Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,266 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • surne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    prosim vas o radu.
    maly ma 14 mesiacov a ma 6 zubkov.vcera z nocoho nic mu zacali teploty 39,7 davala som mu caj nurofen sirup pre deti ale v noci sa budil kazdu hodinu a pol stale v
    horucke a inac ani nechcel zaspat ako s mlieckom.no a v noci mu zacala hnacka a mal ju asi 5krat do 9.30 kedy mal prvy krat taky krvavy hlien v stolici.potom este dvakrat tiez hnacka s pachom po krvi a cervenym nadychom.rano papal chlieb s maslom naobed maslovu mrkvovu polievku a poobede chlieb s maslom.medzitym cierny caj a doobedu smekta pol sacka a poobede tiez.co mam este spravit alebo co mu dat papat.mam strach lebo vzdy ked ide kakat tak pred tym place.prve zubky mu vysli bez problemov a teraz mu asi idu stolicky.dakujem za vsetky rady.cenim si vasu pomoc.s pozdravom jana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Bohužiaľ nie som akútna poradňa, ale dúfam, že ste pri taktom stave dieťatka navštívili lekára, pretože sa pravdepodobne jednalo o infekciu zažívacieho traktu a pri nesprávnom postupe, hlavne prísnej diéte, dodávaní tekutím, prípadne aj s minerálmi, dieťatku hrozí dehydratáciak odvodnenie.

Podobné otázky

  • escapelle

    , Autor: VViktoria

    Dobrý deň, ja by som sa surne chcela opytať mala som menštruaciu a 12.8 bolo 6 deň už mi pomaly skončili .. 12.8. skoro rano okolo 5/6 rana som mala pohlavny styk bez chranenia.. hovoril že ho stihol vytiahnuť ale sa mi to nezdalo moc .. 13.8 o 13:30 som užila tabletku Escapelle.. a od 17.8 som krvacala uplne slabo a dnes už je to druhy deň a stale krvacam akoby mam slabu menštruaciu..môžu to byť priznaky tehotenstva? alebo nejakej choroby alebo niečo?
    vopred ďakujem za odpoveď..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užitím núdzovej antikoncepčnej tabletky ste si mohli rozhodiť menštruačný cyklus, takže nepravidelné špinenie sa môže vyskytovať. Je to najčastejší vedľajší, ako aj nežiadúci účinok núdzovej hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to.

  • súrne

    , Autor: dona

    Dobrý deň,
    chcela by som sa Vás spýtať, stala sa nám s priateľom nehoda v sobotu 6.12 mala som deň pred menštruáciou a mali sme pohlavný styk s prezervatívom až na fakt,že prezervatív zostal vo mne bohužiaľ "so všetkým" prezervatív sa nám podarilo dostať preč ale samozrejme druhý problém zostal a tak som na druhý deň cca 11 hodín po pohlavnom styku užila "núdzovú antikoncepciu"doteraz som žiadnu antikoncepciu nebrala.. nepocítila som nijaké vedľajšie účinky iba mám aktuálne bolesti v podbrušku a riedky biely výtok(výtok som však mala aj predtým pravdepodobne z liekov FLUOMIZIN) bez zápachu a menštruácia mi mešká 3 deň..ďalšia skutočnosť ktorá by mohla nejako súvisieť s meškaním menštruácie by možno mohlo byť, že som užívala FLUOMIZIN doužívala som ho minulý týždeň v pondelok 12 tabliet mala som zápal na maternici..cyklus mávam skôr v rozpätí 27-32 dní ale dá sa povedať, že celkom pravidelný..veľmi pekne Vás prosím o posúdenie aká je približne pravdepodobnosť, že by som mohla byť tehotná budúci týždeň v utorok som objednaná gynekológovi ale mám pocit, že sa už zbláznim od strachu som študentka 1 ročníka na VŠ v mojom prípade dieťa neprichádza do úvahy.. za Vašu radu vopred Ďakujem..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nie je možné kvantifikovať pravdepodobnosť otehotnenia,
    ak ste užila Escapelle nemala by ste otehotnieť, avšak ani táto tableta nie je stopercentne účinná ,
    styk bol už po približnej ovulácii, čo by tiež skôr znamenalo, že by teh.nemalo prichádzať do úvahy
    menštruácia vám meškať môže i z nervozity a a stresu, avšak po užití escapelle by ste mala odkrvácať, čiže momentálne môžte len čakať
    Fluomizin s tým nijako nesúvisí, ten ste mala na nejakú pošvovú infekciu
    čiže musíte počkať na krvácanie, avšak escpalle vám teraz môže cyklus rozhádzať...
    dop. určite kontrolný UZV u lekára, prípadne odber HCG, alebo teh.test s odstupom času
    s pozdravom

  • Tehotenstvo alebo nieco ine?

    , Autor: odbornik6

    Dobry vecer, pani doktorka! Surne potrebujem poznat stanovisko odbornika, takze Vam dopredu dakujem za odpoved!
    Mam 2 male deti, v obidvoch pripadoch po roku od porodu som dostala menstruaciu, da sa povedat, ze pravidelnu, v januari som prestala kojit najmladsieho syna /1,5roka/, vo februari som navstivila svojho gynekologa s tym, aby mi predpisal inu antikoncepciu, kedze som prestala kojit, tak azaliu som douzivala a novu mi predpisal mercilon a povedal, ze mam pockat na dalsi cyklus a v 1.den krvacania mam uzit prvu tabletku...lenze doteraz sa nedostavil a neviem co mam teraz ocakavat...posledna menstruacia bola 7.2., 13.2. som bola u neho po iny recept, 20.2. som bola na krv na pecenove testy a nevolali mi, cize su asi v poriadku, v ten den som aj douzivala poslednu tabletku azalia, cize od 21.2. sme si davali pozor, iba raz 8.3. sme si nedali, ale to uz som mala mat 3.den menstruaciu, lenze doteraz ju nemam, cize 7 dni mi meska...aky je vas nazor? mozem byt tehotna, alebo v tom moze byt aj nieco ine, hormonalne zmeny, je to normalne? tehotensky test sa neodvazim este spravit, o tyzden planujem ist ku gynekologovi az sa mi dovtedy nedostavi menstrucia na odber krvi, moze mi z toho zistit viac?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    do úvahy prichádzajú obe možnosti, môže ísť o následok hormonálnych zmien, ktoré sa vo vašom tele odohrávajú so zastavením tvorby mlieka, no na druhej strane sa ani možná gravidita nedá vylúčiť. Budúci týždeň požiadajte lekára o odber krvi na hCG, čo je "tehotenský hormón".