Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bioparox počas dojčenia?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    zdravim Vas, obchadza ma uz takmer tyzden nadcha, skriabe v krku, soplim, no proste brrr, cele zle, najviac sa vsak bojim aby som nenakazila malu. Plne dojcim 11-tyzdnovu dcerku, mozem si podla Vas streknut do hrdla lokalne antibiotikum bioparox? ostal mi z minulej choroby, viem, ze ma asi najskor poslete k lekarovi namiesto takehoto samoordinovania...ale predsa len Vas prosim o nazor. Na pribalovom letaku sa pise, ze sa dojciacim matkam neodporuca, ale nie preto, ze by tam bolo nieco vylozene skodlive, len z klasickej opatrnosti kvoli nedostatku informacii.
    Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobry den, nadcha liecena alebo nelicena bude vzdy trvat aspon sedem dni. Bioparox neodporucam, pretoze by ste ho museli uzivat po nasadeni minimalne 7 dni. Osobne si nemyslim, ze by to pomohlo. Odporucam Vam radsej kazde rano zajest strucik cesnaku chlebom, pripadne si ho dat s medom. dalej odporucam striekat si do nosa Morsku vodu- dostat kupit vo forme spreju do nosa. Dalej pomaha naparovanie sa nad teplou osolenou vodou. Na hrdlo je velmi ucinne kloktanie aspon tri krat za den vodou, do ktorej si kvapnete 3 kvapky Tee tree oleja- dostat kupit v lekarni. Pomaha tiez pitie cibuloveho caju, ktory si pripravite tak, ze date zovriet vodu a do nej nakrajate cibulu( jednu stredne velku, osupanu) a nechate cca 5 minut na miernom ohni povarit. myslim si, ze ak budete toto vsetko aplikovat, tak behom troch dni sa budete citit lepsie. Moze pomoct aj Paralen 2x500mg denne = 2 tabletky spolu s ostatnymi odporucaniami. Prajem vam skore uzdravenie! S pozdravom Jana W.