlavný styk s kondómom. Po pohlavnom styku mal priatel na prste trošku ejakulátu, ktorý potom utrel do postele a následne aj s lubrikantom mi zaviedol prst do pošvy. Je možné, že by som mohla otehotnieť? Dieťatko sa ešte nechystáme mať.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
tehotenstvo je len veľmi málo pravdepodobné.
Odkaz na otázku

Výtok z prsníkov

Henika81, 20.12.2013 (23:28)
Dobry vecer,
volam sa henika mam 32 rokov, chcem sa opytat, som 3 roky po porode po sekcii, nedojcila som nakolko beriem antiepileptika lamotrigin 50mg rano a ,vecercize som epileptik uz 13 rokov, a moj problem je taky nedavno som zistila, ze mi vyteka aj samovolne aj po stlaceni z prsnika cira tekutina,len ako vodicka, obcas ma svrbia aj bradavky, jednu chvilu poriadne, menzes mam pravidelny +/- 3 dni,ale inak ok, tehotna nie som. liecim sa na stitnu zlazu uzivam l-thyroxin 100mg rano, z gastro beriem, duspatalin,laktazan,kreon, a bezlepkova dieta,nakolko som celiaticka, z kardio betalok zok 25mg rano,caltrate plus obden, a nakolko som po sekcii dostala plucnu emboliu tak som uz viac ako druhy rok na warfarine 6mg na obed,momentalne. Ten výtok som objavila tak, ze som mala proste pocit, ze mam mokre bradavky, nevenovala som tomu pozornost,ale ked som sa isla sprchovat tak som mala na bradavke zaschnuty vytok a po stlaceni vysiel dalsi, nie vela ale tak bolo, najprv som to mala len na jednom prsniku a teraz na druhom,nemam to sucasne na oboch.momentalne som 3 dni po menzese, ak to s tym moze mat nejaky suvis. polroka o porode mi bol robeny usg prsnikov a boli zistene cysty ale male,ze netreba s tym nic robit moze aj to mat nejaky suvis? dufam,ze asi vsetko take zakladne som popisala, preto vas prosim pekne o radu, ci to moze byt vazne a ci mam navstivit gynekologicku.
vopred dakujem za odpoved
S pozdravom Henika
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
v každom prípade by som vo vašom stave a komplikovanej anamnéze odporučila navštíviť lekára.
Odkaz na otázku

Hrcky na zadku

zala, 18.12.2013 (22:25)
Dobry vecer, chcela by som vas poprosit o radu. Uz dlho sa mi robia hrcky na zadku, medzi polkami, su tvrde a bolestive, vytlacit sa ich neda, nie je v nich hnis, par dni su vacsie, a velmi citlive, potom pomaly odpuchnu a ostavaju na pokozke tmavo cervene neskor hnede flaky. Pytala som sa mojej gynekologicky, vravela ze to mam z holenia, ale tam sa vobec neholim. Obcas sa mi objavia aj v rozkroku a pri noseni nohaviciek strasne bolia. Na zadku ich mam stale a je to velmi neprijemne. Co to je a aka by bola vhodna liecba? Velmi pekne vam dakujem za radu.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nález by mal ideálne zhodnotiť dermatológ - teda kožný lekár, a podľa toho rozhodnúť o vhodnej liečbe. Rozhodne sa prosím vás neliečte sama, a nechajte terapiu na kožného lekára.
Odkaz na otázku

stredne ťažka dysplazia

Silvia, 16.12.2013 (18:14)
obrý večer v septembri som bola na gynekologickej prehliadke, kde mi bola robená cytológia a vyšla mi stredne ťažka dysplázia, pričom minulý rok mi tak isto bola robená cytológia a tam mi vraj vyšla mierna dysplazia pričom mi to bolo povedané až teraz,ale vraj sa to dá získať pri nechránenom pohlavnom styku, pričom ja som prvý pohlavný styk mala v júli a cytológia mi bola robená už v júni minulého roku ako je to možné, že mi vyšla mierna dysplázia a prvý pohlavný styk som mala až v júly?? A ešte jedna otázka mám prísť v januári na kontrolnú cytológiu teda o 4 mesiace nie je to neskoro, keď sa mi predtým za rok o dosť zhoršili výsledky,?? Mám 22 rokov a mám obrovský strach, aby sa to neskomplikovalo, pričom mi bolo povedané, keď sa výsledky nezlepšia tak pôjdem na operáciu. ďakujem za odpoveď
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pohlavný styk a ochorenie HPV vírusom je najčatejším vyvolávajúcim agensom, na druhej strane veľmi závisí aj na imunite teda obranschopnosti organizmu. Kontrolný odber o 4 mesiace je štandardný postup, skôr cytológiu nemá význam opakovať. Držím palce!
Odkaz na otázku

tehotenstvo

kk79, 04.12.2013 (11:13)
Dobry den,
mala by som jednu otazku. Nedavno som si urobila test tehotenstva a 2 krat mi vysiel pozitivny. podla vypoctov a prvej dni poslednej menstruacie(13.10) som tehotna 7tyz a 3 dni. Moj problem, ze potrebujem zistit datum otehotnenia. Bohuzial nie som si ista kto je otcom dietata. Mala som pohlavny styk 2 dni po mestruacii s niekym a tiez 11 dni po mestruacii tiez s niekym ..inym... prvemu partnerovi diagnostkovali azzospermiu. Ovulacne dni mi vychadzaju 26oct. Viete mi prosim poradit? vopred dakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ak máte pravidelný menštruačný cyklus približne 28 dňový, tak k ovulácii dochádza približne na 13 -14 deň cyklu. Vyššia pravdepodobnosť je teda, že ste otehotneli v čase ovulácie a teda pri pohlavnom styku na 11 deň cyklu (spermie majú schopnosť prežiť až 72 hodín). Ak jednému z partnerov diagnostikovali Azoospermiu je spontánne otehotnenie s týmto partnerom takmer vylúčené a teda to potvrdzuje iba vyššiu pravdepodobnosť otehotnenia s druhým partnerom.
Odkaz na otázku

nepravidelný cyklus

patrik , 03.12.2013 (20:05)
Dobrý večer chcel by som Vás opýtať, priatelka máva nepravidelný cyklus, ktorý jej teraz meška už 10 dní mali sme nechránený pohlavný styk bez vyvrcholenia do pošvy.. tehotenský test si robila dnes ráno a bol negatívny.. je nejaka šanca žeby bola tehotná ?
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
pri nechránenom styku je vždy riziko otehotnenia, ak však test bol negatívny je veľmi pravdepodobne príčina v samotnom nepravidelnom cykle.
Odkaz na otázku

Tehotenstvo v druhom mesiaci

Martina , 28.11.2013 (22:17)
Dobrý deň , včera som bola na vysetreni u gynekologa, pretoze ma boleli vajecniky, doktor mi vsak povedal ze bud som tehotna alebo mi praskla cysta pretoze mam vysoko sliznicu a povedal mi teda prist po menstruacii .. ked som chcela aby mi vzal krv povedal ze je to skoro. avsak pohlavny styk som mala pred dvoma mesiacmi .. myslite si ze by to nebolo vidiet ? spravila som si doma 3 tehotenske testy a ukazali negativne.. .. nebolo by to vidno po dvoch mesiacoch ? menstruaciu som mala normalnu za tie dva mesiace.. za odpoved dakujem lebo neviem co si mam otom mysliet..
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ak ste mali posledný pohlavný styk pred 2 mesiacmi, a mali by ste vtedy otehotnieť, na ultrazvuku by muselo byť vidieť okrem vysokej sliznice aj plod s akciou srdiečka. Preto je veľmi málo pravdepodobné, že ste tehotná. Povedali ste doktorovi kedy ste mali posledný pohlavný styk? Veľmi pravdepodobne to nezachytil.
Odkaz na otázku

Akné

julčinka, 20.11.2013 (17:13)
Dobrý deň!

Navštívila som kožnú lekárku pre problémy s akné... Navrhla mi doplniť aj vyšetrenia ORL a gynekologické pre výlučenie fokusov. Na ORL mi rovno vypísala aj výmenný lístok, ku gynekologovi však nie... Ako mám teda postupovať? Stačí zájsť k svojmu gynekologovi a o toto vyšetrenie požiadať, alebo je potrebné nejaké "odporúčanie"? A ako sa takéto gyn. vyšetrenie líši od bežnej preventívnej prehliadky u gynekológa? Ďakujem za odpovede ;)
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
na návštevu gynekológa nepotrebujete výmenný lístok. Dôležité bude vyšetrenie hormonálneho profilu, pre vylúčenie zvýšenej hladiny testosterónu. Prípadne zváženie antikoncepcie s antiandrogénnym účinkom.
Odkaz na otázku

Tehotenstvo?

Dadka, 20.11.2013 (11:31)
Dobry den pani doktorka,

chcela by som Vas velmi pekne poprosit o radu. 14.10.2013 som mala poslednu menstruaciu. Menstruaciu som mala pred tym pravidelnu 28-dnovu, takze podla vypoctu mi meska 11. den. Tehotensky test je vsak stale negativny. Pocitujem unavu - hlavne ospalost, brusko nafuknute, zmenu chuti a taktiez uz prislo aj zvracanie. Minuly tyzden som bola u lekarky, nakolko som sa zlakla, ci to nahodou nemoze suvisiet s nejakou chorobou, ta mi vsak povedala, ze vsetko je v poriadku, akurat ze graviditu je este velmi skoro urcit. Stretli ste sa prosim vo svojej praxi uz s niecim podobnym? Moze sa stat, ze som naozaj tehotna (pretoze si to myslim a mam aj take pocity), aj napriek tomu, ze test bol negativny? Velmi pekne dakujem za odpoved.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
samozrejme môžete byť tehotná, tehotenský test z moča nie je vždy presný. Poproste vašu lekárku o vyšetrenie hormón hCG z krvi (to je absolútne presné a graviditu jednoznačne potvrdi alebo vyvráti).
Odkaz na otázku

svrbenie bradaviek

tritata, 17.11.2013 (19:24)
dobry večer chcela by som sa opytat mam 15 ročnu dceru ktora sa už asi 2 tyzdne stažuje na svrbenie bradaviek,okolo bradavky ma take scervenele vyražky neviem ci to može byt alergia alebo ja neviem použiva bežne podprsenky s kosticami dakujem za odpoved
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
ideálne by bolo aby ste navštívili lekára - kožného alebo gynekológa aby nález posúdil prípadne predpísal lieky proti alergii.
Odkaz na otázku

Tehotenstvo

majuska12, 17.11.2013 (17:23)
Dobrý deň chcela by som sa spýtať ohľadom tehotenstva som v 19tt a predtým ako som otehotnela som bola u chirurga tvoria sa mi kŕčové žily a mala som v pláne si to dať vybrať nejak na jeseň . Lenže do toho som otehotnela a ja taká šikovná som si kúpila ampulky na ktoré mi dal recept volajú sa Aethoxysklerol 2% . Gynekologička mi zakázala počas tehotenstva si to dať vybrať,že až po šestonedelí to bude nejak v máji keďže mám termín 14.4.2014 . Moja otázka znie čo môžem s tými liekmi urobiť keďže sú použiteľné len do 03.2014 stáli ma celkom dosť peňazí a je to škoda. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
poraďte sa v lekárni.
Odkaz na otázku

mam problem

magduska1, 15.11.2013 (23:19)
Dobry ja by som potrebovala jednu radu potratila som pred 5 tyzdnami a dnes mi zrobila sebe digitalny test a ten mi ukazal pozitivny 1-2 tyzdne mozte mi poradit ako to je mozne ked sme s partnerom davli pozor ked ma prepustali z nemocnice mala som vysku hladinu hcg 2-3 tak je mozne tehotenstvo a tie bolesti
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
nemusí isť o graviditu, môže ísť o zostatkové Hcg po potrate, ktoré istú dobu pretrvávajú. Navštívte lekára.
Odkaz na otázku

tabletky

Natália, 14.11.2013 (16:01)
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či môžem užívať imunoglukan keď beriem antikoncepciu (BELARA) ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
spomínané preparáty sa vzájomne neovplyvňujú preto je ich súčasné užívanie bezpečné.
Odkaz na otázku

Dobrý deň

tanusik08, 12.11.2013 (21:08)
Dobrý deň Pani doktorka ja mám taký problém....v sobotu som mala s priateľom pohl.styk .Priateľ sa nevyvrcholil ale zistili sme že sa nám pretrhol prezervatív.Boli sme na oslave a trošku viac sme vypili.Na druhý deň som užila escaleppe avšak chcem sa spýtať či alkohol ničí účinok tej tabletky alebo nie.A chcem sa opýtať či by som mohla otehotnieť z výtoku priateľa.a Po koľkých dňoch od pohl.styku si môžem spraviť tehotenský test.ďakujem
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
alkohol účinok Escapelle neznižuje. Otehotenieť ste mohli aj keď priateľ nemal orgazmus pretože aj daný "výtok" mohol obsahovať spermie. Tehotenské testy sú rôzne citlivé, niektoré detekujú tehotenstvo už 5 dní po pohlavnom styku, odporúčam však počkať do času predpokladanej menštruácie.
Odkaz na otázku

Menštruácia

Jana, 11.11.2013 (09:38)
Dobrý deň.
Pred dvoma mesiacmi som bola na UPT. Pohlavný styk som potom mala dvakrát (2 týždne a 3 týždne po zákroku). Zakaždým sme mali prezervatív, ktorý nepraskol, ani sa nezvliekol. Po piatich týždňoch od zákroku som dostala menštruáciu. Všetko je asi ok, ale ja mám pocit, že som tehotná. Cítim sa nesvoja, a ako aj pri predošlých tehotenstvách (mám 2 deti)cítim napätie v prsníkoch, bolesti brucha a krížov, pálenie záhy. O pár dní by som mala dostať menštruáciu a teraz neviem, či je to predmenštruačný syndróm (nikdy predtým som ho nemala) alebo som ozaj tehotná. Ešte ma napadlo, po menštruácii som bola na kontrole u gynekologičky, robila mi aj USG. Najprv ma vystrašila, že mám myóm, ale potom, že vraj je všetko v poriadku. Je možné, aby som otehotnela aj keď sme sa chránili, a že to, čo sa doktorke javilo ako myóm bol plod? Ďakujem. J.
Odpovedá: MUDr. Lenka Reismüllerová
Dobrý deň,
myslím si, že myóm a plod by si určite pani doktorka nezamenila. V každom prípade by bolo vhodné zopakovať ultrazvuk, a urobiť tehotenský test. Tehotenstvo pri chránenom pohlavnom styku je málo pravdepodobné, no na 100% sa nedá vylúčiť.

Prihlasovanie

Zabudli ste heslo

Zaregistrujte sa a vstúpte do sveta Mama a ja!
Registrácia

Anketa

Žiadna aktuálna anketa